Folyamatosan csökken az arabica kávéfajta ára, amely jó lehet a fogyasztóknak, csakhogy ez az árszint a kávétermesztők számára fenntarthatatlan. Ellátási válság is jöhet. Az arabica kávéfajta ára kilenc havi legalacsonyabb szintjére csökkent a héten, és várhatóan nem áll meg, további esésre van kilátás. Minden jel arra utal, hogy folytatódni fog a 2016 óta tartó medvepiac.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
jó-jó tudom, hogy a legtöbb hazai kávéban nincs sok arabica, de akkor is izgalmas, hogy mindeközben a kávé ára jelentősen növekszik az üzletekben! =))
nevemnick
Mindennel így van, drága illiberális hazánkban. Ha Dél-Afrikában felveri a fejét a tyúkvész, úgy nálunk másnap már duplájára emelkedik a bontott csirke ára.
Peller Anikó
@RonaGyuri: ez az üzlet. Miért, az alkohol ára nem növekszik? Pl. kb 50 forint egy liter vodka előállítási költsége (1 liter tiszta szesz eá. költsége kb 100 Ft). És mennyiért adják? 2000 Ft (nem mintha baj lenne).

Üzlet még a cigi és a benzin. Aztán persze nagyban üzlet még a gáz iparág is :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.