A fideszes képviselők szerint az egykori újságíró Dömsödi Gábor polgármester folyamatosan kormányellenes volt, ami rontotta Pásztó esélyeit.

Csütörtöki ülésén feloszlatta magát a Nógrád megyei Pásztó város önkormányzata, a döntést hét igen szavazattal, és Dömsödi Gábor (független) polgármester tartózkodása mellett hozták meg – erről Farkas Attila (Fidesz-KDNP) képviselő tájékoztatta az MTI-t.

Feloszlatta magát Pásztó önkormányzata, időközi választás lesz

Fotó, címlapi kép: MTI/Komka Péter

Farkas Attila eljuttatta az MTI-hez azt a – valamennyi képviselő által aláírt – nyilatkozatot, amelyben úgy fogalmaznak: Dömsödi Gábor "a függetlenség feladásával becsapta a pásztói embereket, a kormány folyamatos lejáratásával rontotta a város pozícióit".

Dömsödi Gábor 2014-től független polgármesterként irányítja Pásztót, de a 2018-as országgyűlési választáson a Lehet Más a Politika (LMP) jelöltjeként indult az 1. számú egyéni választókerületben. A választáson nem szerzett mandátumot, a választókerületben Becsó Károlyt (Fidesz-KDNP) választották meg országgyűlési képviselővé, aki egyébként tagja a feloszlatott pásztói önkormányzatnak.

A Nógrád megyei településen időközi önkormányzati választást írnak ki, az új képviselő-testület megválasztásáig a jelenlegi testület ügyvivőként működik.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Ha Orbán 12 éve nem tud "együtt dolgozni" az ellenzékkel, akkor nagyon jól teszi helyi szinten a független polgármester hogy végre ő sem működik együtt a Fidesszel!
vladimir putin
én úgy hallottam, hogy a teniszcentrumon vesztek össze, amit EU támogatásból építettek az iskolásoknak, de csak a VIP Fideszeseknek volt belépési jogosultsága.
Meg valami panzió is volt hasonló körülményekkel.
Még az a szerencse, hogy nem lőtték fejbe a "Fiatal" úgynevezett "Demokraták".
vladimir putin
@F_Viktor: Ezek azok ügyeknek az egyike, igen. Pont erre gondolok.
vladimir putin
@vladimir putin: de van nagyobb baj is, ami számomra mélységesen felháborító, talán nem láttad a történetet:

hirtv.hu/hirtvkulfold/kiakadtak-szijjarton-az-europai-neppart-kepviseloi-2460269
(ha a videót megnézed az oldal közepén, a falba vered a fejed a bunkóságtól)

(shikari természetesen szeretni fogja, mert ruszki a csávó, csoda, hogy megtanult magyarul)
human
Ha fideszes a képviselők többsége, akkor miért oszlatják fel magukat? Nemtán már tudják mi lesz a választás végeredménye?

A másik amin érdemes lenne elgondolkodni, hogy lehet hogy polgármesternek nem fideszest választanak míg az összes képviselő meg fideszes? Mi a logikájuk?
justhpeter
eggnyalók vidéken is vannak. Miért pont Pásztón ne lennének.
kiscsillag66
Dömsödi Gábornak drukkolok! Mindenkit kicsinálnak, aki nem az ő szájuk íze szerint beszél.
Edmond Dantes
Azért pontosítani kellene.Most kormányellenes vagy hülyeség és gazember ellenes volt?
Eriksson
Nem csodálkozom a testület döntésén. Dömsödi a "független", éjjel-nappal az ATV-ben dekkol ugrásra készen, hogy mikor szidhatja a kormányt. Pásztóra ideje sem marad.
Ez lesz a vége vásárhelyen is, majd meglátjátok.
Eladott Ország
Szabadsága is van mindenkinek, hiszen mindenki abba az országba menekülhet az emberi élet reményében, amelyikbe csak akar. Demokratikusan. És persze az egyenlőség is teljesen működik, itt mindenki egyenlő, legfeljebb néhányan egyenlőbbek. Jogállamiság is teljesen van nálunk, mert még mindig előfordul, hogy egy bíró olyan döntést hoz, ami nem tetszik a kormánynak. Tessék! Mi ez, ha nem jogállamiság? Emberi jogok meg főleg vannak, itt mindenkinek jogában áll embernek lenni. Kivéve a parazitákat és hasonló lényeket, akiket onnan lehet megismerni, hogy nem járnak békemenetre. De szerencsére ők vannak kisebbségben. A pluralizmus pedig egyenesen virágzik, mint az orgonabokor. Hiszen mindjárt ott van a két kormánypárt, amiből csak az egyiket lehet látni, de az csak azért van, mert a másik nagyobb és leárnyékolja a kisebbet. Aztán ott vannak az ellenzéki pártok, azok is szabadon azt csinálhatják, amit csak megenged nekik a kormánypárt és akkor még nem beszéltünk a választások előtt osztódással szaporodó pártocskákról.
Edmond Dantes
@Shikari: Maga tényleg dupla eszű.Feltételezem,hogy Tarlós függetlenségét tartja etalonnak.Őt a Fidesz támogatta (sőt jelölte),a másikat meg az ellenzéki pártok,(de nem ők jelölték).Ez általában így működik a "függetleneknél",nincs ezzel semmi baj,bár belátom,hogy magának ezt nem könnyű felfogni,gondolom az okoskodó megszólalásai alapján.Tudja,független párt nincs,aki támogatná a függetlent,ahhoz pártok kellenek.Például úgy,hogy senkit nem indítanak ellene.Tarlós ellen talán indított a Fidesz??? Nem,mert ráadásul ők jelölték a "független" Tarlóst..
wagabund
addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik...

...nos eltörött...
human
Közben kiderült milyen taktikából oszlatták fel magukat. Több milliárd forintot kaphat a város támogatásként. Csakhogy Dömsödi határozottan kiáll a pályázatok átláthatósága és szabályossága mellett. Azaz nem tudtak volna lopni a fideszesek. Na ezért inkább belemennek egy új választásba és házról házra járva elmondják mindenkinek hogy vagy a fideszre szavaznak vagy nem lesz fejlesztés a városban. Ezt csinálják máshol is.
Mocskos egy banda a fidesz.
Edmond Dantes
@Shikari: Hol él maga ember? Hallgassa meg csütörtökön délelőttönként Tarlós sajtótájékoztatóját,általában a Hír tv adja,de esetenként másik is!! Akkor milyen jelzőt használna-persze ha maga korrekt és tisztességes lenne-ha már a "nyomorult cézárt" elsütötte?
Edmond Dantes
"...persze ha maga korrekt és tisztességes lenne" Visszavonom,magának fogalma sincs arról,hogy miket hord össze Tarlós.Ha hallotta nyilatkozni akkor az a baj,ha nem, akkor még nagyobb a baj,mert akkor csak csapkodja a nyelvét serényen.
vladimir putin
@Shikari: Valóban! Az egyik pojáca, a másik meg polyáca.
Összehasonlíthatatlanok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.