A férfi a rendőrgyilkosságban ártatlannak vallotta magát, de az illegális fegyvertartást elismerte.

Emberölésben ártatlannak vallja magát a bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt Győrkös István

A bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt Győrkös István a büntetőper tárgyalásának első napján a Szombathelyi Törvényszéken 2018. április 25-én. A vádirat szerint Győrkös István bőnyi lakásán a Készenléti Rendőrség hatósági engedély nélkül tartott lőfegyverek gyanúja miatt tartott házkutatást 2016. október 26-án. A vádlott három lövésből álló sorozatot adott le egy 46 éves rendőrre, az egyik lövedék az áldozat fejét érte, aki ebbe a sérülésbe belehalt. MTI Fotó: Varga György

Ártatlannak mondta magát az emberölésben a bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt Győrkös István szerdán a Szombathelyi Törvényszéken, az ügy elsőfokú tárgyalásán.

A 78 éves férfit, aki a hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet alapítója, emberöléssel és lőfegyverrel visszaéléssel vádolja az ügyészség.

A vádlott egyelőre nem tett vallomást, viszont azt kérte a bíróságtól, hogy a helyszínen, vagyis bőnyi házában tartsanak tárgyalást.

Ezután a tanácsvezető bíró ismertette a férfi korábbi vallomásait, amelyekben Győrkös István következetesen tagadta, hogy ő lőtte le a rendőr őrnagyot 2016. október 26-án. 

A nála tartott házkutatáskor csak azután húzta meg véletlenül a ravaszt, hogy őt lövés érte

- állította.

Ennek azonban a tárgyaláson meghallgatott tanúk vallomásai ellentmondtak, szerintük a vádlott lőtt először, a rendőrök csak viszonozták a tüzet.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Gusztustalanul hazudik, miért nem vállalja amit tett ???
Mert egy senki, aki lőfegyvert vesz a kezébe nem jöjjön ilyen átlátszó mesékkel !!!
Pálinkás Pál
@papa.49: Most vitatkoznék veled...mai napig nem bizonyított ki lőtt először...az meg hogy a többi zsaru mit vall,az nem lényeges,mert ha mást mond,neki csengettek!!!
papa.49
@Pálinkás Pál: Állítólag szemből érte a fejlövés a rendőrt előtte csak ez a gisz jakab volt ...
Az AK lőszer amúgy is csak lyukat üt, még a kilépés helyén se szakít nagyot mert acélmagvas, és nem ,,gombásodik,, fel ...
Pálinkás Pál
@papa.49: Igen ,de szintén állítólag előtte a feleségét hasbavágták őt meg gyomron lőtték...nos...ha így történt ,akkor mit kell csodálkozni??, ha a nejedet leütik,téged hasbalőnek,te nem ezt teszed???
papa.49
@Pálinkás Pál: Biztos nem teszek ilyet mert habár jól bánok a lőfegyverekkel, MÉG SINCS EGYETLEN LŐFEGYVER SE A HÁZBA !!!
A ,,hatlövetű,, csúzli is tönkre ment már elszakadt a gumija )))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.