Vasárnap a nap túlnyomó részében napos és meleg időre lehet számítani, zivatar északkeleten és Nyugat-Magyarországon alakulhat ki délután. A hőmérséklet 27 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap napos időre lehet számítani. Az ország nagyobbik részén csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen, északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon ugyanakkor erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, és arrafelé délután néhol zápor, zivatar is valószínű.

Akár 27 fok is lehet vasárnap, de záporok is érkezhetnek

Fotó: pixabay.com CCO

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap este többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, eleinte északkeleten és a nyugati határvidéken egy-egy zápor, zivatar még előfordulhat, majd csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A késő este 13, 20 fokról hajnalra 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn ugyanakkor heves zivatarokra is lehet készülni az északi és nyugati területeken, erről bővebben itt írtunk:

Heves zivatarokkal, jégesővel csap le a hidegfront a hét elején – kiadták a riasztást

A hétvégén még szinte zavartalan, napos időnk lesz, utána meg a földek örülhetnek a várva várt csapadéknak. Fotó: MTI Vasárnap is sok lesz a napsütés, de napközben északon és az Alpokalján már több gomolyfelhő lehet az égen, egy-egy zápor ezeken a tájakon kialakulhat, a csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között alakul – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.