Seszták Miklós, Balog Zoltán, Fazekas Sándor után újabb miniszterről derült ki, hogy nem vesz már részt az újonnan felálló Orbán-kormányban. Az ATV információi szerint eldőlt, hogy Simicskó István honvédelmi miniszter is távozik a kormányból. Az utódja egy meg nem nevezett "tábornok" lehet.

Az ATV főmunkatársát kormányzati forrásból úgy tájékoztatták, hogy

Simicskó István honvédelmi miniszter távozása is eldöntött kérdés.

ATV: újabb miniszter távozik a kormányból – egy "tábornok" lehet az utódja

Simicskó István katonák között a Visegrad 4Sight 2018 V4-es katonai gyakorlaton a szolnoki Ittebei Kiss József helikopterbázison 2018. március 29-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A portál korábban arról írt, hogy inog Simicskó István honvédelmi miniszteri széke. Az esélyesek között említette a lap Bakondi György kormánybiztost, Varga Tamás államtitkárt és Németh Szilárdot is. 

Azt atv.hu most azt írja, azt mondták a lapnak kormányzati források, hogy

Simicskó utóda minden bizonnyal nem politikus, hanem "egy tábornok lesz".

Mint korábban megírtuk, nem vállalja az újabb négy évet Fazekas Sándor és Balog Zoltán sem a negyedik Orbán-kormányban.

A 24.hu ma azt írta, hogy az Emmi új vezetője Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet, míg Lázár János helyére Gulyás Gergely kerülhet, akitől Kocsis Máté vehetné át a Fidesz-frakció irányítását.

A HVG úgy tudja, hogy Varga Mihályt újból felkérte Orbán miniszternek – ezt a Bankszövetség konferenciáján be is jelentette –, valamint a HVG úgy értesült, a nagyköveti értekezleten azt jelentette be, hogy Szijjártó Péter marad a külügyminiszter. 

Forrás: ATV, Blikk, HVG

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
és a tábornok utód majd kihirdeti a szükségállapotot, vagy megpuccsolja orbánt?
Szükségállapot vagy puccs majd szükségállapot ez itt a kérdés... (elnézést Shakespeare-től) :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@Rózsika Hatházi: azért ott volt a már Kossuth díjas művésznő, akiről a saját férje mondta, hogy "annyira, de annyira lenyűgözte azorbán, mint politikus és mint férfi, hogy a művésznő házasságot tört. A férj megbocsátotta ezt a félrelépést és mindketten jó káderek, tolják a fidesz és azorbán szekerét...
Rózsika Hatházi
@Commenter: Húha, mitől maradtam le? Ez mikor volt és ki volt az az ízlésficamodott cemende?
Commenter
@Rózsika Hatházi: Lemaradtál? Akkor segítek behozni a lemaradást, remélem a a művész úr és művésznő tekintetében nem döntök bálványt. Ha mégis, akkor bocsánat:
"2017-03-17 SZERZŐ: GAÁL PÉTER
Rudolf Péter megbocsátott
(a feleségének, hogy évekig Orbán Viktor szeretője volt)

Ez egy két éves cikk. Az egyik – friss Kossuth-díjas – színésznőnkről is szó van benne, az alcímben szereplő szeretőről, a férje szájából, ha hihetünk a szerzőnek és/vagy a lapnak. (A férj, Rudolf Péter már 2013-ban megkapta.) Egyetlen szóval se vitatom a színészi teljesítményüket. Sőt, az se érdekel, hogy ki mit csinált és kivel, ki bocsátott meg, miért és kinek. Az se érdekel, hogy lett-e az említett viszonynak házasságon kívüli gyümölcse is, vagy nem lett. Ebben az egészben három dolog lényeges. Az első, hogy az említett színészi teljesítményektől függetlenül – van még pár jó színész rajtuk kívül is ebben az országban – az olvasóban – akkor is, ha nem igaz – felvetődik a paraszolvencia gondolata. Még egyszer leszögezem: mindkettejüket jó színésznek tartom és nagyon szeretem. Nem Eperjes-féle szeretettel, hanem az enyémmel. Feleslegesen nem hazudok (a politikai kommunikáció egyik alaptétele kellene, hogy legyen). Megjelenik egy képzelt sztori a kifizetett férjről és szeretőről-anyáról. A képzelt sztorik pedig annak ellenére okozhatnak gondot, hogy képzeltek: nem az az érdekes, mondta nekem valaki még vadabb korszakomban, hogy megtettem-e vagy nem, hanem, hogy el lehet-e rólam képzelni. A képzeletért is meg kell dolgozni. És a mai hatalmasokról sok minden elmondható, de az nem, hogy ne iparkodnának."
Forrás: hmp-hikszosz.hu/hmp-hikszosz/2017/03/17/rudolf-peter-megbocsatott/a (2 éves cikk most éppen itt olvasható teljes terjedelmében...)
Rózsika Hatházi
@Commenter: Úgy látszik, van az a pénz, amitől korpásodik a haj. Nekem akkor se kellene, ha fiatalabb lennék, vagy gyémántokkal ékesített aranyból lenne a cerkája. Utálom a pocakos napóleonokat.:))))
Commenter
@Rózsika Hatházi: van ízlésed. Bottal sem piszkáltam volna/piszkálnám meg, én sem, meg a fórumozók nagy többsége sem.
Egyébként érdekes, hogy a művésznőnek ez a típus jön be, alacsony,sötét hajú, kalácsképű (köpcös). Első férje Quintus Konrád is ilyen volt, OV és RP is ilyen. Ez a zsánere...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.