Amennyiben a biztonsági körülmények adottak lesznek, akkor Magyarország 5 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékben kórházat fog építeni Szíriában. A beruházás hozzá fog járulni ahhoz, hogy minél többen és minél előbb haza tudjanak térni hazájukba, és ott megfelelő ellátást kapjanak – közölte Szijjártó Péter szerdán, az Európai Unió és az ENSZ által Szíria megsegítésére szervezett brüsszeli donorkonferencia szünetében.

Szijjártó: Magyarország 1,5 milliárd forint értékben kórházat épít Szíriában

Szijjártó Péter. MTI Fotó: Soós Lajos

A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján kiemelte, Magyarország idén befizeti utolsó részletét is az unió Törökországot segítő menekültügyi csomagjába, így összesen 14,6 millió (mintegy 4,5 milliárd forint) euróval járul hozzá ahhoz, hogy Ankara megfelelő módon el tudja látni az országa területén élő, Szíriából érkezett több millió menekültet.

Szijjártó: Magyarország 1,5 milliárd forint értékben kórházat épít Szíriában

Csoportkép az Európai Unió és az ENSZ Szíria megsegítése céljából rendezett nemzetközi adományozó konferencia résztvevőiről Brüsszelben 2018. április 25-én. Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Magyarország emellett azt szorgalmazza, hogy Törökország, Libanon, Irak és Jordánia, amelyek a szíriai háború közvetlen közelében találhatók, további uniós pénzügyi segítséget kapjanak arra való tekintettel, hogy ezek az országok menekültek millióit látják el.

Olyan biztonsági és megélhetési körülményeket kell teremteni a Közel-Keleten, hogy az onnan eljött emberek minél előbb vissza tudjanak térni saját otthonaikba

- húzta alá Szijjártó Péter.

Ennek nyomán indította el Magyarország a Hungary helps programot, hiszen alapvető biztonsági érdek az, hogy a közel-keleti válságok nyomán előállt kényszerhelyzetek megszűnjenek, és az onnan Európába távozott emberek haza tudjanak térni

- tette hozzá.

Szijjártó: Magyarország 1,5 milliárd forint értékben kórházat épít Szíriában

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Aurelia Frick liechtensteini és Angelino Alfano olasz külügyminiszter találkozójukon Brüsszelben, a Szíria-konferencia margóján 2018. április 25-én. Szijjártó Péter az ENSZ által Szíria megsegítésére szervezett brüsszeli donorkonferencián vesz részt. MTI Fotó: KKM

A miniszter arra figyelmeztetett, hogy a migráció ösztönzése különösen kockázatos, hiszen az Európai Unióhoz közel eső térségben ma több mint 30 millióan élnek menekültként, rendszeres humanitárius segélyen, akik bármikor megindulhatnak Európa irányába.

Szijjártó: Magyarország 1,5 milliárd forint értékben kórházat épít Szíriában

Füst gomolyog a szíriai főváros, Damaszkusz Hadzsár al-Aszvad nevű déli elővárosában 2018. április 23-án, a szíriai kormányerők és a lázadócsoportok harcai idején. (MTI/EPA/Juszev Badaui)

Mint elmondta, Magyarország az elmúlt két évben 3,6 milliárd forintot fordított a közel-keleti üldözöttek helyben maradását és hazatérését segítő programokra. Iskolát épített, templomok és lerombolt épületek újjáépítését finanszírozza, kórházakat és keresztény közösségeket támogat a hazatérés biztosítása érdekében Szíria, Irak, Jordánia és Libanon területén.

Magyarország idén indított, 250 szíriai hallgatót fogadó ösztöndíjprogramját jövőre is folytatni kívánja

- tette hozzá Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Egy párhuzamos és fordított valóságban, holnap az Origón megjelenne egy cikk, hogy a fidesz a magyar adófizetők pénzéből kórházat épít a migráncsoknak, miközben a magyar egészségügy romokban hever.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Egy párhuzamos és fordított valóságban, holnap az Origón megjelenne egy cikk, hogy a fidesz a magyar adófizetők pénzéből kórházat épít a migráncsoknak, miközben a magyar egészségügy romokban hever.
Yeromos
@Hellcat: Mondjuk nem sok érvet tudnék felhozni arra, hogy miért fontosabb egy szíriai kórház finanszírozása költeni 4,5 milliárd Ft mint a Magyar egészségügy fejlesztése.
Macskaszem
Itthon a béka segge alatt az egészségügy, szétrohadt mentőautók, leharcolt, kórházi készülékek, berendezések, málló falak, orvos, ápolóhiány, a legegyszerűbb vizsgálatra is heteket, hónapokat kell várni, de mi Szíriában építünk kórházat. Mintha direkt provokálna a csúti Genya.
Yeromos
@Shikari: Egy kórház néhány száz beteg ellátására elegendő, elég gyenge hivatkozási alap lenne. Orbán soha nem fogja az EU-t vezetni, sőt gyanítom, hogy lassan kivezet minket az EU-ból. Erősen Kína illetve Oroszország felé integrálódunk az utóbbi időbe.
Qqberci
@Shikari: "Felére csökkentek a várólisták idejei". Mert a többiek meghaltak...
Hellcat
@Shikari: A gazdád annyira jól látja a migránsügyet, hogy a V4 ek közül ő fogadta be a legtöbbet a lakosság arányában. Na ezt magyarázd meg.
png
Szeretnék biztosítani minden fideszes állatot, résztvevőt, hogy ha véletlenül összefutunk, megteszem a szükséges lépéseket, amit a haza megkíván.

Én nem keresem a bajt, de ha úgy adódik, egy másodpercig sem gondolkodom... na jó, az idők során lelassultam, és kell egy másodperc, amíg átgondolom.

Régen nem hordtam magamnál Smith & Wesson kést (nincs nyolc centis, úgy hogy nem minősül fegyvernek), de már mindig hordok magamnál.

Bevallom, sokáig gondolkodtam a márkán.
Más késeket a nyolc centis tűréshatár alatt hatékonyabbak gondoltam (durván recézett), de a név kötelez!
Egy Smith & Wesson, MINDIG MINDET visz.
(Amúgy a matt fekete pengéje gyönyörű.)
png
Minden nőnek ajánlom a nyolc centis matt fekete Smith @ Wessont.
Kemény!
De ami a lényeg, hogy nem minősül fegyvernek, így azt teszel vala, mait akarsz.

(Ugye tudod, hogy csak vicceltem?)
Hellcat
@Shikari: Nincs ebben semmi megtévesztő. Nem a regisztrált hanema befogadott migránsokról van szó. Feketén fehéren ottvan minden a doksiban...
Hellcat
@Shikari: Egyszer fogom csak elmagyarázni. A gazdád annak ellenére hogy több mint két éve azt állítják ide nem jöhet migráns, és ezt ki is plakátolták több 10 milliárdból...annak ellenére befogadták őket. Két évig gyakorlatilag végig hazudtak...és még azután is hazudtak tovább, hogy lebuktak. Ott a dokumentum bizonyítéknak, de ugye elszólás miatt be is kellett aztán ismerniük. Bizonyítékot kértél...ottvan...
csipetke
@Yeromos: 15.43 Ez így van.Attól tartok,belátható időn belül kipenderítenek minket az eu-ból,úgy tűnik orbán erre keményen rá is játszik.Elég régen dörgölőzik putyinhoz,az eu-ban ezt se nézik jó szemmel,sőt emiatt asszem a NATO már kérdésessé tette,hogy megosszon-e katonai titkokat Mo-gal.Sőt,épp ma olvastamhogy Mo.kiközösítetté vált/válik az eu-ban,és a NATO-ban.Méghogy orbán fogja vezetni az eu-t?!Ez a hét legjobb vicce.Ehelyett putyin pincsikutyája lesz nemsokára
csipetke
@Macskaszem: 15:32 Asszem tegnap hallottam a hírekben,hogy itthon is felépítik a szuperkórházat.Arról már volt szó tavaly,hogy ahová épül,a telek tulajdonosa orbán holdudvarához tartozó egyed,aki rohadtsokat keres a telek eladásán.Igaz,hogy mindentől kiesik,út nincs,még azt is építeni kell.Így megy ez fideszéknél.Az pedig,hogy vajon ki fog dolgozni a szuperkórházban,arról nem esett szó,pedig kíváncsiak lennénk rá,miután a meglévő kórházakban sincs személyzet.
png
Végignézve a fotókat, arra jutottam, hogy a politikusnál nincs gennyesebb állat.
Az összes politikus az egész világon beteg mind!
A kikent kifent gecik, akik azt hiszik, hogy a világ róluk szól...

Ti szerencsétlenek, Isten egy napon adja a szívetekbe, hogy mindent végleg elrontsatok.
Annyira nem vagytok senkik, hogy még a magatok urai sem vagytok.

Van az kopasz kis geci, nekem balról, aki havonta 10 millió forintot keres a semmiért.
Ez a kopasz kis geci, ki tudja milyen ország szülöttje, havonta tízmillióért nem csinál semmit.
Őt év alatt kétszer belemosolyog a kamerába, és ezért 600 millió forintot keres öt év alatt.

Ennek a világnak pusztulnia kell !!!
És pusztulni is fog, ahogy elkezdik építeni Jeruzsálemben a templomot (te majd sikernek értékeled, de az lesz a bukás kezdete !!!).

Az igazi keresztényekkel az a baj, hogy mindent tudnak, ami számít.
Sokan jók közülük, de néhányan rosszak...
Én is rossz vagyok.

Qurva rossz keresztény vagyok.
De az van,. hogy a Pápa megint elcseszte.
A kisfiú kérdésére a lehető legrosszabb választ adta.
Ez azért figyelemreméltó, mert nem rég azt mondta, hogy nincs pokol.
Ami t ő maga, a Pápa nem cáfolt, de a klérus, igen.

Te nem látod, mert más ideológiát vetítenek, de valójában az egész világ mindig a vallásháborúról szólt.
Most is vallásháború van.
Borsodi
A migráns ellenes,migránsokat behozó kormányunk most kórházat épít nekik.Nehéz szavakat találni ezekre a tettekre.Fontosabb Szíriában egy kórház mint itthon.Majd oda kell mennünk ha betegek leszünk.
evacica
@Hellcat: Ennek a szerencsétlennek hiába bizonyítasz, ő csak azt hiszi el amit a főnök hazudik!
Csizmás Kond
@Hellcat: ki ismerte be ?...és mit ? mert a táblázat nem beismerést tartalmaz..
csipetke
@Csizmás Kond: 17:12 A táblázat valós adatokat tartalmaz.Nem értem,miért nem néztek utána,a fidesz beismerte,hogy hány migránst fogadott be.A V4-ek közül a legtöbbet.
Csizmás Kond
@csipetke: ...akkor kezdjük elölről...A betelepítés még körülbelül sem ugyanaz a befogadással. Azok a menekültek amelyeket a Magyar Állam befogadott a Magyar Államnak adták be a kérelmüket és az bírálta el hogy alkalmasak-e a befogadásra. Azt soha nem állította senki, hogy a Magyar Állam nem fogad be egyetlen menekültet sem, csupán azért harcol, hogy azok az emberek akik itt akarják túlvészelni a nehézségeiket, vagy éppen itt akarják leélni a további életüket azok kérelmét itt helyben bírálják el és döntsenek a továbbiakról, és ne brüsszel vagy merkel mondja meg kit és hányat kell ha kell akaratuk ellenére itt tartani.
...most érted ?
csipetke
@Csizmás Kond: Miért mondod?Mást se hallottunk éveken keresztül,csak azt,hogy a magyar kormány nem fogad be menekülteket.Ezt sulykolták egyfolytában.Valami fideszes nagyokos,a neve nem jut eszembe,szólta el magát az 1300 migránsról.Akkor magyarázkodott az egész kormány hetekig.Meg hogy ezek oltalmazottak.(lánykori nevük:-migránsok).Nem kell a rizsa,mert nyomon követtem az egész folyamatot,az összes mocskos hazugságukkal egyetemben.Sorost pl feljelentette az egyik párt,maga Pintér Sándor jelentette be,hogy nem találtak ellene semmit.És még ezután is buzgón Sorosoztak-migránsoztak.Az egyik EU-s képviselő nyilatkozta,hogy a migránsoknak nem úticél Mo.T e is hajtod a magadét,ahelyett,hogy egy kicsit utánaolvasnál.(a fidesz propagandán kívül)
Csizmás Kond
@csipetke: ..nem tudom te mit hallottál, viszont a propaganda nem a befogadás ellen szólt hanem a kötelező betelepítés ellen.
A feltett táblázatot viszont érdemes komolyabban átolvasni mert az is sokatmondó...
human
Ez helyes dolog. Persze ez is túl lesz árazva, de már megszoktuk a geciktől.
png
A NEM keresztény szírek élete nyilván fontosabb, mint a keresztények, akiket megvéd az Orbán kormány.
Orbán Viktor nem egyszerűen ateista, hanem Sátáni förmedvény.
Az Ördögöket kinyírjuk - ez alapvetés.
Ezért fogom megölni.
Egy nyílcentisnél kisebb késsel, mert az nem fegyver.
Tudod, ha százszor szúrsz a nyakába a gecinek - újra, és újra, és újra, és újra, és újra, akkor nem kell recés penge.

Nem lájkolsz?
Nem baj!
Nem kell minden terhet a nyakadba venni.

Vagyunk mi a meghalni képesek, és vagytok ti, akik csak néztek ki a fejükből hülyén.

Meddig akarsz kinézni a fejedből hülyén?
Mondj egy számot.
Az előre megfontoltságon még dolgozom, de szerintem az is meg lesz.
reseva
Ha lesz kórházuk, már semmi értelme elmenekülni.
justhpeter
@reseva: Kórházuk az lesz, csak az otthonuk és a munkahelyük van és lesz szétb...szva. Vagyis jönni fognak akkor is.
cikicakk55
@Shikari: ma 15: 43.
Azért csak óvatosan azzal a Fidesz által terjesztett áligazsággal. Tavaly nyáron nem is egy kórházi osztályt kellett bezárni,mert nem volt elég személyzet. Köztük volt egy gyermekosztály,fül -orr -gégészet és onkológia is. A várólista épp olyan hosszú mint volt. Az a helyzet,hogy a magánkórházakat az ország fele nem tudja megfizetni,pedig kb 5 millió ember is szeretne élni és fájdalom mentesebben. Nem mindenki azért betegszik le,mert dohányzott,ivott,vagy ész nélkül szexelt és ezért összeszedett valami nyavalyát.Sokkal több,főleg az idősebb ember,aki,akik a munkába,vagy az utolsó 28 év viszontagságaiba rokkant bele. A fizetés emelés megint csak kamu.,vagy csak Budapesten emeltek? Csongrád megyében ugyan is csak azoknál a dolgozóknál volt emelés,akiknek a fizetése nem érte el a létminimumot. Amennyi kellett hozzá,hogy elérjék,annyit emeltek. Volt akinél 15 ft-ot Tudod az orvosi,ápoló(női) munka nagyon stressze.Ugyan is,ha egy gyári munkás hibázik,akkor legfeljebb kifizettetik vele azt a darabot amit elrontott.Ám ezt egy orvosnál,vagy ápoló(nő) nél gyilkosságnak hívják.
simmering73
Beteg kormány és az is beteg, akik nekik tapsolnak. Szíriában kórházat épít, itthon meg a Dél-Pesti kórházban aláírást gyűjtöttek, hogy ugyan javítsák már meg a több mint fél éve nem működő liftet.
kisrigó
Erről csak annyit első gondolattal, hogy a csillagszórós sunyi anyjukat! Már külföldön is lopnak a pénzünkből, mert ki ellenőrzi, hogy mennyire árazzák majd az építkezést, mint ahogy itthon is!
cikicakk55
@justhpeter: Azt nem értem,hogy egy olyan országba,ahol még tart a háború, a bombázás,minek építenek bár mit is? Elég lenne egy sátort felhúzni? Igaz a bomba azt is eltalálja,de legalább nem kerül milliárdokba. Talán előbb a békét kéne valahogy megteremteni nekik,ha már ők maguk nem képesek rá. Igaz,ha millió számra menekülnek az életerős,független férfiak,akkor még is ki védje meg az országukat? Úgy néz ki inkább az egész,hogy Oroszország és Amerika harcol Szíriában egymás ellen.
egyember
Elgondolkodtam.
Európában jelenleg max. 2 mill. migráncs van. Hány állam, hány város, hány település? Hány lakos összesen? Hány lakosra, településre, országra jutna egy(etlen) migráncs? Ezek változtatnák meg Európa vallási, etnikai, kulturális jellegét? Már amennyiben ilyenek vannak.
Ha igen, meg tudnák változtatni, akkor Európára nagyon ráférne a változás ...
Pálinkás Pál
No most ezt a kérdést kéne feltenni a sok IQ nulla fidesz szavazónak ott vidéken..Mit szólnak hozzá hogy a miigráncsoknak épít korházat a csúti korcs!!!Azoknak,akikkel eddig riogatta őket...
Cappuccino
Inkább a Merényire kellene költeni, mert szégyen ahogy az kinéz, Az állapotokról ne is beszéljünk. szijjártó péter "úr" és családja eltölthetne egy két hónapot a fent nevezett még jó indulattal sem nevezhető egészségügyi intézményben. Mindjárt tudná, hogy hova kellene költeni azt a 1,5 milliárd Ft -ott. Persze a többi korházra is ráférne - amit ők nem vesznek igénybe. Az átlag Magyar Polgárok meghalni mennek a Magyar egészségiügyi intézetekben.
Hellcat
@Csizmás Kond: Na már keversz...A dokumentum bizonyíték, nem beismerés. Annyira okosnak tartod magad...csak tudsz értelmezni egy angol nyelvű dokumentumot. Nem nehéz még nekem is sikerült.
Beismerés pedig: Altusz Kristóf máltai interjú? Rémlik? Utána Bencsik a TV ben? Az sincs meg? (coub.com/view/124zid) Aztán a magyarázkodó interjú a Kossuth rádióban? Tudod a bekopogtatta a migránsok szöveg.
png
Olyan szinten herdáljátok a pénzt, amire az egész világon nem volt példa.
Magyar emberek halnak meg a ti bénázásotok miatt.

Az van, ami volt.
Én nem keresem a bajt, de simán megkésellek, ha véletlenül mellém sodor sors.
Vágod, geci!?
babp1982
@Hellcat: te hülyével vitatkozol? Ne tedd egy nagy büdös barlangból ordibàl kifelé a szartól bűzlő szájával! Ráadásul még értelmi fogyatékos is:-))))
babp1982
@csipetke: lesz? Már Tóbi pincsije-:)))
babp1982
@csipetke: jajajjj te is barna nyelvű hülyével vitatkozol? Ne fáraszd magad ezeket csak a szar csámcsogása élteti-:)))
Cappuccino
Egyébb iránt miért nem Anglia, Franciaország épít kórházat, ugyan is ők rombolják földig Szíriát. És ők nyerészkednek az újjá építésen is.
Desischado
@png: Egyetértek, nagyon szép, és főleg hatásos! Azzal a vastag, recés élével mekkorát lehetne döfni a delikvensekbe! Elképzelem, és áá, odavagyok teljesen! Olyan jól állna orbánnak!
Lerohad az egészségügy, és ez a rohadék kint épít kórházat, a MI PÉNZNÜNKBŐL!!!
Hol az a Smith and Wesson?!?!?!

@png: Jól mondod. Akinek nincs pénze, az vígan megdögölhet. Nekem sürgős műtétre lenne szükségem, az egészségem nagyrészt helyreállna, de nincs heverő 1 millám! Épp most készülök segítséget kérni a face-n. Ha Juhászéknak sikerült, hátha rajtam is segítenek. Bár óriási hátrány, hogy nem vagyok ismert ember. Rohadjanak meg, ott ahol vannak!
Nessy
A "jó kívánságaimat" inkább nem írom le! No comment!
csipetke
@babp1982: 20:08 Mert titokban reménykedem,hogy egyszer csak megvilágosodik,és felfogja.
De aki folyton fidesz-propagandát nyalt,annak hiába magyaráz az ember
papa.49
A kórházat meg majd vagy az amcsik, vagy az oroszok, esetleg a felkelők szétlövik, EZ KIDOBOTT PÉNZ !!!
vadsanca
Te i...a! Itt kezdjetek valamit az egészségüggyel! Talán itt minden rendben van? Ennek ellenére még lesznek migránsok. A másik, lesz mit lebombázni. Ez lehet egy stratégiai célpont.
moareka
Kedves fejesek, kerüljetek be a magyar kórházakba, ne a szíriaiba, amit most akartok építeni, hanem oda, ahova a magyar ember halni jár...
karma1
@egyember: Nagyon sok varos van, nem tom mennyi, de rengeteg. Es 580 millio ember el jelenleg az EU-ban - ebbol most valamennyi a Brexittel el fog tavozni, de ez az o bajuk.
karma1
@cikicakk55: 18.52 Te latod helyesen a dolgokat! Valoban eleg lenne egy ideiglenes korhazi tabort osszehozni, mert a 1.5 milliard forintnak megfelelo osszeg, az egy bakfitty, abbol esetleg egy atlagos, nem idegsebeszeti mutot lehetne osszehozni.
Meg nagyon kicsi gyerek voltam, amikor atjartam a szomszed nenihez, aki zsenialis konyvelo volt, es o nagyon jol tudta, hogy az emberek a szamokat nem nagyon fogjak fol, nem ertik a mertekeket, ezert o mindent atszamolt zsirra, cukorra es nylonharisnyara - az 50-es evek vegen, hatvanasok elejen ezzel kivaloan megvilagitotta, hogy mire eleg pl. a fizetes?
Ha most is ezt a magyarazatot kovetem, akkor kepzeld el az aranyokat: a skizofren debilnek a Varban mar 4 MILLIARD forinton tul van az IRODAJA - NEM MUTO, jol felszerelve !!! -, amihez eleg lenne egy iroasztal, szek, 1 komputer, telefon, 1 filodendron a sarokban meg egy alperzsa szonyeg , es ugyanez kicsiben a titkarnojenek. Ha nagyon megeroltetem magam, akkor keruljon ez 50 millio forintba, de akkor mar tulertekeltem a dizajnos felszerelest.
Ha azt nezed, hogy szijjaspetya 500 million tul van a hazaval, lezerjanko 400 millioval a vadaszkastelyan es ha mondjuk csak rogantonyo allandoan novekvo lakasat vesszuk alapul, akkor ennek a harom pasinak a lakasanak az erteket ajanlottak fel - ami nekunk, atlagembereknek belathatatlanul nagy vagyon, de ha egy korhazepitesrol beszeluk, akkor loszar.
Amint bevezetnek hazankban az eurot, a nep AZONNAL kapakkal kaszakkal menne a Parlamentnek es orbannak, mert kiderulne, hogy az "oriasi" fizetes es a "hatalmas" kozmunkaber, vagy a most 65 eves emberek 59 000 forintos nyugdija nem lenne tobb 160 euronal, ami mar a sogoreknal is EGY MUNKANAP bere, nem EGY HONAPE.
Az emberej nincsenek tisztaban a nagysagrendekkel , sajnos.
Macskaszem
@Shikari: Felújít, mert abból lehet lopni. A berendezés marad a régi, mert abból nem lehet lopni.
Hogy teret enged a magánellátásnak, ezt így is lehet mondani, de az igazság, hogy leépíti az állami ellátást, mert piaci alapú, fizetős egészségügyet akar, pedig a 300 forintokért ő ordított leghangosabban. Te azért csak örvendezzél és perkálj.
namihami
Teljesen érthető és logikus döntés.
Hiszen itthonra már nem kell. Megmondta az emberminiszter, hogy itt már Kánaán van az egészségügyben. És végtére, ő már csak tudja, hiszen az ő irányítása alatt lett azzá.
reseva
@cikicakk55: valmiért mégis rájuk szavaztak. Aki éppen nem beteg, annak minden más fontosabb. Az az életét félti először, ha ráijesztenek.
cikicakk55
@Shikari: ": A béremelés tény! Az orvosok fizetése a duplájára nőtt. "
" Az, ha nincs személyzet, igazán nem a Fidesz bűne"
Ezeket amit leírtál komolyan is gondolod? Lehet,hogy az orvosok bére emelkedett,ezt nem tudom,de nem az orvosok vannak a betegekkel. Ők kiadják az utasítást,mit kell csinálni a beteggel,aztán mennek tovább.Ezzel nem azt mondom,hogy nem kell annyi orvos,mert így is kevés van és jogos is,hogy emelik a fizetésüket. Ám az ápoló(nők) vannak velük egész nap.Ők etetik,fürdetik,kezelik a betegeket,Kötözik át sebeiket,gondoskodnak az infúziókról. A haldokló betegek utolsó leheletéig ők próbálják elviselhetőbbé tenni a földön töltött utolsó óráikat.Igen is a Fidesz bűne,hogy kevés az orvos,kevés a személyzet,nincs elég műszer,ami van meg ős öreg,némelyik röntgen a törést nem mutatja ki,mert olyan ócska képeket csinál.Ha nem áraznák 3x-osan túl azokat amiket építenek,bár a legtöbb dologra nincs is szükség( stadionok,kisvasutak, a várba való költöztetés, Letarolása a Duna partnak ,stadionok,kisvasutak,és sorolhatnám napestig. Ezek helyett lehetne a kórházak állapotán javítani, a műszereket kicserélni,megjavítani, a dolgozók bérét felemelni.Soha nem fognak itthon annyit keresni,mint bár melyik másik államban,tőlünk nyugatra,de ha legalább a dupláját keresnék,nem biztos,hogy olyan sokan mennének el. Ez az állam pénzherdálására nézve nem is olyan hatalmas összeg lenn. Ha az a sok milliárdot nézem,amit Soros plakátokra, A román, Ukrán, Szerb, templomokra,stadionokra,iskolákra,Óvodákra,focistákra költöttek már abból helyre lehetett volna hozni az itthoni egészségügyet
cikicakk55
@reseva: Nem,nem szavaztak rájuk a Magyarok. A 2,6 millió szavazatból( bár én csak 2,4-ről tudok) a fele legalább az Ukrán,Román,Szerb és Német szavazóké volt. A másik jó nagy része a pár héttel a választások előtt még nyíltan bűnözőknek kikiáltott cigányok( akik szintén vannak pár száz ezren) megvásárlása, pénzzel,pörkölttel, burgonyával,és a fene tudja még mivel,na az volt még a Fideszé. Ne felejtsük el a sok falun és tanyán élő idős embert,akiket a Polgármester utasított a szavazásra és arra,is,hogy kiről kell szavazni. Aztán ott vannak a megzsarolt közmunkások,akiknek még az az 54.000 ft/ hó is több,mint a 3 hónapig folyósítható segély. Így ha azt nézzük kik szavaztak a Fideszre,akkor marad a holdudvar és azok lekötelezettjei és pár agyament Fideszes. Nem lehet több összesen 700.000 szavazónál.Tudom,még is ki jött a 2,6 millió de több volt akik nem rájuk szavaztak. 49% és nyert a Fidesz az 51% ellenében? A töketlen ellenzék,Szélike kisasszonnyal az élen és Gyurcsány erőszakosan parlamenti törleszkedése miatt vesztettünk. Most az egyszer tényleg nem a nép a hibás,hanem Orbán választási törvénytelen törvénye.
Csizmás Kond
@Hellcat: " tíz milliós ország számára nem szabad hogy gondot okozzon ezer háromszáz végleges vagy időleges befogadása "
ez amit belinkeltél...
a táblázat amit szintén te tettél be pedig részletezi hogy hány az időleges és hány a végleges ...
elhiszem hogy értelmes ember vagy de azt a süketelés nem bizonyítja...értelmezd mit mond és mit tartalmaz a táblázat és azután vitatkozhatunk, mert egyik se mondja ki konkrétan, hogy per pillanat mi a helyzet.
cikicakk55
@Shikari: Igen,papíron ez van,hogy mi felhatalmaztuk őket. Ám ezt mindenkinek tudnia kell és tudjuk is és neked is tudnod kell,hogy ez csak a papíron van így. Ha a szavazás törvényes lett volna,már mint nem a Fidesz által kreált törvény alapján,akkor a Könnyen megállapítható lenne,hogy az a kb 7000.000 ember,akik érdekből és komolyan hitből(mint te is) rájuk szavaztak,az nem az ország nagyobbik része,csak egy elenyésző része.Nem vitatkozom veled,mert te a papírokra hivatkozol, a hibás választási eredményekre. Lényeg,hogy az EU is tudja,hogy elcsalták a választást, a Kúria is kimondta,hogy törvénytelen volt a határon túliak utaztatása a szavazó helyiségekbe, át a határon. Tudják a magyar emberek is,de a Fidesz által megalkotott törvénnyel békésen és törvényes keretek közt(már mint a mi törvényeink közt,mivel a nép nagy része nem szereti a korrupt,részre hajló törvényeket) lehetetlenség szembe szállni. lesz itt még nagy óbégatás és egymásra mutogatás a Fideszesek közt. Figyeld meg,nem is olyan nagyon soká. Nem tudom,hogy az itt írók közül ezt hányan érik meg,de ha van még itt a földön legalább két évem,akkor én is azok közt leszek,akik végignézem,ahogy ezeket a senkiháziakat viszik rabláncon.
papa.49
@Eladott Ország: Erre mondja a bolondbalog ,,SZÁRNYAL AZ EGÉSZSÉGÜGY,, IGEN BELE A SZAKADÉKBA !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.