A Demokratikus Koalíció (DK) a Kúrián támadta meg az országgyűlési választás listás eredményeit: csalást kiáltanak, és a voksolás országos és mihamarabbi megismétlését követelik.

A Kúrián támadja meg a Demokratikus Koalíció a választás eredményét – erről Rónai Sándor, a párt helyettes szóvivője beszélt szombati sajtótájékoztatóján.

Rónai arról beszélt, hogy a Nemzeti Választási Iroda annak ellenére is elfogadta az országgyűlési választás listás eredményét érintő határozatot, hogy „számtalan esetben kiderült, teljes szavazókörökben tűntek el az ellenzéki pártok listájára adott szavazatok”. Hozzátette:

több olyan körzetben szerepel nulla a listás szavazatok mellett, ahol egyéniben az őt jelölő párt jelöltje több száz szavazatot kapott. Szerinte a Fideszen kívül az eltűnő szavazatok problémája mindenkit érintett.

A Gyurcsány-párt helyettes szóvivője bejelentette: a választás „európai kontroll melletti megismétlését követeli”.

„Nemcsak magunkért, hanem a többi ellenzéki pártért is felszólalunk”

– mondta.

Rónai úgy tartotta, ezen eseteket nem lehet hibának, vagy véletlennek nevezni, ezért „a Fidesz nem a választást, hanem a szavazatszámlálást nyerte meg”. Kijelentette: pártja szerint emiatt választási csalás történt. „Ez a választás nemcsak hogy nem volt szabad és tisztességes, hanem rendszerszintű országos választási csalás gyanúját veti fel” – jelentette ki.

Példaként hozta fel Varju László körzetét Újpesten, ahol volt olyan szavazókör, ahol Varju 244 szavazatot kapott egyéniben, addig listán a DK 0 szavazatot kapott.

Címlapkép: Facebook/Demokratikus Koalíció

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
@GeoCravker: Egy biztos! A Jobbik kapott szavazatai pontosak és valósak, 4 év múlva verheti a nyálát a még megmaradt baloldal, amikor egyedül elvisz mindent a JOBBIK! Sajnos!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Clavigo: Egy honappal a valasztasok elott erkezett Magyarorszagra az EBESZ, a valasztasokon is ott volt - allitolag - csak azt nem tudom, hogy a kezdeti VALOS megallapitasaiktol miert tertek el? (Ugyanis azt mondtak, hogy komoly csalasok voltak, es az EBESZ allitolag majus 8-ig marad is Magyarorszagon, megfigyelokent).
Akkor most hogy is van ez? Mitol kussol ku'tmelyen most az EBESZ???
A vegleges jelenteseben mar nem beszel csalasrol, holott a buszoztatas, a nem magyar allampolgarok 300 fos bejelentettsege egy disznoolba/lakasba, az online rendszer teljes lefagyasa , a 6.30-kor magasabb reszveteli aranymutato a 7 oraihoz kepest mind-mind komoly kerdeseket vetnek fel a valasztas tisztasagat illetoen...
Azt sem ertem, hogy Gyurcsany miert ilyen lagymatagon reagal, es hogy a Jobbik sem verte a nyalat sokkal hangosabban.
Persze, ez utobbi azzal volt elfoglalva, hogy inkabb tisztujitast csinaljon, mint revidealja az eredmenyeket...
Az ellenzek ugy ahogy van, teljessegeben megerett a sullyesztore.
karma1
Bar en Gyurcsany-kedvelo vagyok, ez az ohaja teljesen hibas!
Minden ujra kiirt valasztas a MOSTANI valasztasi torvenyek alapjan ugyanilyen eredmenyt hozna, a fide$$ ujra felkeszulne (meg erosebben) a valasztasi csalasra, tehat egy most megismetelt valasztas csak megerositeni tudna a fide$$ hatalmat.
Feri, ezt most elkurtad, nem kicsit - nagyon.
Abban kellett volna inkabb tenykedned, hogy NEMZETKOZI szigoru ellenorzes mellett ujraszamlaljak a szavazatokat MINDENHOL, es hogy az NVI megtamadhatatlan, szakmailag velemenyezett hatarozatot adjon ki arrol, hogy mi tortent az online rendszerrel, es miert volt a 6.30-as reszvetel magasabb mint a 7 orai?
Mert ezekre a kerdesekre - meg a roman buszoztatott szavazokra - jelen pillanatban a fide$$ nem tudna egy szot sem szolni.
Es ha bebizonyosodna a rendszerszintu csalas - mert az volt, az biztos -, AKKOR szorgalmazni a valasztasi torveny teljes atdolgozasat, es ASZERINT lebonyolitani egy uj valasztast, mondjuk kb. 1 even belul, - akar az onkormanyzati valasztasokkal egyutt.
Ebben mar a fidesz egesz biztosan vesztes lenne. Maskepp nem.
Eladott Ország
A fideszt demokratikus úton nem lehet leváltani. Ahol a kormányzat leválthatatlan, azaz bebetonozta magát, ott autokrácia van – mondja Kornai János, a Harvard és a Corvinus professor emeritusa. Az ellenzék a csúti kancigány pénzén él, őfelsége ellenzéke.
Jozefina
A választási iroda patyistól ilonástól egy hazaáruló banda. Nem mernek igazságosan, önállóan dönteni, teret engedtek a csalás sorozatoknak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.