A The Lancet, a világ egyik legrégebbi és legnevesebb orvosi lapja arról ír, az Orbán-kormány újabb győzelme után Magyarország ijesztő példává vált a nyugati országok számára, mert az történik az egészségüggyel, ami akkor várható, ha a politikusok számára fontosabb a népszerűség és a gazdasági stabilitás, mint az ember egészsége. Az írást a hvg.hu vette észre. A lap citálja az OECD egyik tanulmányát, melyben Magyarország egészségügyi helyzetét hasonlítják össze más európai uniós országokéival. Megjegyzik,  nálunk átlagosan 5 évvel alacsonyabb a várható élettartam, mint amennyi az uniós átlag, és Románia kivételével a szomszédaink is mind tovább élnek nálunk.  Kiemelik a keringési és a daganatos megbetegedések gyakoriságát, az elhízást és a dohányzást is. A The Lancet arról is ír, Orbán vezetése alatt megduplázódott a HIV-es fertőzések száma. Megemlítik, hogy az egészségügyi kiadások a GDP 7,2 százalékára estek vissza, miközben az uniós átlag 9,9 százalék, és hogy a magyarok...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@3dwhite: A választóknak kellett volna ezen elgondolkodni, de ettől a tapasztalattól egyik magyar család sem fog mentesülni.
mackoka46
Testünk, lelkünk meggyötrése mellett a pénzügyi helyzetünk is katasztrofális.
csipetke
Mi tudjuk,sőt,külföldön is feltűnt,csak ez a megalománás stadionbuzi tescos-Napoleon nem tudja.Illetve,tudja,csak pont [email protected]ért én szívből kívánom neki,hogy legalább egyszer legyen rászorulva orbán,vagy bármelyik hozzátartozója az állami egészségügyi rendszerre..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.