Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester lemond tisztségéről, hogy kizárólag gazdasági érdekeltségeire koncentráljon – erről maga az üzletember tájékoztatta hétfőn közleményben az MTI-t.

Mészáros Lőrinc lemond a polgármesterségről és visszavonul a közélettől

A dokumentum szerint Mészáros Lőrinc döntéséről április 20-án írásban is tájékoztatta Felcsút község alpolgármesterét és jegyzőjét. Az időközi polgármester-választás időpontjáról a helyi választási bizottság határoz majd, miután keddi ülésén a képviselőtestület is hivatalos tájékoztatást kap Mészáros Lőrinc lemondásáról.

Az üzletember közleményében hangsúlyozta, hogy vállalatbirodalma irányítása egész embert kíván.

"Az irányításom alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségeim átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek, így lehetetlenné teszik, hogy az üzleti élet mellett közfeladataimnak is eleget tegyek"

- indokolta döntését Mészáros Lőrinc. Az üzletember bízik abban, hogy a közélettől történő visszavonulását követően nyugodtabb időszak következik a község életében, hiszen az ellenzéki sajtó szerinte állandó nyomás alatt tartotta az önkormányzat működését, a képviselőtestületi üléseket, jelentősen megnehezítve ezzel a munkavégzést.

"A jövőben is minden erőmmel támogatni kívánom a szülőfalumat, illetve a következő polgármestert, akinek egy prosperáló, biztos lábakon álló település irányítását adom át. Munkájában a Felcsúton és a térségben működő alapítványaim és vállalkozásaim is segítik majd. A közélettől való visszavonulásom nem jelenti azt, hogy a Felcsúton, vagy a Vál-völgyi kistelepüléseken élők ne számíthatnának rám"

- hangsúlyozta a leköszönő polgármester.

Mészáros Lőrincet 2011-ben választották Felcsút község polgármesterévé, tevékenységét társadalmi munkában látta el, így munkájáért nem vett fel fizetést. Polgármestersége alatt a település közszolgáltatásai megújultak, a közintézményeket – személyes anyagi támogatása mellett – felújították. Felcsút adóbevételeinek többségét Mészáros Lőrinc vállalkozásai biztosítják, a község hitelfelvétel nélkül gazdálkodott az elmúlt években.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Ez a hibbant nem is tudna ilyen összeszedetten írni,vagy beszélni. Az kizárt,hogy ezt ő találta ki. Gondolom Orbánnak vannak még barátai a faluban,akik gazdagodni akarnak. Esetleg egy másik lányának a leendőbelije lesz a Polgármester. Essünk hanyatt attól,hogy ingyen volt Polgármester,vagy attól,hogy a falu bevételét az ő cégeinek adója teremtette meg? A falu felvirágzott? Kinek a cégei által? Ki fizette azokat a beruházásokat.Hányszoros felárral? Lölőke! Annyira nem vagy hiteles,mint ahogy a főnököd sem az. Hazug korrupt disznók vagytok mind.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Ez a hibbant nem is tudna ilyen összeszedetten írni,vagy beszélni. Az kizárt,hogy ezt ő találta ki. Gondolom Orbánnak vannak még barátai a faluban,akik gazdagodni akarnak. Esetleg egy másik lányának a leendőbelije lesz a Polgármester. Essünk hanyatt attól,hogy ingyen volt Polgármester,vagy attól,hogy a falu bevételét az ő cégeinek adója teremtette meg? A falu felvirágzott? Kinek a cégei által? Ki fizette azokat a beruházásokat.Hányszoros felárral? Lölőke! Annyira nem vagy hiteles,mint ahogy a főnököd sem az. Hazug korrupt disznók vagytok mind.
Zeta
A környéken levők számíthstnak rá!
Miben? Abban , hogy továbbra is végrehajtja a főnök utasításait? Mert eddigi nyilatkozatai nem bizonyítják zsenialitását! Sőt !
tudode
Lehet, hogy KÖZTARTOZÁSA van?
.
------ Köztartozására hivatkozva menesztették Felcsút polgármesterét
www.origo.hu/itthon/20110302-koztartozasara-hivatkozva-menesztettek-felcsut-polgarmesteret.html
.
Megtanulhatták, hogy a FITYISZBEN nincs haverság, barátság, ha LÓVÉRŐL és HATALOMRÓL van/lehet szó!
lampa laz
El kell tüntetni a faßit a közvélemény elől, h nyugodtabban tudjanak még többet lopni. Meg hát a lopott szajrét őrízni is kell ne hogy valaki kialmolja alóluk.
Az új polgi biztos jani, a tesója lesz, mert a hagyományt tovább kell vinni...
lampa laz
Ma a lemondások napja van, plé(h)bános emberminiszter is lemondott!!! Az elmebeteg mondana le inkább.
grincss
Sztem lehet, h valami miniszterré nevezi ki a geci!
Neki már bizonyított! :-)
Desischado
@Zeta: Én ugyan nem a környéken lakom, de egy baráti tanácsra, - bár tudtam, hogy semmi értelme, - ajánlott levélben írtam neki, és a segítségét kértem a műtétemhez. A levelem nem jött vissza, de egy sor választ nem kaptam, nemhogy segítséget. Rohadjon meg ott, ahol van ez a mocsok tolvaj!
rohács1926
"Az irányításom alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségeim átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek, így lehetetlenné teszik, hogy az üzleti élet mellett közfeladataimnak is eleget tegyek"
És az egyszer egyet (szorzás egyjegyű számokkal) tudod-e?
justhpeter
@rohács1926: Ez egy istenverte kamu duma. Nem ismeri az egyjegyű számokkal való szorzást.
lusta
@grincss: A bölcs grinch most téved. A megoldás faék egyszerű. Nem kell vagyonnyilatkozatot tennie.
Istvántóth
Mehecc gáztszerelni .nincs szakember , ja a pénz oszd szét a szegények között .
levarosbukta
Lőrincz nagyon rosszul nézel ki, iszol te eleget?
terlasz
Visszavonul, hogy ne érjék el a kíváncsi újságírók, akik kínos kérdéseket tesznek fel neki.
human
Off: Ma este a Csatt műsorban fideszes szagértők azon nyavalyogtak, hogy az ellenzéki médiának mekkora túlsúlya van. Aztán a műsorvezető közölte, hogy az Orbán kormány 5 forintból 4-et a saját holdudvarának médiájában költ el.
papa.49
Így nem lehet majd tudni azt se mire teszi rá a koszos bokszos a mancsát !!!
Sámannus
Macerás, ha a közszereplőn a fél világ röhög. Így már valamennyire el tud bújni.
nevemnick
Váltás van... még a végén leváltják Masztolcsyt, mert Löló okosabb mint Zuckenbergen
karma1
Biztosan mostanra szegyellte el magat, mert 4 eve nehany hazzal arrebb egy idos no megfagyott a sajat hazaban a szegenysegtol...

O sosem volt kozszereplo, a polgarmesterseggel annyit foglalkozott csupan, mint lo a fingassal, oszt ment tovabb alairni adasveteli papirokat a vezirinek - nem tett o semmit se kozszereplokent..
Ma @lusta -nal van a pont: nem kell neki adnia vagyonnyilatkozatot tobbet, (de nem emlekszem arra, hogy barmikor adott is volna? Amugy nyilvanosan?)
Borsodi
@karma1: Nem tudja mennyi a vagyona,a tévéből szokta megtudni éppúgy mint ahogy megnyeri a pályázatokat.De nagyon okos!
www.youtube.com/watch?v=6xHWskokIeI
dr. prédikátor
Csqak nem a takonyárpi fogalmazta a nyilatkozatot???
Nessy
Azt hiszem, Lőrinc barát mára már el is hiszi magáról, hogy zseni!
Azért, ha egy mód van, ne engedjék a gazdasági élet közelébe ténylegesen. Elég, ha naponta aláírja az új közbeszerzést, az új "vásárlást". Hogy mit ír alá, arról szerintem gőze sincs.
nezelodo
@Horizont: Egy biztos, hogy nagyon hülye, ha jól érzi magát ebben a szituban. Én inkább szánom, bárhogy is lesz neki már sohasem lesz normális élete. Még jól jár, ha csak a rálőcsölt, rekultivációs kötelezettséggel terhelt Orbán bányákban talicskázza a talajtakarást élete végéig, amit megvehet a dakota papától hozzá, hiszen azért írták a nevére, hogy megszabaduljanak a helyreállítás hatalmas költségétől. Ja, hogy hol a bányakapitányság? A Vakondi alá rendelve, és ha a Lőrike hibázik, megint fontos hatalmi tényező lesz ez a hibernált hatóság.
Hellcat
Nananananana...ilyent nem csinálunk bazdmeghogy 10 milliárdokkal gazdagodunk közpénzből aztán csak úgy "kivonulunk" a közéletből.
Eladott Ország
B*zmeg, ilyen nincs is. Ez a nemstróman (nem is volt, nem is lesz) egyszer nem tud félreállni úgy, hogy egy istentelenül nagy közbeszerzés, kamatmentes hitel, állami megbízás ne csókolná homlokon. Ez bármihez hozzányúl, arannyá válik a keze alatt. Nincs olyan dolog lassan, amihez ez a bőröndökkel aládúcolt szemű, butafejű mesterember ne értene. Ameddig az egész ország nem az ő földjein húzza az igát, nem az ő vizét issza, nem az ő kenyerét eszi, nem az ő szállodáiban cseléd, addig nincs megállás. Zseni ez az ember, az sem lenne meglepő, ha a mangalicaszerereldéje vizét hasznosítaná. A hülye MÁV meg még a boltban is olcsóbban megvette volna a vizet, dehát a Lölö vizét kell inni, ez van. Közben meg persze a hülye is tudja, hogy olyan nincs, hogy ez a félanalfabéta több tíz céget igazgat, átlát, utazik, intézkedik, polgármesterkedik, reggeltől estig dolgozik. Hanem méretes korrupció van, arcpirító geciség van. Hogy én, te, ő, balfasz adófizető az állami bankon keresztül toljuk a pénzt Lölö segge alá, hogy vehessen szállodákat. Aztán az én, te, ő balfasz adófizető pénzéből az akármelyik minisztérium túlárazott hétvégi csapatépítő foglalkozást tart Lölö szállodájában, aki a mi pénzünkből törleszti a hitelét, a többi meg nettó haszon. És semmibe nem került neki, a világon semmibe. El nem tudom képzelni, hogy ez a szervilis jóbarát hogy alszik éjjelente, soha nem is fogom megtudni. Azt viszont minden egyes nap látom, hogy a közpénz hogyan veszíti el jellegét, és köt ki annak a néhány embernek a feneketlen zsebében, aki ennek a polgári-puritán kormánynak a falloszát szopkodja kitartóan. Ez a züllés, pusztítás elképesztő, az ország mélybe zuhanása megállíthatatlan. Lölö a legnyilvánvalóbb magyarázat arra, hogy miért olyan reménytelenül sötét és menthetetlen ez az ország. Mert ahol a csendes többség fejére minden héten rászarhat ez a Mészáros nevű tahó, ott nagy a baj. Nagyon nagy.
nezelodo
@Hellcat: Ezek után nem lehet kikérni a vagyoni helyzetéről adatokat, mert nem lesz közszereplő
Hellcat
@nezelodo: Óbaszki...kezdett már nagyon kínos lenni gondolom...
dr. prédikátor
@Hellcat: Azt hiszem nálad az igazság!Tulságosan is exponálta magát!!!
lusta
@Eladott Ország: Dehát mi ez kirohanás? Erre szavazott az ország népe!
Eladott Ország
@lusta: Erre szavaztunk a rendszerszintű csalással. Amikor az adatokat vitték be a számítógépbe már ellenzéki nem léphetett be a helyiségbe, a választásnál.
human
@Horizont: Nem tudnék jó fideszes lenni, mert egyszerűen nem értem, hogy pusztán egy pártért hogy tud az ember folyamatosan hazudni. Ehhez a vitapartnernek olyan fokú lenézése, semmibe vétele kell, hogy az már nem emberi.
De nem vagyok meglepve. Hisz pont itt írta meg egy fideszes, hogy a bal oldal azért lesz mindig gyenge, mert nem áll be a vezető mögé minden esetben, minden áron. Ők kötelességnek érzik, hogy vezetőik minden hazugságát megvédjék, mert valamiért nekik ez belefér az etikába és az erkölcsbe.
human
@Horizont: Nemrég láttam egy részletet Orbán beszédéből valami pártgyűlésről. Ott is konkrétan hívekről beszélt. Nyíltan így nevezik már a választóik egy részét.

Egyszerű. Mert nem 2/3-al győztek. 49% szavazott rájuk tudomásom szerint. Ez pedig nem elég Orbán terveinek megvalósításához. Az 51% még túl nagy tömeg ahhoz, hogy Orbán sziklaszilárd autoriter rendszert vezethessen be mint Putyin, vagy Erdogan. Ha nagyot lép előre a diktatúra fele, akkor az az 51% polgárháborút robbanthat ki.
Na ezért akarja nem csak legyőzni, de megsemmisíteni is az ellenzéket. Meg akarja törni az embereket, hogy itt már senki ne akarjon utcára menni, mert akkor elviszik a rendőrök. Senki ne akarjon bejelentést tenni korrupció miatt mert talán őt gyanúsítják meg. Senki ne akarjon ellenzéki sajtót venni, mert akkor talán kirúgják a munkahelyéről.
Nem kell neki, hogy mindenki fideszes legyen. Olyan soha nem lesz. De legalább kussoljunk, hajtsuk fejünket a járomba.
human
@Horizont: Előbb utóbb az lesz. Csak ahogy a magyar történelmet nézem itt mindig akkor indult harcba a magyar ha már éhezett, nélkülözött.
tudode
Azért az "úri muri", hogy KI LEHET SZÁLLNI ebből a buliból akkor, amikor
.
--------Tele van furcsasággal Mészáros Lőrinc első állami százmillióinak története
index.hu/belfold/2018/03/12/meszaros_lorinc_kozbeszerzes_elso_megbizasai/
.
Valakinek "gáz" van a vonójában az tuti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.