Ha elfogadja az ajánlatot, egész biztos, hogy sínen lesz a karrierje és a megélhetése is.

880 ezer forintos fizetést ajánlottak Lucának, aki a kilátástalan magyarországi jövőről posztolt
Fotó: Hír TV/Egyenesen

Két hete söpört végig az országon a 22 éves Luca Facebook-posztja. A lány hamarosan képzett óvónő lesz, de úgy látja, a várhatóan 120 ezer forint körüli fizetésével kilátástalan a jövője ebben az országban, mert a bére épp elég lenne az albértletre.

Luca monológját több tízezren osztották meg, bár szép számmal akadtak olyanok is, akik megfenyegették. A lány nem is titkolta, hogy a testi épségét is félti már a támadások miatt.

A Népszava most arról ír, a fiatal lányt több ajánlattal is megtalálták az elmúlt napokban. 

Az egyik magyarországi magánóvoda állást ajánlott nekem, itt már gyakornokként többet keresnék, mint egy állami intézményben, nagyjából 160 ezer forintot. A dublini ajánlat még magasabb fizetésről szólna, a szomszédos Egyesült Királyságban ugyanis nagyjából 880 ezer forintnyi fontot fizetnek az óvónőknek. A barátom jégkorongozó, neki is állást ajánlottak

– mondta a lapnak Mészáros Luca, akinek őszig kell eldöntenie, hogy melyik ajánlatot fogadja el.

Vagy politikai támadásként értékelték a posztomat vagy azt hangsúlyozták, hogy már a korábbi generációknak is voltak nehézségeik. Mintha csak azt mondanák: ha én is rosszul éltem, akkor éljél te is rosszul

– összegzett a fiatal lány.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
adrenalink
Ugye ebből már fussa egy kávéfőzőre...?
Eladott Ország
Magyarországon csak az Orbán seggnyalók, az ostobák és képzetlenek maradnak. Lehet ezen vitatkozni, de attól a tények azok tények maradnak. Luca ha Dublinban elfogadja az állásajánlatot, meg is oldódik a demográfiai helyzet Írországban.
adrenalink
Jut eszembe! "@division"- né mit szól ehhez?
Eladott Ország
Magyarországnak marad a demográfia – farkasvonítás , keresztény nemzeti mivoltunk megőrzése.
zarojel.hu/wp-content/uploads/2018/04/migransok_1.jpg
F_Viktor
Egy újabb leendő családot üldözött el Magyarországról a fityesz és birkanyája!
Sámannus
Ez már olyan mintha karóval zavarnák innen az embereket. Orbányi hazaáruló!
ila51
@Eladott Ország: kifele menekülnek ?
egész meghasonlottam , mostanában a Mónika showt nézem , és Győzikééket , hogy mire számíthatunk.
adrenalink
@F_Viktor: 17:22-re 3 évvel ezelőtt, amikor óvónőnek jelentkezett ez a korlátolt ágyú, nem tudta, hogy milyen fizetésre számíthat? Vannak már jobb kezdőfizetésű szakmák, csak ahhoz magasabb agyi kapacitás pl. szám. technikai, pü-i, jogi végzettség szükségeltetik...
namihami
@adrenalink: És ugye milyen borzasztó, hogy a felnövekvő (még egyáltalán itthon levő óvodásokat) pont az ilyen. általad csak korlátolt agyú óvónők nevelik. Azért lesznek pont ezek a jövő Fidesz-szavazói. Pont annyit tanítanak, nevelnek rajtuk a ""fidesz-szintű"" óvónők.
És bocsánat azoktól, akik nem tartoznak ebbe a kategóriába.
adrenalink
@namihami: 18:20-ra Egy halk kérdés: említettem én a politikát? De, ha már a fityiszt 2x is nevesítetted 3 sorban, ez a nő a fityisz uralom alatt jelentkezett óvónőnek...
Csak zárójelben : 30 éves barátunk tanító, barátnőjével 5 éve Pesten élnek albérletben, köszönik szépen jól vannak. Nyugi, nem fityiszes szavazók, de ez nekünk lényegtelen is...
F_Viktor
@adrenalink: Szerinted 16 éves korában jelentkeznie kellett volna egy összeszerelő gyárba? Vagy szövőnőnek, esztergályosnak kellett volna tanulnia?
Igen, biztosan tudta a főiskolára jelentkezésekor, hogy mennyit fog keresni, mert édesanyja is óvónő! Abban is biztos vagyok, hogy azért választotta ezt az életpályáját, mert ez volt gyerekkori álma!
Nem tartom "korlátolt agyúnak", azért, mert megvalósította egy álmát, sőt! Arról nem ő tehet, hogy Magyarországon nem élhet emberhez méltóan az álmaival, de a lehetőség számára még nyitott, amivel tuti élni is fog.

Írod:
"...30 éves barátunk tanító, barátnőjével 5 éve Pesten élnek albérletben, köszönik szépen jól vannak."

Igények között nagyok a különbségek. Azért, mert másképpen akar élni, mint barátaid, még nem szabad "korlátlan agyúnak" nevezni aki más életre vágyik.
namihami
@adrenalink: Mert amiről ez az egész és az én és a Te kommented szól, az mind politika---szociál- és családpolitika.
30 éves tanító barátod és barátnője elégedett a jelenlegi helyzetével. Ez a csaj nem. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Nem egyformák az emberek.
A Fidesz alatt jelentkezett, de azért ez nem jelenti azt, hogy alattuk is akarna vegetálni. És a jelek szerint (talán) nem is fog. Cihelődik és kint fogja az életét berendezni, leélni és nem ide tervezi a gyerekvállalását se. És ettől lesz az ország a nyuggerek (szép fidesz-kifejezés) elfekvője. Igaz, ilyen eü-miniszter alatt azt se húzzák sokáig.
Ez lenne az a bizonyos, gazdaságilag szárnyaló ország?
Csizmás Kond
...ja..hogy egy huszonkétéves frissenvégzett óvónénike arról álmodozott, hogy majd egy fészbukos beköpéssel többszázezres fizetése lesz...többet fog keresni mint a főnöke...leányálom.
Ami meg vele, ezzel kapcsolatban folyik az egy szép magyar kifejezéssel basztatás...hülyítik a parasztot, uszítják mint a kutyát...
csipetke
Egy közeli családtagom 25 éves informatikus,a választás előtt Luxemburgból kapott ajánlatot,lakást biztosítanak,és 9ezer eurós fizetést.Azt mondta,ha bármelyik ellenzéki párt fut be,marad itthon,ha a fidesz,akkor megy.Most intézi a papírdolgokat,és mennek a barátnőjével.Valószínűleg nekik már gyerekük is ott fog születni.A fapadossal huszon-párezerért akár havonta mehetünk hozzájuk.Miért is maradnának itt?A haza pedig ott van,ahol jól érzed magad.
ila51
@Mirabilis: ..én most sem , de még az előzőn sem rájuk szavaztam
csipetke
@Mirabilis: 19:13 Sajnos az is meg fog szűnni.
ila51
@Mirabilis: ...tudod akár normális , akár nem normális vagyok , de ha az itt maradó szavazókör kell hogy eltartsa ezt a bagázst a kormánynál , hát megnézhetik magukat ... na erre utaltam , amikor az összetételről írtam...ezekre lehet is számítani , pláne ha elfogy a tartós élelmiszer , a száraztészta
F_Viktor
@csipetke: Megismerkedtem egy Svédországban dolgozó magyar orvossal.
Otthon két szakvizsga mellett sem vállalta, hogy majd el tudja tartani leendő családját, ezért amint a felesége terhes lett, s elment migráncsnak.
7 hónap intenzív nyelvtanulás után letette a C nyelvvizsgát (hiába beszélt középfokon angolul és németül, eddig nem dolgozhatott, 900 ezer forintból éldegélt).
Egy 15 ezres városkában él, dolgozik a kórházban, kollégái svédek, lengyelek, litvánok, grúzok, szírek, fizetése 4,5 millió forint/hó.
50 ezer ember tartozik a kórházhoz, rendelésén naponta 6-7 embert lát el, s további 5-6 beteggel konzultál telefonon. 1 órás ebédidő áll rendelkezésére.
Magyarországon 45-50 beteggel foglalkozott naponta, ebédelni nem volt ideje, stb.

A kórházban 2 MR és 2 CT áll rendelkezésére, minden laborvizsgálatot helyben meg tudnak oldani.
A rákos megbetegedéseket azért tudják időben megelőzni, mert a legkisebb gyanú esetén törvény írja elő, hogy 5 napon belül meg kell állapítaniuk, hogy milyen a tumor!
Elmondása szerint a magyar tapasztalatokkal ellentétben csak egy képalkotó vizsgálat van, ilyenkor a beteg feje tetejétől a bokájáig megtörténik a vizsgálat. Magyarországon csinálnak egy hasi UH-ot, majd hónapok múlva pl. egy MR-t, mert meg kell keresniük pl. az áttétel forrását.

Ápolónők tudása specializált (fizetésük 3 millió forint), kontrollra hozzájuk járnak a betegek, pl. gyógyszereket is felírhatnak, gyógyszerváltás szükségességekor ők konzultálnak az orvossal.
Pl. 1-es típusú cukorbetegekkel évente egyszer találkozik, míg az ápolónők 2 havonta.

Miért kellett volna Magyarországon maradnia? Ha nem is kellene nyomorognia, de itt azért egészen más életszínvonalhon tud élni, sokkal jobb esélyekkel indítja el gyerekét az életbe, nem fityesz katonákra kell bíznia oktatását, nem az elhülyülés, a rabszolgasors vár rá.
csipetke
@F_Viktor: Ez pontosan így van,ahogy írod.A fidesz szerint a magyar egészségügy világszínvonalú.Azért vannak a hosszú várólisták,kórházi fertőzések,stb.Az egyik fiam egy kiemelt kórházban műtős,a párja nővér,úgyhogy rajtuk keresztül kicsit belelátok a dolgokba.Szégyen,ami ebben az országban folyik.
F_Viktor
@csipetke: S még bírják, mikor látják a rengeteg példát, hogyan működik az eü. az EU-ban?
csipetke
Milliószor mondtam nekik,hogy próbálják meg kint,de asszem ők lusták változtatni.
Zollobacsi
Csak engem zavar a cikkben, hogy Írország nem része az Egyesült Királyságnak és, hogy nem font, hanem euró a fizetőeszköz? Amúgy igaza van, megkap ennyit simán, menjen is, ne gondolkozzon.
Eladott Ország
@adrenalink:tegnap, 16:51; Azért a többi szakmabeliek sincsenek túlfizetve, kivéve ha fidesz (állami) csókos.
Istvántóth
@Mirabilis: Meg a faxom szavott a f. deszre nem bírom őket v.mit félreértettél .
adrenalink
@F_Viktor: ápr. 26.19:00-ra. Ha figyelmesen elolvastad volna a billentyűkoptatásomat, felsoroltam néhány jól fizető diplomát. Persze nem kezdőként, mert Polt Péter lányának is "csak" 500ezer Ft-os kezdő fizetése van friss jogi végzettséggel, ha jól olvastam.
Egyébként nekem kicsit szaglik ez a beírás a politikától! Miért pont most, a választások után íródott? Mit várt? Győz a balfék ellenzék, és rögtön megemelik a kezdő fizetését 1 millára? Őszintén kívánom, hogy találjon egy olyan jól fizető állást magának, hogy ne legyen gond egy kávéfőzőt megvenni...
Ja, amúgy a barátaim nem a f@szbukon siránkoznak, hanem tesznek azért, hogy minőségi életet tudjanak élni.:-))
adrenalink
@Mirabilis: ápr. 26.19:09-re Javaslom, ne fáraszd magad a hsz-eim olvasásával! Te már a lökött DK-s WC pumpás asszociációmat sem értetted...
adrenalink
@Eladott Ország: tegnap 07:06-ra Nem is értem, miért nem képviselő akar lenni? Nem ő lenne az első, aki iskolapadból a Parlamentbe szédül...Tegnap hallottam, hogy ezeknek a díszf@szoknak emelik a bérét, és még albérleti hozzájárulást is kapnak.
F_Viktor
@adrenalink: Írod:
"Ha figyelmesen elolvastad volna a billentyűkoptatásomat, felsoroltam néhány jól fizető diplomát."

Elolvastam, most viszont lusta vagyok visszakeresni, ezért a felsorolásodból emlékezetből:
IT: Mese, hogy milyen hiány van szakemberekből... Én sem ebben a szakmámban dolgozok. Nagyon sok diplomás technikusi végzettséget igénylő állást tölt be. Cégeknél azt sem tudják mi a project célja, 8 órában a részfeladatokat kódolják, mint egy robot. Ismerek olyan diplomást, a jelenleg kamionozik, sok a pályaelhagyó. Mindenki start upban reménykedik...
Jog: Jelenlegi helyzetet nem ismerem, de 3 éve olyan telítettség jellemezte a piacot, hogy a friss diplomás fizetett, hogy munkát vállalhasson.

Írod:
"Miért pont most, a választások után íródott? Mit várt?"
Ha figyelted volna Luca "történetét", olvastad volna első posztját, akkor azt is tudnád, hogy nem csak a kávéfőző volt a legnagyobb problémája, hanem a húga miatt ragadott billentyűzetet!
Arra a kérdésedre, hogy "mit várt?", személyes példámat tudom felhozni, a választások után napi 2-3 olyan ismerősöm keres meg, akikkel már 10-15 éve nem tartom a kapcsolatot, akik el akarják hagyni (legtöbb családostul) Magyarországot, mert nem látják iztosítottnak jövőjüket, nem olyan jövőt szeretnének, amit orbán biztosítana nekik (visszafordíthatatlannak látják orbán ország-rombolását), félnek, hogy hamarosan eljön az az idő, amikor már nem mehetnek nyugatra.
Ezét "pont most"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.