Leesett két munkás egy állványzatról Budafokon csütörtökön, mindketten életüket vesztették. A baleset az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kollégiumának felújításán történt – közölte a rendőrség és az ELTE az MTI-vel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy Nagytétényi úti épületfelújítás külső állványzatáról esett le a két férfi.

Halálos baleset a kollégium-felújításnál: az ELTE részvétet nyilvánított

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A BRFK a történteket büntetőeljárás keretében vizsgálja – írták a police.hu-n.

Az ELTE azt közölte, hogy az intézmény Nagytétényi úti kollégiumának felújításán egy leszakadó függőhíd okozta a balesetet. A kollégiumban tavaly június óta tart az energetikai felújítás, az érintett munkaterületet az ELTE "teljes felelősséggel" adta át a fővállalkozónak.

Halálos baleset a kollégium-felújításnál: az ELTE részvétet nyilvánított

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Közölték, a rendőrségi vizsgálat lezártáig bővebb információval nem tudnak szolgálni.

Az egyetem részvétét fejezi ki, és egyeztet az elhunytak családtagjaival a segítségnyújtás lehetőségeiről – olvasható a közleményben.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hol az ,,állványzat,, ???
Csak nem erre a létraszerű valamire mondjátok ???
F_Viktor
@papa.49: Az a függőhíd vizaszintesen állt, míg le nem szakadt.
papa.49
@F_Viktor: ,,Komolyan meg lett tervezve, meg kivitelezve,, ebben azt hiszem egyetérthetünk !!!Kíváncsi lennék a melósok kilétére, meg a munkavezetőre !!!
F_Viktor
@papa.49: Úgy látom a bal oldali függesztőállvány rögzítésénél, vagy szerkezeténél (összeszerelésénél) volt a hiba. Nagyon valószínű, hogy emberi mulasztás történt. :-(
papa.49
@F_Viktor: Tudod miért írtam ezt le mert van itt az országban egy, két olyan ,,vállalkozó, meg melós,, akik a munkabiztonságot HÍRBŐL SE ISMERIK, hát csak ezért ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.