Felkerültek a kormány honlapjára az igazságügyért felelős miniszter felterjesztése alapján hozott kegyelmi döntésekről szóló statisztikák.

Ebből derült ki, hogy Áder János az idén március 31-éig senkinek sem adott kegyelmet

- írta meg a 24.hu.

Senkinek sem kegyelmezett Áder János az év első három hónapjában

Fotó: MTI

Az év első három hónapjában 146-an kértek kegyelmet a köztársasági elnöktől, azonban Áder János mindegyiküket elutasította.

Ez eddig kirívóan alacsony arány.

Tavaly a 673 kegyelmi kérvény közül 11-et fogadott el a köztársasági elnök, 2016-ban viszont a 495 kérelmező közül 22-en kapták meg a kegyelmet.

Egy már elítélt embernek kizárólag a köztársasági elnök adhat kegyelmet a legfőbb ügyész vagy az igazságügyi miniszter felterjesztése után. Sem elutasító, sem helybenhagyó döntését nem kell megindokolnia.

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent tájékoztatás szerint az államfő kegyelmi jogköre a büntetésekre (szabadságvesztés, elzárás, közérdekű munka, pénzbüntetés, foglalkozástól eltiltás, járművezetéstől eltiltás, kitiltás, sportrendezvények látogatásától való eltiltás, kiutasítás) és a közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, továbbá a büntetőjogi intézkedések közül kizárólag a próbára bocsátásra, a jóvátételi munkára, illetve a fiatalkorúak esetében kiszabható javítóintézeti nevelésre terjed ki.

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
Bajszos emberben nem lehet bízni... mondta valaha nagyapám.
Commenter
Remélem neki és pártjának, kormányának sem fog senki sem! Majd egyszer...egy ilyen rezsim ugyanis nem maradhat örökké hatalmon. A néhai apósa nemzetközileg is ismert és elismert alkotmánybíró volt. Most minden bizonnyal forog a sírjában a veje és a lánya miatt is aki egy ilyen emberhez ment feleségül. Káder Jani, aki azt mondta egy angol tudósítónak hogy I am a meeting!" vagyis hogy "én egy megbeszélés vagyok". Ezek után a clemency-t még hírből sem ismeri. Miféle évfolyam volt az ELTE jogi karán ez? Buta MSZMP-s káderek még butább gyerekeiből verbuválódott?
Eladott Ország
2.bp.blogspot.com/-w0y_HfV65TU/WO29gbiJ0TI/AAAAAAAAjM4/nCcuoXQD7pkhKr9xkw1nX7uFsfRjyrhygCLcB/s1600/ADER.jpeg
Tehát Áder (bajszos szar) János!
Vádollak téged!
Vádollak, mert abban a szerencsés és kiválasztott helyzetben vagy, hogy lehetőséged lenne értelmet adni saját életednek, hogy ne csak a genetikád örökítsd, hanem maradandót tegyél le a közélet és a politika asztalára. Hogy úgy emlékezzen rád az utókor, mint egy egyenes, az emberi értékekért és igazságosságért kiálló, nagyformátumú politikusra. Vádollak, hogy elveszed döntéseiddel mások életének értelmét! Elveszed a kedvét és a lehetőségét a gyerekvállalásnak, és a már megszületett, avagy megszületendő gyermekek kiemelkedő tudásának és alkotásának lehetőségét is! Csak remélem, hogy a te életed értelmei, azaz a gyermekeid, unokáid akárhány év múlva nem szemlesütve mutatkoznak majd be, mert szégyellik a vezetéknevüket, és ahol csak lehet letagadják, hogy bármiféle rokoni viszonyban lennének a volt köztársasági elnökkel, Áder Jánossal alias bajszos szarral!
X-ray
Bajszos emberben nem lehet bízni... mondta valaha nagyapám.
Desischado
Remélem, hogy mikor majd eljön az idő, - mert el fog jönni, csak kérdés hogy mikor - neked sem fognak kegyelmet adni! Egy rakás sz@r az egész életed, eladtad magad a jólétért egy elmeroggyant parazitának. Lelkiismeret, gerinc, becsület, mondanak neked valamit ezek a szavak, janó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.