Az Állami Számvevőszék elvégezte azon hét párt intézkedési tervének értékelését, amelyek ellenőrzése 2018. január elején zárult le.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megfelelőnek találta az MSZP, az Együtt és a Liberálisok intézkedési tervét a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságok megszüntetésére. Az LMP esetében kiegészítést kért, a Jobbik, a DK és a Párbeszéd esetében azonban azt állapította meg, hogy az intézkedési terv nem alkalmas a hiányosságok megszüntetésére, ezért azokat visszaküldte a pártoknak.

Az ÁSZ törvényi előírás szerint kétévente ellenőrzi a költségvetési támogatásban részesült pártok gazdálkodásának törvényességét.

2018. január elején az említett hét párt ütemezett ellenőrzését zárta le. Minden szervezt esetében tárt fel számviteli és könyvvezetési szabálytalanságokat, hiányosságokat, továbbá megállapította, hogy az érintett pártok – eltérő mértékben – tiltott vagyoni támogatást fogadtak el.

A Jobbiknál, a DK-nál és a Párbeszédnél is hiányosságokat állapított meg az ÁSZ

MTI Fotó: Illyés Tibor

A törvény előírja, hogy az ellenőrzött szervezeteknek a számvevőszéki jelentés kézhezvételétől számított 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük az ÁSZ megállapításai alapján, és azt meg kell küldeniük az ÁSZ-nak. Ez biztosítja, hogy az ellenőrzöttek kijavítsák a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságokat. Az ÁSZ február 16-án közölte, hogy mind a hét párt határidőben megküldte intézkedési tervét.

A Jobbiknál, a DK-nál és a Párbeszédnél is hiányosságokat állapított meg az ÁSZ

MTI Fotó: Kovács Tamás

A Jobbik, a DK és a Párbeszéd esetében ugyanakkor az ÁSZ megállapította, hogy a beérkezett intézkedési terv nem alkalmas az ellenőrzés során feltárt hiányosságok megszüntetésére és a mulasztások következményeinek kezelésére, ezért azt kijavításra visszaküldte.

Az érintett pártoknak a törvényi előírás szerint tizenöt munkanapjuk van az intézkedési tervek pontosítására, kijavítására, illetve újbóli megküldésére.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Kovács Tamás

(aszhirportal.hu)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A fideSSnel, amely kozpenz milliardokat koltott a hecckampanyra. persze minden rendben volt.
CSALOK!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
A fideSSnel, amely kozpenz milliardokat koltott a hecckampanyra. persze minden rendben volt.
CSALOK!!!
Commenter
Érdekes! Csak náluk pont az ellenzéknél? A Fidesznél, a KDNP-nél az LMP-nél és a Momentumnál nem?...
Eladott Ország
Csak a fidesznek lehet lopni állami szinten !
peterkelemen
A választási csalások és ezekután ha beül az ellenzék Orbán bábparlamentjébe Orbán cinkostársaivá züllenek! Jól gondolják meg, mert a nép akaratával szembe fogják találni magukat. Orbán aljas rendszerét csak és kizárólag a nép erejével lehet megdönteni.
Yoda69
@Eriksson: Tudod jol hogy nem hasznalok ekezeteket :)
Eriksson
@Yoda69: Igen, és ebből sok vicces dolog tud kisülni. Sőt még akkor is, ha figyelmen kívül hagyjuk a rövid és hosszú magánhangzókat. :)))
De hát a magyar nyelv az már csak ilyen.
Eladott Ország
Pártállami diktatúrámban ez van. Aki nem hódol be, vagy megerősödni látszik, az szopik. Tetszettek volna a választáson összefogni, így ti vagytok őfelsége ellenzéke. Sajnos a nép meg az ilyen ellenzéket leszarja, értelemszerűen a pártállammal együtt.
Donáld Tramp
Hehe Gyerűnk ki az utcára MUNKAIDŐBEN Ti hülyék...
Eladott Ország
@Donáld Tramp: Addig kell kimenni az utcára amíg ez a szarházi tolvaj , csaló, bűnöző banda el nem tűnik a közéletből !
peterkelemen
"Szopjon le Orbán meg minden tapló ez az ország a miénk a magyaroké baszki minden büdös köcsögöt haza fogunk baszni" "Egyre több indokkal szolgáltok ahhoz,
hogy sortűz elé basszunk a falhoz!
Azt a sok szarházit, aki ezt tette,
egységben az erő, öcsém, minden rendben!
Ez az ország a miénk, a magyaroké baszdki,
minden büdös köcsögöt haza fogunk baszni!
Ébredj, magyar, rázd le a láncot,
tolvaj kutyák lopják az országod!
Elég volt ebből, lángoljon minden,
bibliai pusztulás lesz, kegyelem nincsen!"

Sóher himnusz >>> www.youtube.com/watch?v=av9X-o7zbTA
kisrigó
Megoldották az elvtársak okosba. Ha jól emlékszem tavaszi hír volt, hogy "most nem vizsgáltuk a fideszt, mert 2017 júniusban már megtörtént, és minden rendben volt!" Tették ezt annak ellenére, hogy az ellenőrzésnek van egy törvényi rendje! Lám, milyen éberek vagyunk, senki sem mondhat semmit! Lehet tovább tolni a biciklit!
desiro
Természetesen a fideSS-nél minden rendben lophatnak tovább!!!
Desischado
@Commenter: Én is épp erre gondoltam! Alig részrehajlóak, nem?
csipetke
@Eladott Ország: 10:49 Ja.Alkotmányos joguk..
Commenter
@Desischado: hát nem az erősségük a pártatlanság és a szakmaiság, mondjuk így. Orbán és rendszere egy totális paradoxon és egyben önmaga paródiája is. "Tudode" hozzászóló tegnap beküldött egy linket amin Kádár egyik utolsó beszéde volt, hallható, pénteki rádiós nagy interjújában OV ebből idézett. Alig egy hónappal korábban pedig Grósz Károlytól. Ugye mint tudjuk, az OV féle tákolmány óta a kommunizmus jelképei és minden egyebe be van tiltva, mert az egy önkényuralmi rendszer, amelynek éltetése, idézése büntetendő, méghozzá szabadságvesztéssel. Már ez alapján is le kellene és le is lehetne a padisahot sittelni akkor.Kádár és Grósz örökösei(ha vannak) legalább a szellemi tulajdon ellopásáért pereljék be Orbánt.Ha az állam Kádár és Grósz jogutóda, akkor persze nincs mit tenni...
Fradigege
Ha nem lenne probléma akkor az lenne a probléma. Mindenféleképpen nyomást gyakorolnak. Mik a hiányosságok? Ha nem tárják fel, akkor nyilván nincs és mondva csinált a buli.
Eladott Ország
Klasszikus tenyérből etetés. Ha jól viselkedsz kapsz a költségvetésedből , ha rosszalkodsz azt is elvesszük ami jár, vagy büntetünk. Ami már meg is történt, a pártkatonákkal kitömött hatóságoknál.
terlasz
Természetesen, a fidesz vizsgálata nem aktuális.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.