Az MSZP örül annak, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében teljesen akadálymentes lesz a 3-as metró.

Horváth Csaba, az ellenzéki párt budapesti képviselője a közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hosszú és méltatlan vita végére kerülhet pont.

Annak azonban nem örülnek, hogy a város vezetői csak az erő nyelvén értettek, és csak akkor vették komolyan az akadálymentesítést, amikor népszavazási kezdeményezés indult a kérdésben – tette hozzá.

Kiemelte, ha a budapestiek a Római-part árvízvédelme ügyében is képesek hasonlóan fellépni, akkor megakadályozhatják a város vezetői által támogatott mobilgát megépítését.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy szerintük a szerdára tervezett közgyűlési döntések után akár öt évig is elhúzódhat a Lánchíd és az alagút felújítása. Horváth Csaba azt kérdezte, hova tűnt a teljes beruházás egyben kezeléséhez szánt forrás.

Most már tökösnek kéne Tarlósnak lenni, és el kellene mennie a kormányhoz, hogy megkapja azt a plusz forrást, ami a budapestiek számára a legkevesebb kellemetlenséget jelenti

- fogalmazott.

Horváth Csaba emellett kezdeményezte, hogy a főváros következő hídja Albertfalvát, Csepelt és Pesterzsébetet kösse össze.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.