A kormányközeli Figyelő szerdán megjelent információi szerint Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán utódja az Emberi Erőforrások Minisztériumának élén.

Balog Zoltán hétfőn jelentette be, hogy a következő Orbán-kormányban már nem vállal miniszterként szerepet.

A továbbiakban a Fidesz pártalapítványával, a Polgári Magyarországért Alapítvánnyal fog foglalkozni.

Kásler Miklós 1986-ban lett az az orvostudomány kandidátusa. 1992-ben lett az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa. 1994-től egyetemi tanár, 1998-tól tanszékvezető. Tudományos tevékenysége során 4 orvosi szakkönyvet, 65 könyvrészletet, több mint 250 Magyarországon és külföldön publikált közleményt jegyzett. Hazai és nemzetközi kongresszusok százain tartott előadást

- írja a figyelo.hu.

Figyelő: Kásler Miklós főonkológus lehet Balog Zoltán utódja

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Index azt írja a Magyar Narancs 2016-os portréja alapján, hogy Kásler a magyar onkológia meghatározó alakja, nem csak orvosi-tudományos, hanem politikai értelemben is. A cikkben hozzáteszik: személye azért is jó választás lehet, mivel pártállástól függetlenül több kormányzattal is jó kapcsolatot ápolt. 

Forrás: Figyelő, Index

Fotó: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@cs.n.: ez ragadott meg leginkább, egy onkológus professzortól azért...
"a halálos betegségek 70-80%-a pedig “a Tízparancsolat betartásával elkerülhető.”
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@kereső: az itt gyógyító "migráncs" orvosok ezerszer különb orvosok mint ez a "nem migráncs" ez az orvosok szégyene...hasonlóan "szimpatikus" még a fidesz másik fődoktora Csókay, valamint a néhai Kopp Mária is...
kereső
@Commenter: és az itt gyógyitó"migráncs"orvosaink lassan az utcára sem mernek kimenni.Ez meg szabadon mászkál,és gyógyitás helyett keresztet vet a gyógyulni vágyóra. Hogy milyen elfajzott "tudósaink" vannak.
Commenter
@kereső: nincsenek már szavak erre, kereső! Nem is keresem őket csak :((((( de nagyon! Ennyi.
kereső
@Commenter: Ő lesz az "oktatás"minisztere is.Ha belegondolok,hogy Parragh az oktatási főtanácsadó akkor megvalósul a "balsors" a Himnuszból.
Hogyan fogják a miniszter urat interpellálni az elenzéki képviselők oktatás ügyben,miről fognak vele vitatkozni? Volt-e ősrobbanás vagy-sem?,és Eistein tételeiről-hogy igazak-é vagy sem?
Modern okatatás? XXI. század? Nem a sötét középkor inkább?
Ehhez adják a nevüket az ellenzékiek,konstruktivan,hogy minél hamarébb felállhasson a kormány?
Már mindenkinek elment a józan esze vándorútra?
Commenter
@kereső: Mit is mondhatnék? Orbán politikai-gazdasági-társadalmi-szellemi szinten igázza le az országot, lehúzva azt a csúti disznóól szintjére. Kormánya nem nevezhető kormánynak max, dróton rángatott ostoba kilóra megvett csinovnyikok gyülekezetének,akik mindenben Orbánhoz hasonlók és ez diplomáik számától totálisan független. Sosem volt (józan) eszük csak illiberális demokráciaként reloadingolták a megboldogult kommunizmust. Az ellenzéket, a március 15.-it álmodtuk csak talán? Nekem az a hájpacni nem miniszterelnököm, kormánya nem kormányom! A világ szégyene ez a kormánynak csúfolt gyülevész banda. Nagyon örülök, hogy Göncz Árpád köztársasági elnök úr aki az egyik példaképem már nem látja ezt. A másik példaképem, Németh Miklós (volt) miniszterelnök látja igen, de félő hogy itt már ős sem segíthet(ne) pedig '89-ben ő mentette meg az országot attól ahová most Orbán taszítani fogja: az államcsődtől, és onnan már csak egy lépés a totális kuss a szükségállapot, de ne legyen igazam! :(((
Commenter
@Commenter: jav: ős=ő sem, néha dühömben már írni sem tudok kellő odafigyeléssel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.