Vannak nagy távozók és teljesen új nevek is, új frakcióvezetője lesz a kormánypártnak.

Itt az új Orbán-kormány várható névsora, több helyen változtat a miniszterelnök
Fotó: Soós Lajos/MTI

A Figyelő információ alapján a Magyar Idők hozta először nyilvánosságra a negyedik Orbán-kormány szinte teljes névsorát. 

A lap úgy értesült, Gulyás Gergely kancelláriaminiszterként folytatja politikai pályafutását, Rogán Antal pedig marad továbbra is kabinetminiszter. Marad pozíciójában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Trócsányi László igazságügyminiszter is.

Simicskó István helyét várhatóan Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök veszi át.

Miniszter lesz a korábbi felsőoktatási államtitkárból, Palkovics Lászlóból. A mostani kormányban innovációs és felsőoktatási miniszterként fog dolgozni.

A Figyelő szerint Bártfai-Mager Andrea lesz a fejlesztési miniszter. Bártfai-Mager 2001-től előbb a Magyar Nemzeti Banknál, később a Gazdasági Versenyhivatalnál, 2010 után pedig a Magyar Közlönynél dolgozott, később az MNB Monetáris Tanács tagja lett, mielőtt átvette volna a kormánybiztosi pozíciót a nyugdíjazott Németh Lászlónétól. Férje, Bártfai Béla az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára volt, most a vagyonkezelő felügyelő bizottságát is ő vezeti.

Földművelésügyi miniszternek Nagy Istvánt kérte fel Orbán Viktor. Ő 2006-től 2010-ig Mosonmagyaróvár alpolgármestereként dolgozott, a választásokon önkormányzati képviselő lett, majd 2006-tól a megye 4-es számú választókerületének elnöke is.

Mint korábban megírtuk, Kásler Miklós, Széchenyi–díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán utódja az EMMI élén. A Fidesz frakcióvezetője pedig Kocsis Máté lesz majd.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.