A baleset után azonnal megtették a szükséges intézkedéseket, a lakosság nincs veszélyben.

Veszélyes vírussal végzett munka során történt baleset az OKI egyik laboratóriumában
Fotó Pixabay

Filovírussal végzett munka során baleset történt az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában (NBL), az érintett laboratóriumi dolgozó egy hete kórházban van, megfigyelik – közölte az OKI kommunikációs osztálya pénteken az MTI-vel.

A baleset múlt pénteken történt, nemzetközi feladathoz kapcsolódó, filovírussal végzett munka során.

Az OKI közleménye szerint az NBL munkatársai az ilyen esetekre kidolgozott laboratóriumi protokollt végrehajtva megtették a szükséges intézkedéseket. Az érintett laboratóriumi dolgozó a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László telephelyén, speciálisan kialakított egységben 7 napja áll megfigyelés alatt.

A kórház szakorvosai folyamatosan figyelemmel kísérik az állapotát,

a dolgozón a megfigyelés alatt az oltási reakción kívül más tünetet nem észleltek

- tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) tájékoztatták a balesetről, azóta folyamatos a kapcsolattartás a WHO-val, naponta adnak tájékoztatást, és a WHO a megtett intézkedéseken felül mást nem tart szükségesnek. A WHO segítségével a vírus elleni oltóanyag 24 órán belül Magyarországra érkezett és az érintett laboratóriumi szakember megkapta. Megérkezett a kísérleti fázisban lévő vírusellenes szer is.

A közleményben hangsúlyozták:

a baleset után azonnal megtették a szükséges intézkedéseket, "ennek eredményeképpen a többi munkatársra, illetve a lakosságra az eset veszélyt nem jelent".

A Filovírus-családba tartozik az Ebola és a Marburg vírus, mindkettő vérzéses lázzal jár.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ilyen országban, ahol az egészségügy a béka feneke alatt van, ahol nap mint nap szimpla fertőzés miatt emberek halnak meg a kórházakban, hogy lehet, hogy ilyen veszélyes vírusokkal szórakozhatnak?
Istvántóth
Ott van .Tessék !
Minő véletlen ,épp pont most .
Ebola és náluk van a védőoltás . Nincs veszély csak értesítettek mindenkit . :-((((((((((
Istvántóth
És milyen baleset történt ? Valaki kibaxta az ablakon a kémcsövet mérgében ?
CsipkeRózsa
Az már megszokott, hogy sehol egy hozzáértő és felelős személy nem dolgozik. Legalább az ilyen veszélyes területen próbáljanak jobban odafigyelni!!!
Istvántóth
@CsipkeRózsa: Ha megnézed a dokfilmet a csernobil 86 -ról ,egy kis szovjet g____i mosolyogva meséli el hogyan robbantották fel a reaktort vészleállítási kísérlet éles gyakorlata közben .
Halovány lila fogalmuk nem volt miket nyomkodnak össze vissza . A vezetők a nagygórék mind otthon vodkázgattak békésen .:-((((((((((((((((((((
simmering73
Ilyen országban, ahol az egészségügy a béka feneke alatt van, ahol nap mint nap szimpla fertőzés miatt emberek halnak meg a kórházakban, hogy lehet, hogy ilyen veszélyes vírusokkal szórakozhatnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.