Majdnem meghalt az a kutya, akit a Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány dolgozói mentettek ki egy autóból egy parkolóban, miután a madárpark látogatói szóltak a vásártér melletti parkolóban magára hagyott kutyáról.  A hősokktól a kutya agyi károsodásokat is szenvedett.

Megrázó – autóban haldokló, hősokkot kapott kutyát mentettek meg a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány dolgozói – fotók

Fotó: Facebook/Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány

Az autó, és egyben a kutyus gazdája nem tartózkodott a helyszínen, ezért mentés közben az állat érdekében szükség volt az autó ablakának betörésére is.

A dolgozóknak be kellett törniük az autó ablakát, hogy a felforrósodott kutyát ki tudják menteni onnan, és így is alig tudták csak megmenteni a kutya életét.

Az állat eredetileg egy műanyag kutyaszállító ládában volt elhelyezve, amelyben vélhetőleg még melegebb lehetett a levegő. Ebből ő maga tört ki, de az autóban sem jutott frissebb levegőhöz.

Minderről a kórház egy Facebook-bejegyzésben írt.

Ebben azt írták:

Figyelem, ne hagyjunk élő állatot őrizetlenül autóba zárva!

Tegnap délután megrázó esettel szembesültünk. Látogatóinktól értesültünk róla, hogy a vásártér melletti parkolóban egy kutya szenved a hőségtől egy, a napon felforrósodott autóban. Kollégánk azonnal a helyszínre sietett, ahol az autót már egy kisebb tömeg vette körül, valamint a vásártéren szolgáló rendőrök is épp megkezdték az intézkedést. Az autó, és egyben a kutyus gazdája nem tartózkodott a helyszínen, ezért mentés közben az állat érdekében szükség volt az autó ablakának betörésére is.

Az állat eredetileg egy műanyag kutyaszállító ládában volt elhelyezve, amelyben vélhetőleg még melegebb lehetett a levegő. Ebből ő maga tört ki, de az autóban sem jutott frissebb levegőhöz.

Több mint másfél órája szenvedhetett, a hősokktól már összehányta az autó belsejét. Mikor rátaláltak, már csak magatehetetlenül feküdt, valószínűleg perceken belül el is pusztult volna.

Az ablak betörése után a hortobágyi Madárkórház műtőjébe hoztuk, majd megkezdtük kezelését. Először vizes lepedőkkel hűtöttük, közben infúzióra kötöttük. Állapota aggasztóan válságos volt. A hősokktól elvesztette az eszméletét, nem reagált semmilyen ingerre. Pár pillanatra a légzése is megállt, pupillái kitágultak… Azt hittük, elveszítettük… Majd újra vett levegőt… Fellélegeztünk… Mintegy két óra hossza után elkezdett pislogni, de még mindig nem tudott megmozdulni.

A sokktól agyi károsodásokat is szenvedett, hőháztartása felborult. Testhőmérséklete folyamatosan ingadozott: hol a kritikus alá-, hol fölé ment. Belszerveit szintén megviselte a meleg és az oxigénhiány. Estére sikerült megemelnie a fejét, de sajnos csak arra az időre, míg hányt… Sajnos véreset, amitől most súlyos vérszegénységgel is küzd.

Éjjelre stabilizálódott csak az állapota. Akkorra már 1-2 másodpercig segítséggel ugyan, de fel tudott ülni. Reggelre pedig testhőmérsékletének ingadozása is megszűnt. Még nincs az optimális szinten, de legalább stabil. Most az egyik kórtermünkben pihen, közben gyógyszeres kezelése folyamatos. Reméljük, hogy a nehezén már túl vagyunk, de biztosra még semmit sem vehetünk…:( Egyelőre nem tudjuk, milyen maradandó agyi károsodásokat szenvedett még. Elképzelhető, hogy soha nem lesz olyan, mint régen…:( Ilyen esetekben rengeteg, további szövődménnyel számolhatunk még…

A rendőrök közben megkeresték a tulajdonost, és megtették az első lépéseket arra vonatkozóan, hogy ne maradjon az ügy jogi következmények nélkül. Kérésükre egyelőre nem adhatunk bővebb tájékoztatást részletekről, kizárólag a kutyus fizikai állapotára vonatkozóan.

Amennyiben bejegyzésünk felkeltette figyelmedet, oszd meg másokkal is, hogy minél kevesebbszer forduljon elő ehhez hasonló eset!

Az eredeti bejegyzés itt olvasható:

Forrás: Index, Facebook

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Példát statuálhatnának már végre!!! Komoly büntetést kapjon aki a gyerekét, kutyáját az autóban hagyja!
libellle
a büntetes annyi legyen mint amit az kétlábu lény az okos kutyaval tett.
namihami
Remélem, hogy a kutya mielőbbi levegőhöz jutása érdekében a hülye gazda autójának az ÖSSZES szélvédőjét ""kinyitották"" egy kalapáccsal.
Aztán a fején se ártana egy kis rést nyitni, hátha egy kis agy is betéved a frissen nyitott bejáraton.
KUTYATULAJDONOS? Hogy szégyellheti az a szegény állat, hogy ilyen ""ember"" a gazdája...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.