Egyelőre nem tudni, hogy került a drog a húslevesbe.

Csütörtök délután szinte egyszerre jelent meg két hír: az egyik egy Nébih-közlemény volt, mely szerint csattanó maszlaggal, azaz egy hallucinogén droggal mérgezett fűszerköményt találtak, és ki is vonják a forgalomból.

Gulyáslevesbe kevert droggal mérgezik a turistákat Budapesten?

A másik hír arról szólt, hogy turisták lettek rosszul egy budapesti étteremben a gulyáslevestől. Furcsa módon a hírben nem az szerepelt, hogy szimpla gyomorbántalmaik lettek volna, hanem különleges rosszullétről számolt be a hír. Toxikológiára vitték őket, ellenanyagot kaptak,

volt, aki azt sem tudta hol van, mi történik vele

- írta korábban az index.

Hogy a két dolog összefügg, az az RTL-híradójából, majd később a Honvédkórházat fenntartó Honvédelmi Minisztérum közleményéből derült ki. A kórház azt írta, két embert kezelnek atropinmérgezéssel a budapesti Honvédkórházban, állapotuk jelenleg stabil. Az atropin a csattanómaszlag hatóanyaga, gyakorlatilag maga a drog.

A közlemény szerint két, csütörtök hajnalban kórházba került beteg ellátása és kezelése nyomán azonosították a kórház munkatársai azt az atropinmérgezést, amelynek nyomán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ismét figyelmeztetést adott ki az országba került szennyezett fűszerkömény miatt. (Azért ismét, mert, mint az a közleményből is kiderül, a Nébih március 22-én már intézkedett ugyanilyen ügyben, mérgező gyomnövénnyel, csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény tételeket vont ki a forgalomból.)

Egyelőre nincs hír arról, hogy most ezeket a termékeket használta-e az étterem, vagy valami újabb mérgezéshullámról van szó.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A fotón bemutatott gulyásleves úgy néz ki mint egy berántott krumplifőzelék.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Én teszek a levesbe csipetkét, apróbbra vágott krumplit. És egy kevés köménymagot. Attól már ilyen gond lehet? Toxikológusok! Van válasz? És én kanállal eszem. A gulyás csak más országokban tömény, mint a pörkölt, mert azt árulják "echte ungarische gulasként". De mi tudjuk az igazságot.
GeoCravker
@advocat: Ha olvastad a Rejtélyt az antillákon, akkor tudhatod, hogy bár méreg, azért nem kevés kell belőle.
A maszlag ráadásul igen büdös :-)
propeller.hu/itthon/3349725-maszlag-sajtoetika#v2156780
libellle
@Eladott Ország: Jó Isten miket linkelsz be. Mi az a szörnyü dolog a foton. Az én cicáim gyönyörü tálkában finom illatu és kinezesü eteleket kapnak.
www.google.de/search?q=essen+im+krankenhaus&sa=X&biw=1920&bih=974&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=4me0J3QA99PUkM%253A%252CjzbK3TzuY30beM%252C_&usg=__YV8ov07gXTli46ctkt7WHKtEt3U%3D&ved=0ahUKEwiU56md2d_aAhVFBiwKHQ

csupán paar foto a hanyatlo nyugatrol

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.