Gyanúsított lett az a volt főügyész, akinek Gyárfás Tamás októberben átadta a hangfelvételek leiratát, ám ő mégsem lépett, közölték a hatóságok.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatója szerint "hivatalos személy hivatali eljárása során, hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki dr. I. S. P. volt főügyészt."

Egy volt főügyészt is meggyanúsítottak a Gyárfás-ügyben

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indított nyomozás során, 2018. április 20-án, a Központi Nyomozó Főügyészség házkutatást tartott. A gyanúsítottat a házkutatás után kihallgatták, írják.

A közölt megalapozott gyanú lényege szerint a volt főügyész az akkori, illetve korábbi hivatali beosztásából eredően hivatalos tudomással rendelkezett arról, hogy a Fenyő-gyilkosság felbujtóját keresik a hatóságok.

A gyanú szerint a volt főügyész 2017 októberében a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát átvette. A leirat átadója az időközben felbujtással meggyanúsított egyik személy volt, írja az ügyészség. Ez feltehetően Gyárfás Tamás lehetett.

További részletek az Index cikkében!

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
Nincs ilyen, hogy : Gyárfás-ögy, hiszen nyilvánvalóan a Fenyő gyilkosság lehet csak ögy !

Gyárfást csak valamilyen aljas szándékkal keverték az ' ügybe ' !
CsipkeRózsa
Ezt a főügyész nevet találtam:

Ihász Sándor Péter
csetere
@relatív: Elteelrő hadművelet a választásról.
Eriksson
@relatív: Biztos, hogy nem létezett semmilyen ügy akkoriban? Nem lehetséges, hogy csak nem tudtál róla? Holott volt éppen elég ügy a legmagasabb szinteken, annyi, hogy nem is győztük kapkodni a fejünket: www.youtube.com/watch?v=PBMHaWWa6OY
Lackó50
Eddig miért próbálták eltussolni? Most viszont kell egy hír, ami a választásokat kicsit a háttérbe szorítja. Ne kíváncsiskodjanak annyian a választások tisztasága miatt. Bedobtak egy áldozatot. Háááát ez biztosan kiborítja majd a bilit és lesznek még áldozatok, de ez benne van a pakliban és még mindig jobb,mintha a választásokról derülne ki valami.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.