Csak erős családokon alapulhatnak az erős európai nemzetek, az erős Európának előfeltétele, hogy erősek legyenek az európai családok – jelentette ki Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Pozsonyban szombaton.

Novák Katalin: meg kell nézni, hogy miért nem születik elegendő gyermek
Fotó: Soós Lajos/MTI

Az államtitkár erről a The Europe we want – Conservative Summit nevet viselő pozsonyi konferencián beszélt, amelynek súlyponti témáit a házasság és a család intézményének helyreállítása és a demográfiai fejlődés kihívásai adták.

Novák Katalin rámutatott: a visegrádi országok, de egész Európa számára is nagyon komoly kérdés, hogy a demográfiai problémákra saját vagy külső erőforrások jelenthetik a megoldást. Hangsúlyozta: Magyarország álláspontja ebben a kérdésben határozott, a belső erőforrásokat kell erősíteni, és e tekintetben a visegrádi országok között is egyetértés van.

Meg kell nézni, hogy miért nem születik elegendő gyermek, mi tántorítja el a fiatalokat a gyermekvállalástól, milyen akadályok állnak az útjukban, és miként lehet segíteni őket ezek leküzdésében.

"Ez a mi válaszunk a demográfiai kihívásokra, nem pedig az, hogy kívülről telepítsünk be embereket, hogy kívülről hozzunk be erőforrásokat"

- szögezte le Novák Katalin.

Kiemelte: a betelepítés, az erőforrások kívülről történő behozatala csak látszatmegoldás egy olyan problémára, amelyet európai szinten még meg sem fogalmaztak.

Az államtitkár beszélt a család fontosságáról, a család intézményének és annak jelenlegi formájának megőrzéséről is, hangsúlyozva: a családi értékek nagyon fontosak, és azok mellett következetesen ki kell állni.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ha esetleg megnézné a statisztikát az álomtitkárasszony, akkor láthatná, hogy az itthon született gyermekek jó része nem papír által hitelesített családban, hanem élettársi kapcsolatban születik! Később esetleg házasságot kötnek a szülők.Bár nem mindig.
Az "erős család" nem magától lesz, hanem a körülmények alakítják.
Az anyagi biztonság, a jó munkahelyi légkör, a gyermek intézmények, az egészségügyi ellátás, az oktatás. A gyermeknek nem csak "megszületni" kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Kellenének a cselédek mi ?
Csináljatok magatoknak !
Vagy majd a rátok szavazó erdélyiek átküldik cselédnek - cserébe a szavazat jogért -
a kölkeiket. Meg az ukránok !
1magyar
7 milliárd él a bolygón, 3 milliárddal több mint ami egészséges. Inkább az érem másik oldalát kellene vizsgálni, hogy ne olyan helyen szülessenek gyerekek ahol kínlódnak.
Na meg a robotok már dolgoznak.
SÍva
Ó! Mennyi hozzászólás! Gondolom mind a 2/3-ra szavaztatok! (tudom, hogy nem) Pedig születik sok sok gyerek csak nem a megfelelő családokban. Mert kell a biztos szavazat az alul képzettektől (ugye finoman fogalmaztam). Csak, hogy ezek nem fognak úgy dolgozni, hogy eltartsák a segélyből élőket és tovább szaporodókat és még titeket is. Erre kellene a magyar gyermek? Hát ezt nagyon elbénáztátok! Amíg az élősködőket is a dolgozó embereknek kell eltartani nem lehet azt várni, hogy 4-5 gyereket vállaljon egy család. Arról még nem is ejtettem szót, hogy az anya dolgozzon 8 órát, majd rohanjon a gyerekekkel külön órára és még utána főzzön mosson takarítson. Ja, hogy van a főállású anyasági! Az az összeg vécépapírra nem elég egy hónapban (kicsit túloztam) nem, hogy rendes gyereknevelésre. Na és a gyermek ruha. Egy normál cipő még a legkisebb is min. 8-10 ezer Ft. Elhiszem, hogy nektek jut és meg tudjátok fizetni, de nem látom, hogy neked lenne 4 gyereked! Lehetne ezt boncolgatni tovább, de akkor ez a szakértő kormány miért veszi fel a rosszul megérdemelt járandóságát?
Ludmilla
novák elvtársnő,loptak eleget,hát szüljék tele a Kárpát-medencét... vagy hívják a szavazóikat külhonból
Sámannus
Ez a gyülekezet a kezdetektől az ország szétverésén dolgozik. Most is el jutnak egy érzékeny ponthoz, és kitalálják hogyan raboljanak még erőszakosabban. Ehhez a családok maradékát akarják, fogják szétverni. Lesz épp elég bunkó aki még örülni fog ennek.
Ha megnézzük tündöklésük kezdetét, a forint elleni támadással kezdték az első demográfiára is ható intézkedésüket. Igen sokat tettek azért, hogy ne születhessen több gyermek.
A polgárok bármilyem kényszerítése és zaklatása erőteljesebb kivándorláshoz fog vezetni mint gondolnánk.Ez lesz a bizonyíték ismét arra, hogy ez a társaság nem magyar érdeket képvisel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.