Nem érti, mi a probléma, hiszen sokszor említették a Jobbik nevét, és a maga tévés öt percét is megkapta a párt, hogy üzenjen a választóknak.

"A közmédia független és kiegyensúlyozott tájékoztatást nyújt" – a vezérigazgató visszautasítja a Jobbik vádjait

A közmédia határozottan visszautasítja a Jobbik Magyarországért Mozgalom vádjait, és továbbra is kiáll a független, kiegyensúlyozott tájékoztatás mellett – reagált Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Jobbik alelnökének szombati sajtótájékoztatójára.

Az ellenzéki párt képviselője többek között arról beszélt, hogy meglátása szerint a választási kampányban a közmédia egyoldalú tájékoztatást adott, és megsértett minden jogszabályt és irányelvet.

Dobos Menyhért – szombaton az MTI-hez eljuttatott – közleményében azt írta, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjének állításával ellentétben a közmédia beszámolt a többi párt hírei mellett a Jobbik választási kampányáról is.

"Ezt bizonyítja az a 693 alkalom, amikor az elmúlt két hónapban az M1 televíziós csatorna a hírfolyamában tudósított a Jobbikkal kapcsolatos hírekről, valamint az a 485 eset is, amikor a Kossuth rádió a hírműsoraiban számolt be az ellenzéki párthoz kapcsolódó információkról"

- olvasható a közleményben.

Hozzátette, ezt bizonyítja az, hogy nemzeti hírügynökség kampányidőszak alatt kiadott 76 híre és a Jobbik kezdeményezésére megjelent 79 közlemény az Országos Sajtószolgálatban.

Kitért arra, hogy mindezek mellett 

az M1 televíziós csatorna és a Kossuth rádió öt-öt percet biztosított a Jobbik számára, amikor önállóan ismertethette volna a párt választási programját, ehelyett azonban akkor is nagy teret szenteltek a műsorok szerkesztési gyakorlatával kapcsolatos kritikának.

A közmédia határozottan visszautasítja a Jobbik Magyarországért Mozgalom vádjait, és továbbra is kiáll a független, kiegyensúlyozott tájékoztatás mellett – írta Dobos Menyhért vezérigazgató.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
"az M1 televíziós csatorna és a Kossuth rádió öt-öt percet biztosított a Jobbik számára"
amikor pocskondiázták a jobbikot!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ja van ugyanis neki is poloska az irodájában, és a szomszédjának is. Má csak mi nem tudjuk mi történik ott de pont elég, ha putyin tudja.
Nessy
"Független, kiegyensúlyozott tájékoztatás". Tényleg megviseli némelyek idegrendszerét e hirtelen jött meleg! Azért ezt még Münchausen báró is megirigyelné, ekkorát Ő sem mert lódítani!
desiro
"az M1 televíziós csatorna és a Kossuth rádió öt-öt percet biztosított a Jobbik számára"
amikor pocskondiázták a jobbikot!!!
Eladott Ország
Igen, ez az az objektív és kiegyensúlyozott MTVA, amely az Origo-Pesti Srácok-888.hu neveken futó szennycsatornákat hiteles hírforrásoknak tekinti, amely a kormánnyal szembenálló politikai és civil erők karaktergyilkossági kísérleteit szívesen tolja bele a nyilvánosság sápadt, fásult orcájába anélkül, hogy legalább a fáradságot venné, hogy megkérdezze a legyilkolandókat. A hiteles, objektív tájékoztatás helyett marad az arrogancia, a szennylapokat megszégyenítő stílusban előadott mocskolódás, a csilliárdnyi közpénzből eltartott, nem a közvéleményt, hanem a hatalmi érdekeket maradéktalanul kiszolgáló cseléd-mentalitás.
Nessy
@Eladott Ország: Arról nem is beszélve, hogy a tények ismeretének hiánya abszolút nem zavarja őket! Ha pártunk és kormányunk, élén Orbánnal mondja, akkor az úgy is van! Dictum, factum!
RonaGyuri
ez egy dolog, hogy ilyeneket mond, de nagy a valószínűsége annak, hogy így is gondolja! =))
Sajnos ez az orbanizmus már oda züllesztette az országot, hogy komolyan gondolják! Egy barátom mesélte, hogy egy konferencián beszélgetett az MVM egyik szakmai vezetőjével, aki nem értette, hogy miért gond, hogy majd egy milliárdot adtak a Bayeréknak! =))
justhpeter
A közmédia egy agymosott bábszínház, ahol a vezérigazgató úr és a munkatársai csak bábok a tuskó kormány kezében.
szaboria1
Dobos is csak egy seggnyaló többivel együtt. Milyen jogon képzelik, hogy a köztévé ami az adófizetők pénzéből él megszabja, hogy csak öt percet ad az ellenzéknek. A fidesz mennyit is fizetett a sok hazug reklámozásáért?
CsipkeRózsa
Ez világosan "kiderül" az alábbi cikkből is:

"A közmédia szerint az ő szabadságukat sérti, ha ellenzékieket is be kell hívniuk".

propeller.hu/itthon/3343687-kozmedia-szerint-szabadsagukat-serti-ha-ellenzekieket-is-be

Tehát még kifogásolják is azt, amit most tagadnak.
Nessy
@szaboria1: A fidesz egy vasat sem, a költségvetés állja a költségeiket. És állja továbbra is, hálából, hogy ostobának nézik az embereket!
tudode
Tanulságos volt ez a .. V Á L A SZ T Á S I.. H A D J Á R A T!
.
T é t .. a .. l é t .. vol/lesz! v rácsos-ablak-, ajtő, v győz-elem! Kirakat politikából Patyi bácsitól a GAZDI büntit kapott, mert cicózott a babákkal!!
.
Megnyílt a Szittya-kocsma, ahol ÁLLAMTITOK az étlap.
.
Azt játsszák .. + NÉGY ÉVIG: Ha JÖSZTÖK lesztek, ha HOZTOK esztek!
.
Ámen!
human
Választáskor egész délelőtt direkt a köz(röhej) tévét hallgattam. Tömény és folyamatos migráncsozás ment benne. A vendégek pedig mind a kormányt dicsérték. Az elemzőkről nem is beszélve.
Istvántóth
Az M1 2015. március 15. 5:50 v -től (hírcsatornaként) működik ,
Durván a kormánypárti propagandát nyomatta non-stop ? Ezt mindenki pontosan tudja aki látta ?
Clavigo
Shikari ,,,,biztos hanyatt vágja magát egy nemzethhyyy zacsinyaláshoz...
SystemError
Íme a modernkori kommunisták vagy nácik. Egyenlőre ezt nem tudom eldönti, hogy melyik. Valószínűleg nem is lehet..
babp1982
Azért jó vastag bőr van a pofájukon szerintem legalább tíz viziló bőre bánja! Még hogy független meg kiegyesúsolyozott tájékoztatás, a jó durva mamájukat még a tököm is ökölbe szorult ettől a mocskos hazug bandától/:(((
cikicakk55
Én elhiszem nekik,hogy foglalkoztak a jobbikkal és a többi párttal is.Az a helyzet,hogy attól,mert emlegetik az ellenzéket,még nem biztos( sőt egész biztos),hogy nem az igazságot mondják róluk. Engem például napi szinten emlegetett az anyósom,mindenkinek aki csak szóba állt vele,de ez nem azt jelentette,hogy engem dicsért. Na ugyan ezt csinálja az MTV1, a Duna, az Echo. Én nem szoktam nézni,csak a hír tv-t,de azt is csak egyszer egy nap,de csak a hírek erejéig.Néha,ha kénytelen vagyok ágyban feküdni,akkor Kálmán Olgát is megnézem.A szomszédasszonyom,még nálunk is szegényebb,így neki csak ezek az adók jönnek be.Ő szokott olyan dolgokat mesélni,hogy égnek áll a hajam tőle. Szédületes micsoda mocsok folyik ezekből a csatornákból,a nyomorult szegény lakosság felé. Csak Migráns,Soros, és az ellenzéki pártok ekézése megy.Orbán egy hős, a Magyar nép megmentője. Észak - Koreáról láttam filmet a Nat-Geon, na ott lehet ilyen borzalmakat hallani.Ez a szomszéd asszony is,annyira agy mosott,hogy hiába mondom el neki az igazságot,arra hivatkozik,hogy mind a 3 adón amit tud nézni ez megy és egész biztos,hogy az az igazság,amit ott mondanak. Nem is csodálkozom rajta,hogy a szegény és főleg a tanulatlan emberek a Fideszre szavaztak.
csipetke
Ezek kinek akarnak hazudni?Mindenki láthatta a választás előtt,mit műveltek,most kinek,minek akarják megmagyarázni?Csontig benyaltak a fidesznek,pedig az adófizetők pénzéből léteznek...
human
Kiegyensúlyozott tájékoztatás. 60 perces M1 híradó végignéztem:
- 10 perc migráncsozás, rettegés
- 3 perc a tüntetésről
- 1,5 perc jutott ellenzéki hírekre
ibn Said
"A közmédia független és kiegyensúlyozott tájékoztatást nyújt"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Desischado
"Független, kiegyensúlyozott tájékoztatás".
Röhögnöm kéne, ha nem lenne hányingerem tőlük!
Sámannus
Ezt nyolc éve kellett volna feldobni.@Desischado: De fontos, hogy most van aki felveti.
human
@vadnarancs: Csak Orbán meg ne tudja, hogy függetlenül és kiegyensúlyozottan tájékoztatnak.
advocat
"Ezek" csak folyamatos hazugságban élnek. Évi 80 milliárdért! Megérdemeljük.
namihami
Itt az élő bizonyíték arra, hogy média- és szólásszabadság van.
Még ez is és pláne a ""köztévében"" is elhangozhat egy ilyen szöveg. És úgy, hogy se a stúdió, se az ég nem szakad rájuk.
Grafix69
Megnézed a képen a riportert ( bár inkább csak mikrofon ) vagy legyen bemondó , na , ha megnézed azonnal látszik rajta , hogy Ő nem akart az lenni ami , meg nem is akart oda ülni , neki csak megmondták , ide ülsz , pofázod amit megmondunk aztán kussolsz és nem baj ha esténként totálra iszod magadat a napi hantabanta miatt , reggelre annyi púdert kenünk a pofádra ,hogy még anyád is azt hiszi robot vagy , ami igaz is . Független média ,olyan fos a híradó a magyar 1- en , hogy a Szomszédok című kilóméter sorozat egy igényes színészi munka.
Sámannus
@Grafix69: Már meg van az alteregójuk, a hírlapi kacsa. tegnap a tüntetésen a felvonulók között láthattuk, a kormány média képviselőjeként
szép új világ
"A közmédia független és kiegyensúlyozott tájékoztatást nyújt" – olvasta be a vezérigazgató a fide$$ közleményét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.