A lány édesanyja hiába kereste a szerkesztőséget, azok nem válaszoltak neki sajtóhírek szerint.

Egy Franciaországban nemi erőszakot elkövető "migráns" bűncselekményéről szóló márciusi hírt egy magyar lány fényképével illusztrált az Origo, a lány több éve kómában van – olvasható a 444 cikkében.

Kómában fekvő magyar lány fotóját használta az Origo egy nemi erőszak illusztrációjaként

Fotó: wikipedia Közkincs

A lap szerint az édesanya hiába vette próbálta több vonalon is felvenni a kapcsolatot a szerkesztőséggel, azok nem válaszoltak neki. 

Egy idő után a fotót levették, de a nő már elégtételt szeretne venni rajtuk, ezért Facebookon keresett ügyvédet, aki pro bono elvállalná az ügyét. A 444 úgy értesült, sikerült is már találni egyet.

Az Origo egyébként 2016-ban több fotóval illusztrált cikket készített a barcsi édesanyáról, aki egyedül neveli lányát, ám a kép nem onnan származott, hanem egy kómás betegeket ápolóknak szóló Facebook-csoportba feltöltött másik fotót használt fel engedély nélkül a lap.

(A 444 cikke szerint ráadásul az erőszakoló "migránsról" szóló hír hamis hír, "anonim, bármiféle forrás vagy link nélküli, a főszereplők kilétére monogrammal sem utaló, bármiféle konkrétum nélküli, abszolúte ellenőrizetlen és ellenőrizhetetlen hangulatkeltésről van szó.")

Az anya egyébként mai napig nem tudja, miért választották lánya képét a cikk illusztrálásához, szerinte talán azért, mert a lánya fején egy fehér kötés látható.

Pedig azt csak azért viseli, mert hiányzik a koponyatetője

- mondta el a 444-nek az anya.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Náluk bevett szokás képeket közölni, melyek nem ott, nem akkor, nem olyan esemény miatt keletkeztek, amit a kép alá írnak.
Olyan apróság, mint a tények, nem zavarják őket!
Nessy
Náluk bevett szokás képeket közölni, melyek nem ott, nem akkor, nem olyan esemény miatt keletkeztek, amit a kép alá írnak.
Olyan apróság, mint a tények, nem zavarják őket!
egyvandor
Az origonak Gorbán örökös harcát támogató ütős cikkekre van szüksége. Nem válogathat az eszközökben.
Sámannus
Ma véletlenül hallottam a guriga tévé híradóból pár mondatot.
Gyerekek! Szarban élünk, ezért szar nekünk is ércsétek meg! Ez a lényege az egész tudományuknak.
F_Viktor
Megdöbbentő, hogy pár év alatt mivé lett az origo! Az egykor független portál mostanra csak az orbán-maffia hazug hangszórójává vált, a göbbelsi példa alapján dolgozik, szolgálja ki a rezsimet.
cs.n.
Azóta reagált az origó:
origo.hu/itthon/20180424-soros-444.html

Mit lehet erre mondani? Max. csak annyit, hogy az origo lett az új kurucinfo.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.