Csak erős családokon alapulhatnak az erős európai nemzetek, az erős Európának előfeltétele, hogy erősek legyenek az európai családok – jelentette ki Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Pozsonyban szombaton.

Novák Katalin: meg kell nézni, hogy miért nem születik elegendő gyermek
Fotó: Soós Lajos/MTI

Az államtitkár erről a The Europe we want – Conservative Summit nevet viselő pozsonyi konferencián beszélt, amelynek súlyponti témáit a házasság és a család intézményének helyreállítása és a demográfiai fejlődés kihívásai adták.

Novák Katalin rámutatott: a visegrádi országok, de egész Európa számára is nagyon komoly kérdés, hogy a demográfiai problémákra saját vagy külső erőforrások jelenthetik a megoldást. Hangsúlyozta: Magyarország álláspontja ebben a kérdésben határozott, a belső erőforrásokat kell erősíteni, és e tekintetben a visegrádi országok között is egyetértés van.

Meg kell nézni, hogy miért nem születik elegendő gyermek, mi tántorítja el a fiatalokat a gyermekvállalástól, milyen akadályok állnak az útjukban, és miként lehet segíteni őket ezek leküzdésében.

"Ez a mi válaszunk a demográfiai kihívásokra, nem pedig az, hogy kívülről telepítsünk be embereket, hogy kívülről hozzunk be erőforrásokat"

- szögezte le Novák Katalin.

Kiemelte: a betelepítés, az erőforrások kívülről történő behozatala csak látszatmegoldás egy olyan problémára, amelyet európai szinten még meg sem fogalmaztak.

Az államtitkár beszélt a család fontosságáról, a család intézményének és annak jelenlegi formájának megőrzéséről is, hangsúlyozva: a családi értékek nagyon fontosak, és azok mellett következetesen ki kell állni.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ha esetleg megnézné a statisztikát az álomtitkárasszony, akkor láthatná, hogy az itthon született gyermekek jó része nem papír által hitelesített családban, hanem élettársi kapcsolatban születik! Később esetleg házasságot kötnek a szülők.Bár nem mindig.
Az "erős család" nem magától lesz, hanem a körülmények alakítják.
Az anyagi biztonság, a jó munkahelyi légkör, a gyermek intézmények, az egészségügyi ellátás, az oktatás. A gyermeknek nem csak "megszületni" kell.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vladimir putin
Azt hiszem Nemzeti Szülőbolt lesz a megoldás.
Az ablakai le lesznek takarva, hogy az utcáról ne lehessen benézni, és lesz benne egy szék is, hogy ne a bolt előtt, a hideg kövezeten kelljen szülni az illetőnek.
Szülés után egy karton Tikkadt Szöcske jár majd ajándékba.
(ez a Fidesz választási programjában is benne volt, OLVASTAM!
úgyhogy ez lesz a következő négyéves terv)
Nessy
Ha esetleg megnézné a statisztikát az álomtitkárasszony, akkor láthatná, hogy az itthon született gyermekek jó része nem papír által hitelesített családban, hanem élettársi kapcsolatban születik! Később esetleg házasságot kötnek a szülők.Bár nem mindig.
Az "erős család" nem magától lesz, hanem a körülmények alakítják.
Az anyagi biztonság, a jó munkahelyi légkör, a gyermek intézmények, az egészségügyi ellátás, az oktatás. A gyermeknek nem csak "megszületni" kell.
Foxley
Mert még Orbàn nem hirdetett elég propagandàt, de majd most.
Fradigege
Születnek. Valahol nyugaton. Págáreeee Novák elvtársnő. Jó lenne, ha nem a stróman zsebeket tömnétek, persze, ezt nem állíthatod, mert elmeszel a zsírmore.
Számoljunk:
Ha 600 ezer forintot keresne az átlag, mert szerencsésebb történelmi országban, nyugaton ez nem összeg, akkor egyszerűbb lenne a megélhetés és még el tudnának menni nyaralni, amellett, hogy nyomatják a lakáshitelt. Esetleg nem úgy gondolja az elvtársnő, hogy sokszor a pénz beszél és a kutya ugat? Ez az egyik probléma. NEM IGAZ, HOGY NEM LÁTJA! Szórakozik itt.
kisrigó
Megint csak a duma! Meg kell nézni, hogy miért nem születik elég gyerek?! Még csak most nézgelődik az elvtársnő, mikor javítanak az anyagi és szellemi közérzeten? Érdemi egzisztenciai teendők, esetleg nem jutnak az eszükbe? Aztán ezek helyett, nehogy megint a tiltás legyen a megoldás azokban az érzéketlen fejekben! ( abortusz szigorítás a gyereknevelés körülményeinek javítása helyett!)
Desischado
Te hülye gerinctelen némber, biztos egzisztencia kell hozzá, és élhető ország! A gyereket etetni, ruházni, taníttatni kell! És mire vállaljanak gyereket a családok, mikor lakást, munkát nem lehet szerezni? És a minimálbérre, meg az alacsony fizetésekre?! Biztos, kiszámítható jövő kép kellene, de az a fasorba sincs! Vagy legyen gyerek, aztán éhezzen, mert nincs munka, nincs megélhetés?! Te nyomorult fidesz nyalonc erre kellene figyelni, és nem orrba szájba lopni, hogy szakadna rátok az ég!
szaboria1
Miért is mert ésszerűen gondolkoznak ilyen körülmények között nem lehet gyermeket vállalni. A statisztika ma a legnagyobb félre vezetés, mert nem ésszerűen van megadva. Míg egy ember naponta 274 milliót keres addig 4000 ember közmunka bérért dolgozik egy hónapig.
emerencia
Tudod Emerencia nem szeretnék úgy járni mint ti. Aki fiatalon szív valami miatt annak idősen sem lesz biztonságos az élete. Veletek is áldozatot hozattak a rendszerváltás miatt és velünk is bepróbálkoznak pedig állítólag a gazdaság most éppen szuper. Ennek soha nem lesz vége, erre a mintára nem alapozhatom sem a leendő gyermekem, sem a saját és szeretteim életét. El kell menni innen egy valamivel élhetőbb országba. Onnan talán idővel tudok segíteni az itthon maradottaknak...
csipetke
@emerencia: 6:08 A gazdaság szuper?! Ha kipenderítenek bennünket a eu-ból orbán elmeroggyant politikája miatt,a befektetők pillanatok alatt elhúznak innen,lesz itt nagy sz@r,nem gazdaság.A lényeg az,hogy van itt minden,ami bizonytalanságot kelt az emberekben,és egy ilyen helyre sokszor meggondolják a fiatalok,hogy vállaljanak-e gyereket.Tavaly több mint 25 ezren vándoroltak ki,és már jóval több,mint 600 ezren dolgoznak/élnek a mieink migránsként külföldön.Nyilván a gyerekek is ott születnek.
Eladott Ország
Legalább tudjuk, hogy milyen korszakot -Rákosi második felét- tervezi a NER, ui. Magyarországon 1951-től 1957-ig volt divatban az Anyasági Érdemrend adományozása. Csak tizenegy gyereket kellett hozzá szülni. Ha erre nem indulnak be hős lányaink és asszonyaink, akkor nem tudom mire! uploads.disquscdn.com/images/04f32901a421bddd318cddbf94840e50d1cc462ef1b2ad3b9f83b091f4dabb4b.jpg?w=600&h
Ratkó Anna, a kor egyik kiemelkedő alakja, a szövőnőből lett egészségügyi miniszter (1950. december 16. – 1953. április 18.) méltó elődje (brrrr.?!) a jelenlegi utódoknak, akik a minisztériumok élén állva kivétel nélkül a feladatra legalkalmasabb szakemberek...Orbán szerint.
Eladott Ország
Ma Magyarország az Unió egyik legalacsonyabb béreivel kiszúrt szemű kisemberek országa, ahol egy fiatal nem képes az önálló otthonteremtésre, ahol a frissdiplomások sokmilliós adóssággal kezdik meg az életüket, ahol hátrányos megkülönböztetésben van része annak, aki nem szerez papírt arról, hogy ő családot alapított. Olyan országról beszélünk, ahol százezres tömegek éheznek masszívan, ahol hétszázezer ember fagyoskodik, mert nincs pénze tüzelőre, ahol a társadalom csaknem fele létminimum alatt él. Olyan ország ez, ahol bárki, bármikor elveszítheti az állását, akitől bármikor hatalmi szóval el lehet venni a vállalkozását, ahol megfelelő kapcsolatrendszer és szorgalmas nyelv nélkül szinte képtelenség boldogulni. Olyan országról beszélünk, ahol bárkit eltiporhat a hatalom, ha az illető nem a Fidesz feltétlen híve, ha ki meri nyitni a száját, ha elmondja a véleményét. Normális ember szabad, fejlődő, toleráns, minden szempontból biztonságos országban óhajtja felnevelni a gyerekét, nem egy olyan helyen, ahol a hatalom csúcsán lévők szemrebbenés nélkül lopnak, csalnak, hazudnak, de ahol a bűnt nem követi büntetés, ahol a rendőrség, ügyészség, bíróság nem a polgárt, hanem a hatalmat szolgálja, ahol az egyház és az állam egymás seggéből ki sem látszik, ahol fontosabbak a stadionok, mint az egészségügy, vagy az oktatás, ahol nincsen szociális biztonság, ahol majdnem kötelező kereszténynek lenni és ahol a kormány megfélemlít, uszít, gyűlöletet kelt és minden létező bűnt elkövet a polgárai ellen, ahelyett, hogy tenné a dolgát.
justhpeter
@Eladott Ország: Rövid, tömör összefoglalás, amivel teljes mértékben egyetértek. Az álomtitkár asszony/elvtársnő nem szerezte meg a kellő ismereteket sem, mert akkor tudná, hogy a több gyerek születéséhez olyan dolgok is kellenek mint kormányzás, szociálpolitika, létbiztonság, ami ma egyáltalán nincs. Aztán a technikai oldalról még bölcsőde, óvoda, megbízható egészségügy, normális oktatás. Mindezekhez normális anyagi fedezettel bíró munkahely.
Ma ebből csak a süket duma van, meg a lopkodás.
Istvántóth
A 70 években volt egy nagyszabásu építkezés lakhatási project ,
azután 98-02 Az Orbán meghírdette az 1 Orbán 2 rácsosszoba ,hiányzik 1 kerék lakásprogramot devizahitelből ami csúnyán megbukott .
most van a szintén orbáni CSOK aminek a feltételeit mindenki ismeri .
Alulfizetettség , jövőképtelenség , nem biztos munkahelyek ,Magyar kényszervállalkozók újboli
megjelenése . ( Ilyen környezetben meggondolják a családok a születendő gyermekek számát ) ( ja és nincs egy .kva vidámpark ahová a kölköket időnként el lehetne vinni ) :-((((
emerencia
@csipetke: 06:32 Orbánék szerint szuper a gazdaság, nem szerintem. Ezért írtam, hogy állítólag.
Minden propaganda ellenére nagyon sok fiatal vágja, hogy gáz van itthon. Ezért mennek el.
lampa laz
Te rémült képü idióta tehén, ajánlom kérdezd meg azokat a honfitársainkat akik elhagyták az országot, h miért születik ott kint olyan sok magyar kisgyerek, majd ők megadják neked a választ erre is. Bunkócska, a stadionokban nem lehet lakni, se dolgozni, se gyógyulni, se tanulni...
Equus1
állattitkár asszony! Kevés a jobbágy?

Csak úgy egymás között: annyi mindenről készül statisztika... az újszülöttek nemzetiségi összetételéről mikor fog? Tervezk-az elsődleges hivatalos nyelvnek a lovári bevezetését és mikortól?
Grafix69
Érdekes , üzenném a hölgynek , hogy a nyugatra emigrált családoknál gyakran már fél éven belül a nők áldott állapotba kerülnek, és nem azért mert egy bantu néger megerőszakolja őket .
papa.49
Állattitkár MIRE SZÜLJENEK AZ ASSZONYOK, AZ ALBÉRLETRE, A BIZONYTALAN MUNKAHELYEKRE, A KILÁTÁSTALAN JÖVŐRE ???
Istvántóth
Novák Katalinnak ( csak hírtelen ami eszünkbe jutott ) össze lett írva itt fent minden amit tudnia kéne .
Valaki fésülje össze és küldje el neki !
advocat
Amennyiben van legalább 3 gyermeke, akkor bocsánat! Nam szóltam!
Eladott Ország
Bevallom, nekem Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára az egyik kedvencem. Amióta Selmeczi Gabriella eltűnt a színről (sajnálatosan a nyugdíjvagyonunkkal egyetemben), azóta Novák képviseli a nőiséget a kormányban. Szakmaiságot ugye nem nagyon tud képviselni, az értelem lángját se igazán tudja körbe hordozni. De kedves a mosolya és biztosan jó édesanya. Az sem mellékes, hogy nincs az az eszement baromság, amivel ne lenne hajlandó kiállni a kamerák elé és a kétség legapróbb jele nélkül felmondja a leckét. Teljesen függetlenül attól, hogy a józan ésszel, a realitással, de még a statisztikai adatokkal is szembemegy olykor a mondandó, neki a szeme sem rebben. Ízlelgessük szépen: Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. Ők majd csinálnak módszertani kézikönyvet, meg tanulmányokat és még tananyagot is, hogy a bárgyú nők hogyan egyeztessék össze a munkát és a magánéletet. Ide ment tehát a 13,3 milliárd forint európai uniós forrás, de gondolom, a költségvetésből is át lehet alkalom adtán csoportosítani némi pénzmagot, ha úgy alakul. Mert a Fidesz-kormánynak első a család. Ennek kézzelfogható bizonyítéka lesz a – minden bizonnyal remek – tananyag, amiből a nők megtudhatják végre, hogyan egyeztessék össze a családot és a munkát. Köszönöm a nők nevében. Is.
magyarbakancs
Gyermek csináláshoz akarat kell.
Az 40-50-60-70-80 években nem volt család tervezés,karrier építés.
Nem volt olyan ,hogy meg valósítja magát majd kicsúszik a gyermek szülés ideális idejéből.
Egyedül marad férfi ,nő.
Mert a karrier számára nagyobb súlyt nyomott az életében mint,hogy gyermeket nevelt volna.
Ja és nem volt szabatos a világ nem volt vető forgó az ágy.
Nem ítélem el csak lehet ez az ok is ,hogy kevés gyerek születik.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: " ... Ide ment tehát a 13,3 milliárd forint európai uniós forrás..."
Ha a zunió célirányosan ad támogatást azt szerinted mire kellene költeni ?...vagy ha nem a "csonk" teszi akkor más nem ugyanazt tenné ?
Amúgy a családfogalom sajnos ma nagyon elvont fogalommá vált, és egyáltalán nem tartanám helyesnek ha egy olyan valaki magyarázná és képviselné aki nem hagyományos családi életet él.
wagabund
bátran dotálni kellene már az első(vagy egyetlen)gyermeket is...gyermeket kihordani, megszülni, az első éveit jól irányítani nem egyszerű, mint tudjuk valamennyien...ha még anyagi gondjai is vannak az anyukának, akkor az nem ösztönöz semmire..csak ordít a vétlen/védtelen gyerekkel...stb..

főleg, ha az apuka megpattant az otthoni gondok elől..(na jó, erről nem tehet az államtitkár)

szóval több támogatást akár egy gyermek esetén is..mert egy gyermek is gyermek.
tudode
Miért, Miért?
.
Amiatt "is", mert ha MÉGIS új élet születik, többnyire.. n i n c s .. h o v a .. h a z a v i n n i .. a JÖVŐT, maximum .. DRÁGA ALBÉRLETBE, v a NAGYI .. s z ű k .. HAJLÉKÁBA,
.
Nem a .. szülőképes ... n ő k n é l .. kell keresni, nézegetni az EGYRE CSÖKKENŐ "demográfiát", hanem ott, ahol ... N A R A N C S K Ö D D É ... v á l t a k ... EZERMILLIÁRDOK!!
.
A .. v i l á g h á l ó .. SZERINT "IS", amelyet nem .. c á f o l t .. senki:
.
---- Orbánék eddig 4 ezer milliárdot loptak (tételesen)
www.sztarklikk.hu/kozelet/orbanek-eddig-4-ezer-milliardot-loptak/318755

.
------ Orbánék csaknem 350 milliárd forintot költöttek stadionokra
zoom.hu/hir/2017/12/04/orbanek-csaknem-350-milliard-forintot-koltenek-stadionokra/
.
Mindez annak tükrében, hogy az ócsai szoc. lakóparkra annak érdekében, hogy BETÖMJÉK A SZÁJÁT a DEVIZAHITELESEKNEK túlárazottan 2,4, M I L L I Á R D O T .. költöttek "nagylelkűen"
.
Tehát ki "is" a .. B Ú J Ó???
namihami
@Eladott Ország: Hogy ő képviseli a nőiességet? NAAAA NEEEEE...
Persze így már sokkal érthetőbbé válik az alacsony gyerekszám.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: ma, 10:27; "Ha a zunió célirányosan ad támogatást azt szerinted mire kellene költeni ?" Arra kellene költeni amire adják és nem az oligarchák , csókosok zsebeinek kitömésére.
Nessy
Egyet azért ne feledjünk! A gyermeket megszülni az csak a kezdet!
A gyermeknek biztos családi háttérre van szüksége. Miután a családok kétkeresősre vannak tervezve, kell bölcsőde, óvoda ( ami kötelező is). Na itt kezdődnek a problémák! Aztán oktatás, természetesen magán órákkal kiegészítve a közoktatás, ha a gyermek értelmes, és szeretne tovább tanulni. Szóval, ne államtitkári fizetést vegyen alapul Novák Katalin, sem az örökös politikusit Orbán Viktor.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ..te most ismét handabandázol...
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Visszaköszön a Rákosi éra. ANYASÁGI ÉRDEMREND I. FOKOZAT" ÉS "ANYASÁGI ÉRDEMÉREM III. FOKOZAT" Meg kell nézni ? Mit kell megnézni? A lukat?
medals.extra.hu/modules/myalbum/photo.php?lid=1230&cid=6
medals.extra.hu/uploads/photos/1220.jpg
Nagyon igényes szocialista dobozban.
Anyasági Érdemérem IV.fokozata
medals.extra.hu/modules/myalbum/photo.php?lid=11121&cid=6
Eladott Ország
@namihami: ma, 101:53; Sötétben nem látni és viagrával együtt nőies.
Edmond Dantes
De születik!És több is fog születni,csak külföldön.Gondolkodjon el ezen,meg azon is,hogy például Orbán és barátainak unokái,gyerekei viszont mind idehaza születnek.Érdekes.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...ezt most arra kell érteni, hogy így lopták el a támogatást ?...vagy nem értem..
namihami
@Eladott Ország: Lehet, hogy nem látom, de TUDOM, hogy ő az. Én már vén vagyok, de nekem ennyi már elég lenne. Persze, nem tagadom, a korom miatt is.
Bár, azt mondják, nincs rossz nő, csak kevés konyak. Na de kérem, egy kóbor numera kedvéért
(és főleg ezzel a nővel) egy rosszabb év egész termését meginni? Azért az már pocsékolás.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: ma, 11:21; Nyert öné a színes televízi 1 évre. Egri Jánosnak volt ilyen műsora, ahol hangszórót is lehetett nyerni és 1 évig kellett dolgozni egy robbanós videoton albacolor vagy videcolor TV-ért.
peterkelemen
Orbániában csak az szül ma gyereket, aki leszarja a gyermeke jövőjét! Értelmes nő jóléti szabad államban szüli meg a gyermekét nem egy illiberális tolvaj korrupt államban.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ..tehát minden érdemrend tulajdonosa egy tolvaj...vazzze...ezt tényleg nem gondoltam volna.
advocat
Feltettem egy kérdést. Hány gyermeke van? 3 vagy több, Akkor bocsánat! Válasz?
Grafix69
@Eladott Ország: Lehet egy kérdéssel több? :))))
simmering73
Ha ezt magatoktól nem tudjátok, akkor jobb, ha nem néztek meg semmit.
CsipkeRózsa
@advocat: Novák Katalinnak három gyereke van.
Clavigo
Novák pajtásnő,,,," Szüjjjjé " vazzzze,,,, !! Orbán elvtársadnak szüksége van a Hozzád hasoló ,,buta arcú adófizetőkre...
advocat
Akkor az övéi megélhetésével nincs gond. Csak a többiek mit csinálnak? Mert nekik lehet. Albérlet? Csok? Keressenek annyit amiből meg lehet élni. És még "gyerekre" is futja.
kissé felnőttem
megujulás, na lassan lesz uj sztahanovista szővőnőnk. (ratkó annánk is pofázott,hogy anyának kötelesség lánynak dicsőség szülni) de az hogy a körülmények feltételek messze a béka alatt lakás, bérek juttatások, orvosi ellátás, ovoda, iskola, és ha beteg a gyerek , továbbtanulás nyaralás miegyéb na aki átélte annak nem kell ez a rizsa. Albérleti árakat meg a béreket megnézné meg a mezőgazdasági kollégája nemrégi bejelentését,
hogy 154 ,000 Ft, a bruttó bér a megögazdaságban, NA EBBŐL tessenek 3-4 et szülni nevelgetni Katalin, nem másfél-kétésfél millióból havonta, a népnek a nettó 1,5 millió sem adatik meg ÉVES szinten, ébredjen már fel késő délután van ám lassan naplemente.
hatkata
Tisztelt Államtitkár Asszony, Önnek módjában áll, hogy különböző fórumokat létrehozva meghallgassa a célzott korosztályú fiatalokat, választ keresve a problémára. Ne felülről találjanak ki megoldásokat, amivel közvetett úton egész mások járnak jól, mint ahogy az lejön a "néphez". Ezenkívül javasolnám, hogy az 1 és 2 gyermekes családokat is támogassák olyan módon mint a 3 gyerekeseket, ugyanis nekik is kell valahol lakni, enni, tanulni, stb, stb. Miért diszkriminálják azt, aki nem szül 3 gyermeket, és miért kedveznek annak aki igen??? Sok párt ismerek, akik 2 gyereknél megállnak, és nem kell nekik a csodálatos CSOK, mert előrelátóak, és reálisan felmérik a lehetőségeiket, beleszámítva azt is, ha valamelyik fél munkaképtelenné válik, netán gallyra megy a házasság! És ebből a fizetésből amit munkabérnek csúfolnak mentálisan egészséges családot összetartani??? Gondolom az utánam szólók is tudnak erről írni Önnek, mert ugy látom ezek újdonságként hatnak éppen ott, ahol a döntések születnek!
Eladott Ország
@Csizmás Kond: tegnap, 12:07; A hülyét a fidesz szemináriumban a polgári körön belül játsszad ne itt.
csipetke
@CsipkeRózsa: 14:02 Nem is annyit keres,mint az átlag...Abból már futja bébisintérre is,még anya azon töri a fejét,hogy hogyan árassza el gyerekekkel az országot...
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...mert te ezt nem állhatod, vagy csak ismét azt képzeled hogy a tiéd a propi ?
...miért nem annak panaszkodsz aki idehívott ?
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...na látod ...anyukád és a gyerekei...te hányadik vagy ?
Itsuka Nakimaga
Egyszerű a válasz: közmunkában kell gyereket nemzeni és szülni! Etetni? Az egyházak majd osztanak ingyentejet...
Kutyuska
@szaboria1: Ezek a nők is Soros bérencek, Soros parancsára nem szülnek, csak hogy bosszantsák a kormányt.
Nem kell az álnaívat eljátszani az államtitkár asszonyságnak, pontosan tudják, hogy miért nem születik elég gyerek.
Egyszerű a megoldás: Tegyék kötelezővé, hogy minden fidesz-kdnp szavazó nő szüljön legalább tíz gyereket, akiket általános iskola után rögtön beállíthatnak a gyárakba dolgozni. Rizsa Szilárd is elégedett lesz, a demográfiai gondok is megszűnnek.
Sámannus
@Itsuka Nakimaga: Jobb lenne a Tahó pénzekből, az legalább van akkor is ha nem kérjük.
Eladott Ország
@Itsuka Nakimaga: ...és kineveljük az államnak és az egyháznak a jobbágyokat , fizetjük majd a dézsmát.
kissé felnőttem
@hatkata: nem kell semmit hozzáteni csak a nemértők nem értik aki átélte az met tud még 25 dolgot hozzátenni amiér, vagy amiért is nem de fentről ez nem látható messze van a szegény néptől főleg rózsaszin szemüveggel
simmering73
"Orbán Viktor akkurátusan végigmegy a fasiszták és a nácik teljes tematikáján, nem hagy ki semmit, amit nagy elődei fontosnak tartottak. Helyesen teszi, kipróbált recepteket érdemes megfőzni, csak eredeti forráshoz érdemes nyúlni. S mi lehetne egy illiberális gonosztevőnek hitelesebb forrás, mint Mussolini fasiszta állama és a Harmadik Birodalom."
nepszava.us/magyar-anyak-szuljetek-orbannak-gyereket/
kiscsillag66
Hagyják békén a magyar nőket. Majd ők eldöntik, mikor szüljenek. Nem parancsszóra teszik.
advocat
Mire és miből? Ne feledd nem Ratkó Anna utóda vagy. Vagy igen?
Eladott Ország
@advocat: Azt hiszi, hogy anyasági érdemrendért fognak szülni, mint a szövőnőből lett egészségügyi miniszternő idején.
ittott
sok magyar gyerek születik. angol, német, amerikai állampolgárnak.
hogy lehet ez? nem kell hozzá vizsgálat. minden normális ember tudja
kakaósbögre
8 éve nézitek és rosszul látjátok,szutyok.
division
Elég ha az ember bemegy ma egy óvodába vagy egy általános iskolába: még több is születik mint kellene.
nyanya001
Kellenének a cselédek mi ?
Csináljatok magatoknak !
Vagy majd a rátok szavazó erdélyiek átküldik cselédnek - cserébe a szavazat jogért -
a kölkeiket. Meg az ukránok !
1magyar
7 milliárd él a bolygón, 3 milliárddal több mint ami egészséges. Inkább az érem másik oldalát kellene vizsgálni, hogy ne olyan helyen szülessenek gyerekek ahol kínlódnak.
Na meg a robotok már dolgoznak.
SÍva
Ó! Mennyi hozzászólás! Gondolom mind a 2/3-ra szavaztatok! (tudom, hogy nem) Pedig születik sok sok gyerek csak nem a megfelelő családokban. Mert kell a biztos szavazat az alul képzettektől (ugye finoman fogalmaztam). Csak, hogy ezek nem fognak úgy dolgozni, hogy eltartsák a segélyből élőket és tovább szaporodókat és még titeket is. Erre kellene a magyar gyermek? Hát ezt nagyon elbénáztátok! Amíg az élősködőket is a dolgozó embereknek kell eltartani nem lehet azt várni, hogy 4-5 gyereket vállaljon egy család. Arról még nem is ejtettem szót, hogy az anya dolgozzon 8 órát, majd rohanjon a gyerekekkel külön órára és még utána főzzön mosson takarítson. Ja, hogy van a főállású anyasági! Az az összeg vécépapírra nem elég egy hónapban (kicsit túloztam) nem, hogy rendes gyereknevelésre. Na és a gyermek ruha. Egy normál cipő még a legkisebb is min. 8-10 ezer Ft. Elhiszem, hogy nektek jut és meg tudjátok fizetni, de nem látom, hogy neked lenne 4 gyereked! Lehetne ezt boncolgatni tovább, de akkor ez a szakértő kormány miért veszi fel a rosszul megérdemelt járandóságát?
Ludmilla
novák elvtársnő,loptak eleget,hát szüljék tele a Kárpát-medencét... vagy hívják a szavazóikat külhonból
Sámannus
Ez a gyülekezet a kezdetektől az ország szétverésén dolgozik. Most is el jutnak egy érzékeny ponthoz, és kitalálják hogyan raboljanak még erőszakosabban. Ehhez a családok maradékát akarják, fogják szétverni. Lesz épp elég bunkó aki még örülni fog ennek.
Ha megnézzük tündöklésük kezdetét, a forint elleni támadással kezdték az első demográfiára is ható intézkedésüket. Igen sokat tettek azért, hogy ne születhessen több gyermek.
A polgárok bármilyem kényszerítése és zaklatása erőteljesebb kivándorláshoz fog vezetni mint gondolnánk.Ez lesz a bizonyíték ismét arra, hogy ez a társaság nem magyar érdeket képvisel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.