Kovács Zoltán kormányszóvivő a The Washington Post című lapban A magyarok számára Magyarország az első címmel reagált a lapban április elején megjelent írásra, amely a magyarországi demokrácia helyzetét firtatta.

Olvasói levelében a kormányszóvivő felidézte az április 12-én A demokrácia haldoklik Magyarországon, a világnak van oka aggódni címmel megjelent írást, amelynek következtetését azzal úgy fogalmazta meg a szerző: "vicces, hogy az ország az első többnyire azt jelenti, hogy a demokrácia az utolsó".

"A magyarok számára Magyarország az első" – Kovács Zoltán olvasói levélben védi a magyar kormányt a Washington Postban

Fotó: MTI

Kovács Zoltán emlékeztetett: Magyarországon az április 8-án tartott parlamenti választásokon 70,2 százalékos, 2002 óta a legmagasabb és 2014-hez képest is nyolc százalékponttal magasabb volt a részvételi arány. "A 2016-os elnökválasztásokon a választói részvétel az Egyesült Államokban csupán 55,7 százalék volt, 2012-ben pedig még ennél is alacsonyabb" – állapította meg Kovács Zoltán, majd leszögezte: "Magyarországon a demokrácia él és jól van".

A kormányszóvivő további tényeket és adatokat sorolt: a magyarországi munkanélküliség ma 3,8 százalékosra csökkent a 2009-es 11,9 százalékról, "a hazai össztermék növekedési üteme 2017-ben 4,4 százalékot ért el", szemben a 2009-es 7,9 százalékos csökkenéssel. "2014 óta a reálbérek 44 százalékkal növekedtek, és bevezettük az Európai Unió legalacsonyabb, 9 százalékos társasági adóját, amely élénkítette a beruházásokat" – hangsúlyozta Kovács Zoltán. Hangsúlyozta: "a választók szeretik ezeket a dolgokat".

Felidézve a The Washington Postban megjelent korábbi írást, mely szerint Magyarország "uralkodó pártjának mindössze 48 százalékos támogatottsággal sikerült megszereznie az akadálytalan kormányzáshoz kétharmados szupertöbbséget", a magyar kormány szóvivője két korábbi példára emlékeztetett. Arra, hogy Tony Blair és a brit Munkáspárt az 1997-es választásokon a voksok 43 százalékával a parlamenti helyek 64 százalékát szerezte meg, Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke pedig 2008-ban a szavazatok 53 százalékával az elektori testület támogatásának 67 százalékát tudhatta magáénak. "Ez így működik a többségi választási rendszerekben" – állapította meg Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő végezetül hangsúlyozta: "Orbán Viktor miniszterelnök azért aratott ismét földcsuszamlásszerű győzelmet, mert a választók azt akarják, hogy kormányuk számára az ország legyen az első".

Forrás: MTI

Itthon - 2019. March 19., 17:55
Mintha könyörögne a Fidesz a kizárásért
Nagyvilág - 2019. March 19., 18:03
Bármeddig börtönben lehetnek a migránsok
Nagyvilág - 2019. March 19., 17:06
Theresa May ismét Brüsszelben könyöröghet

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Tudod mit gondolok én, te Kovács? Az, hogy titeket négyszemközt dícsérgetnek és csodálnak, vitathatatlan fecsegés, olcsó anekdotázás és pletykálkodás. A te szádból főleg. Kevés dolog van pillanatnyilag, amivel feltétlenül „csodálatot” ébreszthettek Brüsszelben (igaz másutt megvetésnek, megrökönyödésnek hívják): a közpénzből eltüntetett milliárdokkal és azzal a mérhetetlen cinizmussal, amellyel Európa és a magyarok pénzén Európa ellen uszítjátok a népet úgy, hogy közben recesszióba, pusztulásba taszítjátok az országot. Én meg kurvára nem szeretném megérni, hogy tényleg kínos legyen magyarnak lenni Európában. Csak azért, mert egy bűnbanda istennek képzeli magát és úgy gondolja, leugathat bárkit miközben régmúlt rendszerek legrosszabb emlékeit visszahozva, páros lábbal rugdossa bele a nyomorba a magyarokat. Ennek a bűnszervezetnek semmi köze a magyarokhoz, megértetted, Kovács? Csodáljon téged, akinek két anyja van. Te minden magyarok szégyene! https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/im...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Ez így is van,a magyarok számára Magyarország az első,de a fidesznek erre 8 év kevés volt,hogy bizonyítsa ezt.Sajnos azt nem tapasztaltuk meg,hogy az országért tettek volna valami említésre méltó dolgot.A saját,és a holdudvaruk zsebének kitömése folyt 8 éven keresztül,Az állandó uszítás,Sorosozás,migráncsozás,és a sok értelmetlenül épített stadion jut az emberek eszébe orbánról,és a kormányáról.
advocat
Igen! Mint a németeknek. Annak idején: "Deutschland, Deutschland über alles!" Legalább valami új jelszót találnának ki! Ennyire futja.
advocat
Zoltánom! a 48 % az máshol nem kétharmad!
Eladott Ország
@advocat: https://www.facebook.com/sevaster1/videos/105...
A magyarországi választásokról. Kim Lane Scheppele professzor, a Woodrow Wilson Közügyek és Nemzetközi Ügyek Iskola és a Princeton Egyetem szociológusával.
kereső
Nem tudom,hogy hol volt ez a másodgeci, amikor a Washington Post cimlapon hozta az Elios ügyet-és mellé fényképen T.István nagykorút és apósát.Akkor miért nem tiltakozott a magyar kormány a magyarok nevében?
Pálinkafőző Rézüst
ez kovács mitő, miért magyar??? Szervezetten benne van a magyairtásban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.