Az Állami Számvevőszék elvégezte azon hét párt intézkedési tervének értékelését, amelyek ellenőrzése 2018. január elején zárult le.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megfelelőnek találta az MSZP, az Együtt és a Liberálisok intézkedési tervét a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságok megszüntetésére. Az LMP esetében kiegészítést kért, a Jobbik, a DK és a Párbeszéd esetében azonban azt állapította meg, hogy az intézkedési terv nem alkalmas a hiányosságok megszüntetésére, ezért azokat visszaküldte a pártoknak.

Az ÁSZ törvényi előírás szerint kétévente ellenőrzi a költségvetési támogatásban részesült pártok gazdálkodásának törvényességét.

2018. január elején az említett hét párt ütemezett ellenőrzését zárta le. Minden szervezt esetében tárt fel számviteli és könyvvezetési szabálytalanságokat, hiányosságokat, továbbá megállapította, hogy az érintett pártok – eltérő mértékben – tiltott vagyoni támogatást fogadtak el.

A Jobbiknál, a DK-nál és a Párbeszédnél is hiányosságokat állapított meg az ÁSZ

MTI Fotó: Illyés Tibor

A törvény előírja, hogy az ellenőrzött szervezeteknek a számvevőszéki jelentés kézhezvételétől számított 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük az ÁSZ megállapításai alapján, és azt meg kell küldeniük az ÁSZ-nak. Ez biztosítja, hogy az ellenőrzöttek kijavítsák a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságokat. Az ÁSZ február 16-án közölte, hogy mind a hét párt határidőben megküldte intézkedési tervét.

A Jobbiknál, a DK-nál és a Párbeszédnél is hiányosságokat állapított meg az ÁSZ

MTI Fotó: Kovács Tamás

A Jobbik, a DK és a Párbeszéd esetében ugyanakkor az ÁSZ megállapította, hogy a beérkezett intézkedési terv nem alkalmas az ellenőrzés során feltárt hiányosságok megszüntetésére és a mulasztások következményeinek kezelésére, ezért azt kijavításra visszaküldte.

Az érintett pártoknak a törvényi előírás szerint tizenöt munkanapjuk van az intézkedési tervek pontosítására, kijavítására, illetve újbóli megküldésére.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Kovács Tamás

(aszhirportal.hu)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A fideSSnel, amely kozpenz milliardokat koltott a hecckampanyra. persze minden rendben volt.
CSALOK!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Eladott Ország: 10:49 Ja.Alkotmányos joguk..
Commenter
@Desischado: hát nem az erősségük a pártatlanság és a szakmaiság, mondjuk így. Orbán és rendszere egy totális paradoxon és egyben önmaga paródiája is. "Tudode" hozzászóló tegnap beküldött egy linket amin Kádár egyik utolsó beszéde volt, hallható, pénteki rádiós nagy interjújában OV ebből idézett. Alig egy hónappal korábban pedig Grósz Károlytól. Ugye mint tudjuk, az OV féle tákolmány óta a kommunizmus jelképei és minden egyebe be van tiltva, mert az egy önkényuralmi rendszer, amelynek éltetése, idézése büntetendő, méghozzá szabadságvesztéssel. Már ez alapján is le kellene és le is lehetne a padisahot sittelni akkor.Kádár és Grósz örökösei(ha vannak) legalább a szellemi tulajdon ellopásáért pereljék be Orbánt.Ha az állam Kádár és Grósz jogutóda, akkor persze nincs mit tenni...
Fradigege
Ha nem lenne probléma akkor az lenne a probléma. Mindenféleképpen nyomást gyakorolnak. Mik a hiányosságok? Ha nem tárják fel, akkor nyilván nincs és mondva csinált a buli.
Eladott Ország
Klasszikus tenyérből etetés. Ha jól viselkedsz kapsz a költségvetésedből , ha rosszalkodsz azt is elvesszük ami jár, vagy büntetünk. Ami már meg is történt, a pártkatonákkal kitömött hatóságoknál.
terlasz
Természetesen, a fidesz vizsgálata nem aktuális.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél