Seszták Miklós biztossá vált távozásával valószínűleg a 2016 óta postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztosként dolgozó Bártfai-Mager Andrea lehet a következő fejlesztési miniszter.

A 444 szerint  bár a minisztériumban dolgoznak fajsúlyos politikusok – Fónagy János parlamenti államtitkár nem lenne már miniszter, Homolya Róbert közlekedési, valamint Szabó Zsolt kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár imázsába pedig korrupciógyanús kavarnak be –, jöhet egy új arc, amire Orbán Viktor is tett korábban utalást.

Postaügyi kormánybiztos válthatja Seszták Miklóst

Bártfai-Mager Andrea 2001-től előbb a Magyar Nemzeti Banknál, később a Gazdasági Versenyhivatalnál, 2010 után pedig a Magyar Közlönynél dolgozott, később az MNB Monetáris Tanács tagja lett, mielőtt átvette a kormánybiztosi pozíciót a nyugdíjazott Németh Lászlónétól. A kormánybiztos 2016-os kinevezése egybeesett azzal, amikor a miniszterelnök fontos hatásköröket vont el a Spéder Zoltánnal éveken át bizalmi kapcsolatot ápoló Lázár János Miniszterelnökségétől.ű

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Balázs Attila

(444)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.