Negyvenezer magyar állampolgárból 37,5 százalék nem járt öt éven belül a háziorvosánál és semmilyen szűrővizsgálaton sem, holott körülbelül hétezer korai haláleset lenne elkerülhető a hatékony háziorvosi működéssel.

Az MTI szemléje szerint a Magyar Kardiológusok Társasága közleményében a Weborvos azt írja, Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 nevű projektben résztvevők

negyven százalékának vérnyomása haladta meg a kívánatos értéket, a vércukorszint vizsgálata kilenc százaléknál mutatott kóros eredményt.

A Magyar Hírlap szeint  a kardiológusok úgy vélik, az emberek többsége tisztában van azzal, hogy a magas koleszterinszint komoly kockázati tényezőt jelent, mégsem tesznek semmilyen konkrét lépést a megelőzés érdekében.

Magyarországon még mindig  nem veszik komolyan az orvosi kontrollt

A családi anamnézisben a néma gyilkosként ismert hipertónia előfordulása 67,8 százalék volt, szívinfarktuson már átesett a résztvevők huszonhét, stroke-on pedig huszonkét százaléka – olvasható a lapban

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Elég lenne ha a valóban betegek akiket már az orvosuk átirányított valamilyen szakrendelésre NE HÓNAPOK MÚLVA JUTHASSANAK BE ODA !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.