Ilyen még nem volt: élőben közvetítik Facebookon egy Parkinson-kóros férfi agyműtétjét.Élőben közvetítik egy magyar férfi agyműtétjét – már elindult a videó!

A közvetítés a Parkinson-kóros István és a pécsi Idegsebészeti Klinika orvosainak beleegyezésével történik:

Önt mennyire frusztrálná, ha nem tudna kitölteni egy pohár vizet? Ha nem tudna autót vezetni? És, ha mondjuk nem tudna lejönni a lépcsőn? Nem tudna, mert a teste éppen nem hagyná.

Karácsony István először motorozás közben vette észre, hogy a bal lába magától remeg, de erős koncentrációval még le tudta állítani a reszketést. István akkor volt 40 éves. Most 43, és ma már van, hogy éjszaka is azért riad fel, mert testének bal része tetőtől talpig bénultan remeg. István Parkinson-kóros.

A következő pár órában agyműtéten esik át, úgy, hogy közben ébren lesz. Sőt, beszélni fog! Két elektródát ültetnek majd be a két agyféltekéjébe, amit egy úgynevezett neuropacemakerrel kötnek össze, hogy így szüntessék meg a rohamait.

István és a pécsi Idegsebészeti Klinika orvosai beleegyeztek, hogy a Facebookon élőben közvetítsük az operációja egy részét. Magyarországon először

- olvasható a Szeretlek Magyarország bejegyzésében.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istvántóth
Jobbulást ,sikeres műtétet kívánunk ! ha nem hargszanak meg én a végeredményre leszek csak kiváncsi .
cikicakk55
Az én férjemnek tavaly volt ugyan ilyen műtétje februárban. Én ápolónő voltam,de képtelen lettem volna ott lenni. Nagyon nehéz ez annak,aki ott fekszik,elvégre a műtét legnagyobb részében ébren kell lennie. Csak akkor altatják el,ha már meg van az elektródák pontos helye.Addig beszéltetik,számolnia kell,figyelik minden rezdülését,hisz nem tudják az agynak épp melyik részén járnak. Az én férjem fájdalmat nem érzett,de azóta még az elektromos fogkefe hangját sem bírja elviselni. A zajok és az orvosok beszélgetése egy laikusnak idegtépő.Főleg ha Ő a páciens. Maga a műtét eredménye csodálatos,főleg az I-es típusú parkinsonnál.( remegős). Sok szerencsét és sikeres műtétet kívánok. Sajnos nálunk a nagyon ritka kockázati tényező fellépett,így most a párom olyan mint egy zombi.
namihami
Aki azt kitalálta, hogy ez egy közvetítendő program legyen, na az lehet a következő ""sztárja"" a közvetítésnek.
És aki nézi, az se százas. A szakorvos nem faszbúkon nézi, a laikus pedig egyébként se érti miről van szó. Csak a véres eseményekben akar kéjelegni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.