Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésének megfelelően az elmúlt napokban konzultációt folytatott a kormányalakításról.

A konzultációs folyamat lezárult, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének. Magyarország új kormánya az Országgyűlés alakuló ülését követő hetekben áll fel – olvasható Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének MTI-hez eljuttatott közleményében.

Itt az új kormány – Orbán Viktor lezárta konzultációit a kormányalakításról

Orbán Viktor - MTI Fotó: Soós Lajos

Orbán Viktor Semjén Zsoltot nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettesnek, Pintér Sándort belügyminiszternek, Varga Mihályt pénzügyminiszternek, Benkő Tibort honvédelmi miniszternek, Bártfai-Mager Andreát a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja.

A kormányfő felkérte Palkovics Lászlót nemzeti innovációs és technológiai miniszternek, Gulyás Gergelyt a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Rogán Antalt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, Trócsányi Lászlót pedig igazságügyi miniszternek. Nagy Istvánt agrár- és vidékfejlesztési miniszternek, Kásler Miklóst emberi erőforrásokért felelős miniszternek, Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminiszternek, Süli Jánost pedig a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja Orbán Viktor.

A magyar emberek döntésének megfelelően Magyarország új kormánya nemzeti kormány lesz, mely Európa és Magyarország keresztény értékeken alapuló kultúrájának megőrzését, az ország határainak megvédését, a teljes foglalkoztatottság megteremtését, a gyermekvállalás támogatását és hazánk idős polgárainak megbecsülését tartja elsődleges feladatának

- olvasható a közleményben.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
egy határ műveletlen paraszt-suttyó, szaros enyveskezű gazember, ahogy a nép az isten adta nép mely ... akarta! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
egy határ műveletlen paraszt-suttyó, szaros enyveskezű gazember, ahogy a nép az isten adta nép mely ... akarta! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: ls egy fontos részlet "A konzultációs folyamat lezárult,"!!! ez nála a konzultáció!!! =))
Eladott Ország
Valójában a magyarok többsége - leszámítva a választási csalást - leszarja az Orbán kormányt.
Veleda
Káslert az EMMI élére? Uramatyám, ez hülyébb, mint az elődje volt!
fergeteg
De sok hülye bolsi kezdett itt kommentelni. Kibújtak a lumpenproli csőcselék patkány lyukaikból.
Veleda
@fergeteg: 15.27 Szokj hozzá a stílusunkhoz, ha nem tetszik elmehetsz !
Ha kibújtak , az többes szám--- akkor a csőcseléket is többes számba kell tenned.
Helyesen a mondat: Kibújtak a lumpenproli csőcselékek a patkány lyukaikból.
Egyébként : kapd be!!!
papa.49
Kár, hogy nem a kormányt zárták le !!!
csipetke
Na,itt vannak az új üreszsebűek.Vajon kié lesz először kitömve?Nyilván,akinek kellően hosszú,és kellemesen érdes a nyelve,
@Eladott Ország: 15.11 Persze hogy mindenki lesz@rja orbánt és a kormányát is,a régit,és az újat is,és mi,akik ellenük voltunk/vagyunk sose fogjuk őket elismerni,csak eltűrni.Sajnos úgy néz ki,hogy 4 évig.Ez is csak nálunk fordulhat elő,hogy bár 180 szabálysértést/csalást jelentettek a választásnál,orbán kapcarongya patyi andrás szerint ez nem ok arra,hogy átszámolják a szavazatokat.Nagyon remélem,hogy addigra lesz egy új,tökös ellenzék,aki le tudja söpörni a színről ezt a tolvaj bandát.
csipetke
@fergeteg: Hát téged melyik patkánylyukból evett ide a fene?Nézz már a hátad mögé,áll ott valaki pisztollyal,aki kényszerít,hogy idegyere?Vagy téged is a fidesz fizet,hogy itt pampogj?
Foxley
Van egy pàr akit lecseréltek, de pl ö maga nincs köztük.
Eladott Ország
De kellene egy külön államtitkár is a balneológiától zsíroldásig/tollasodásig vezető szellemi kihívások kezelésére is sok pártkatona között, mert már nem tudunk annyit dolgozni amennyit loptok. A Tenkes kapitánya is megmondta: „Fűben, fában, földben, vízben van az orvosság, tartja a népi bölcsesség.
kissé felnőttem
@fergeteg: de keleties pontosabban Ázsiai a stilusod ez itt már Európa egy darabja és más szavakat használ, az állatok szintjére nem kell lealacsonyodni. mert aki korpa közé keveredik ...
szép napot
Veleda
Orbán hiába cseréli ki kabinetje tagjait. A csalással megszerzett hatalommal fel fog gyorsulni a kivándorlás, tovább nő a szegénység, még többen halnak majd meg megfelelő orvosi ellátás hiányában. Folytatódik Magyarország nemzetközi elszigetelődése.
A DK célja a hatalom mihamarabbi megbuktatása, amelyhez szükség lesz az utcai megmozdulások erejére.

Gréczy Zsolt
szóvivő
DK
mackoka46
Hiánytalanul megvannak az új kormányzatban fényűző életmódot folytató köztörvényes bűnözők. Nem kétséges mit folytatnak tovább.
cikicakk55
@RonaGyuri: ma 14:25
Ja megkonzultálta a nyaloncokkal és a holdudvarral. A Magyar nép meg nyelje le ezt a békát is,mert tenni semmit nem tud ellene.
cikicakk55
@Horizont: Te is tudod,hogy nem 2,6 milliónak jó. Örülhetne a Fidesz ha egyáltalán 6-7.000 ember szavazott rájuk. A legnagyobb része a 2,6 milliónak nem is Magyar,csak az ük apáik voltak Magyarok.Még a Kúria szerint is törvénytelen volt az utaztatásuk a határon át.Úgy könnyű ennyi szavazatot össze szedni,hogy megzsarolják a közmunkásokat, a falun,tanyákon élő időseket meg utasítja a polgármester. Őszintén szavazó,akik tényleg hisznek is a Fideszben kevesen vannak.A holdudvar nagy része is csak érdekből szereti Viktort.Ha bukna,vagy valami csoda folytán nem érné meg a következő választást(nem a halálát,hanem a bukását kívánom) akkor figyeld meg,hogy mint a patkányok a süllyedő hajóról,úgy menekülnek majd a most még hű pártkatonák. Nem tudom ki az aki elhiszi,hogy 2,6 millió magyar ember őszinte lelkesedésből szavazott erre a gané társaságra?
cikicakk55
@csipetke: Semmi értelme sem az újra számolásnak,sem a választás megismétlésének. Nem a számokkal és az adatokkal van a baj,bár tudjuk,hogy azzal is csaltak,bár azt nem tudom,hogy azzal miért,hisz az igazi ok amiért nyertek az a VÁLASZTÁSI TÖRVÉNY amit a Fidesz alkotott a saját érdekében. Ameddig az a törvény lesz érvénybe,addig kár számolgatni és szavazást kérni másikat. Ezt a tetű társaságot kéne leváltani és börtönbe zárni mindet. Ezzel az új miniszter gárdával a még nem dúsgazdagok kerültek az élre. Remélem a csuti hamarabb kerül végleg Grazba,mint 4 év.
cikicakk55
Csináljanak még vagy 40 minisztériumot,hogy mindegyik mocsoknak legyen jó magas fizetése. Úgy sem járnak majd be a parlamentbe,mert munkába járni csak a pór népnek kötelező. Csak a hétköznapi melóst b...k ki a munkahelyéről már akkor is ha 1-2x késik. Na meg az anyákat,ha a gyerekük betegeskedik. Az,hogy a parlamenti képviselők csak lézengenek és visszhangzik a terem az ürességtől,az nem baj. Nekik lehet. Egy ismerősömet kivágták a munkahelyéről,mert 2x késett.nem az Ő hibája volt.Szegedre járt be dolgozni Hódmezővásárhelyről. A Tisza hidat valamiért képtelenek úgy megcsinálni,( a burkolatot),hogy évente legalább tavasztól-őszig 4-5x ne kelljen napokra lezárni,egy pályásra igazítani. Na ilyen miatt késett az a szerencsétlen. Hiába vitte be a Tisza Volántól az igazolást,akkor is kivágták azzal,hogy nekik stabil munkásra van szükségük,aki időben oda ér. A képviselőket miért nem B...k ki? Ők nem elkésnek,hanem el sem indulnak a munkahelyükre.
csipetke
@Pegero: Maga a választási törvény,amit a fidesz tákolt össze,nyilván úgy csinálták,hogy az ellenzéknek esélye sem volt.A 2/3 meg csak azért jött össze,mert volt ez az agyament nyerteskompenzáció,ami nem világos,hogy mire jó,azonfelül,hogy a fidesz verheti a nyálát,hogy 2/3-dal nyertek.Egy tisztességes választási törvénnyel,ahol az ellenzék is egyenlő esélyekkel indul,a fidesz lenne most az ellenzék.A 240 ezer román és ukrán szavazót már ne is említsük,a médiamegjelenést szintén,a fidesz folyt még a csapból is.Majd ha a fidesz tisztességes választási törvénnyel,qrvasokba kerülö külhoni szavazatok nélkül tud nyerni,akkor elismerjük,de egyelőre csak eltűrjük.
tudode
Uri muri az egész felhajtás, mivel
.
------- A MAGYARORSZÁG NEVŰ „ÁLLAM” ALAPTÖRVÉNYÉNEK ÉRVÉNYTELENSÉGE ÉS ENNEK KÖVETKEZMÉNYEI
alkotmanyos-ellenallas.com/pub/jogi_allasfoglalas_az_alaptorveny_ervenytelensege_es_ennek_kovetkezmenyei_targyaban_2016_10_23.pdf?honnan=Nemzeti_Hirhalo

(...)Az Alaptörvény érvénytelenségének leglényegesebb, a közvélemény elől elhallgatott, ámde nyilvánvaló következménye az, hogy az Alaptörvény érvénytelensége folytán a Magyar Köztársaság helyett az országgyűlési képviselők által létrehozni szándékolt, az ország földrajzi nevével azonos nevű, új jogi entitás, a Magyarország nevű állam nem jött létre, és
.
----- így mi, ennek az országnak a lakói 2012. január 1. óta egy jogilag nemlétező államhatalomnak alávetetten élünk.
.
Ebben az országban VAJON MIÉRT HALLGATNAK a jogászok, mivel a L A I K U S .. állampolgárokat úgy átverték, mint a MELLÉKTERMÉKET a .. P A L Á N K O N?
.
Valójában a KÖZJOGI MÉLTÓSÁGOK megfogalmazták:
.
index.indavideo.hu/video/Orban_nevetve_Nincs_is_kormany
.
És azt tesz ez a POLITIKAI KALANDOR, .. k ö z j o g i .. méltóságnak nem vezhető az országgal, szakbarbárként, amit csak akar!!!
.
A többi részletkérdés, BOCSÁNAT, BOCSÁNAT!
tudode
@tudode: .
Jav.
.
(...) .k ö z j o g i .. méltóságnak nem nevezhető.(...)
Borsodi
@Pegero: @Horizont: Nem akarom egyikőtöket se kiábrándítani a kedvenc politikusából,csak a saját véleményem én azért szavaztam Orbánra,hogy Gyurcsány megbukjon,utáltam nagyon,de mostanra rájöttem,Orbántól rosszabb gátlástalanabb nem létezik. Tőle még Gyurcsány is különb lenne.Igaz én mind kettőt kizárnám a politikából.Az,hogy ki honnan jött ? Gyurcsánynak volt mit aprítani a tejbe.Orbán meg egy Soros által iskoláztatott támogatott csóró volt.Fájó de Horizontnak lehet igaza egyre rosszabb lesz,persze nem mindenkinek és nem minden hol.Borsodban egyre nagyobb lesz a nyomor.
Borsodi
@Horizont: Mindenben igazat kell,hogy adjak neked mert hasonlóan érzek, Márki Zay Péter az aki megérdemli,hogy meghallgassuk.Ha ő lenne a miniszter az emberek is békében élhetnének.
/1960 ban születtem/ Nem magam miatt háborodok fel,sajnálom a fiatalokat akiknek kilátástalan a jövőjük ebben az országban,és azokat a nyomorban élőket akik a jobb két reményében szavaztak a fideszre.
Eladott Ország
@Pegero: A magyar választójogi törvény alkotmányellenes.
start.hubzilla.org/page/doc/az+%C3%A9vsz%C3%A1zad+csal%C3%A1sa+-+avagy+hogyan+vezess%C3%BCnk+egy+eg%C3%A9sz+orsz%C3%A1got+az+orr%C3%A1n%C3%A1l+fogva
Egyébként nyugodtan meg lehet kérdezni több alkotmányjogászt. Mivel független, objektív véleményekre voltam kíváncsi, ezért én hat német jogásznak tettem fel a kérdést a magyar választások eredményeit és az adott országgyűlés összetételét tükrözve. Mind a hatan arra az eredményre jutottak, hogy egy ilyen választási rendszer alkotmányellenes, vagy ahogy náluk mondják, a "Grundgesetz"-be ütközne.
Előre lezsírozva. A magyarországi választásokról. Kim Lane Scheppele professzor, a Woodrow Wilson Közügyek és Nemzetközi Ügyek Iskola és a Princeton Egyetem szociológusával március 19-én elkészítette a következő interjúrészletet.
www.facebook.com/sevaster1/videos/1059125917560319/
Eladott Ország
@Pegero: Azért nem igaz mert a bűnöző fidesz mondta. Az új seprő jól seper, és mire kend felocsúdik, az Európai Néppárt minden tagja átigazol a Fideszbe és nem foglalkoznak közügyekkel, hanem mennek nyulat hajtani a Semjénnek, aki Assisi Szent Ferenc mintájára beszélgetni akart a nyulakkal, de mivel még ezek se álltak vele szóba, most kétharmados felhatalmazású jó magyarosch keresztényként levadássza őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.