Külső üzemeltetőre bízza a Kolosy téri piacot az óbudai önkormányzat, az új funkciót kapó létesítmény várhatóan az év második felében nyílik meg.

A III. kerület pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy tavaly novemberben hirdettek pályázatot az üzemeltetésre, mert az utóbbi években a klasszikus piaci vásárlók és a termelői bérlők száma is radikálisan csökkent, a termelői piaccá alakítás ötlete nem hozott megoldást, és az épület fenntartása gazdaságtalanná vált.

Üzemeltetőt vált az óbudai Kolosy téri piac

A létesítményt eddig az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. üzemeltette, azonban évente több tízmilliós veszteség jelentkezett az önkormányzat költségvetésében.

Az önkormányzat étkeztetési-vendéglátó funkció kialakítását, azaz úgynevezett food hall koncepciót jelölt meg célként, amely helyi közösségi térként szolgál és turisztikai érdeklődésre is számot tart.

A január végi határidőre öt pályázat érkezett be, a többlépcsős, pontozásos rendszeren alapuló elbírálás után a RedWood Holding Kft. nyerte el az üzemeltetési jogot – tudatta az önkormányzat, jelezve: a következő hetekben megkötik a szerződést és átadják az épületet a társaságnak.

A megújult Kolosy téri piac várhatóan az év második felében nyílik meg a szükséges átalakítási munkák után – olvasható a közleményben.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
@Fradigege: Van ott egy jó hentes bolt ...néha járok , és panaszolják , azért ilyen kihalt itt minden , mert a plázák elszippantják az eddigi vásárlókat. Két zöldséges asztal volt mindössze akkor , ez egy pénteki nap volt. A húsárú viszont jó árban van.
Fradigege
@ila51: Azt hallottam, hogy az üzemeltetést tiborcz pistike haverüzlettársa nyeri/nyerte meg.
levarosbukta
@ila51: pláza hogyan szippanthatja el a vásárlókat? A piacra húsért, zöldségért, tejért, gyümölcsért járnak az emberek. Én még egy plázában nem láttam ilyet a max. az ott üzemelő méregdrága sparokat.
ila51
@levarosbukta: igen arra értettem én is
ila51
@Fradigege: ...igen , volt már itt valahol hír , hogy szórakozó gócpont lesz ...kajáldákkal ,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél