A Föld napjához kapcsolódva Olvadó jövőnk címmel nyílt kiállítás Kércz Tibor és Komáromi Csaba természetfotósok az Északi- és Déli-sarkon készített képeiből a Magyar Természettudományi Múzeumban pénteken.

Magyar fotósok képeiből nyílt kiállítás Budapesten a Föld napja alkalmából

Áder János köztársasági elnök (j2) és felesége, Herczegh Anita megtekinti Kércz Tibor (j) és Komáromi Csaba (b) fotóművész társaságában az alkotók Olvadó jövőnk – Az Északi- és Déli-sarkvidék törékeny jelene című fotókiállítását a Magyar Természettudományi Múzeumban 2018. április 20-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Áder János köztársasági elnök a kiállítást megnyitó beszédében az elmúlt hetekben megjelent nemzetközi tudományos folyóiratok cikkeire hivatkozva emlékeztetett a globális felmelegedés okozta veszélyekre és hangsúlyozta az emberiség közös felelősségét a Föld védelmével kapcsolatban.

"Gratulálok a művészeknek, hogy erőt és időt, energiát, pénzt és fáradságot nem kímélve ezeket a fotókat elkészítették és ezzel figyelmeztetnek bennünket valóban a közös felelősségünkre" – fogalmazott az államfő.

Korsós Zoltán, a múzeum főigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a kiállításhoz egy eseménysorozat is kapcsolódik, amelynek keretében például családi napot is tartanak, valamint számos előadáson elemzik majd szakértők a téma részleteit.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.