Egyre többen dolgoznak és egyre jobban megéri dolgozni Magyarországon: 2010 óta harmadára, történelmi mélypontra csökkent a munkanélküliség, az adócsökkentéseknek és béremeléseknek köszönhetően egyre több pénz marad a munkavállalóknál, a reálbérek több mint öt éve töretlenül emelkednek – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden a munka ünnepe alkalmából.

A közleményben kiemelik:

a történelmi bérmegállapodással jelentősen nő a minimálbér, a szakmunkás minimálbér és a tavalyihoz hasonlóan idén év elején is kimagasló, 10 százalék feletti volt a reálbér-emelkedés.

A nemzeti kormány céljai változatlanok, a teljes foglalkoztatás mellett azon dolgoznak, hogy a gazdasági növekedés eredményét a munkavállalók is egyre inkább érezzék. A folyamatosan növekvő béreket a közszférában megvalósult béremelések, az adócsökkentések, valamint a gazdasági konjunktúra is segíti – írták.

2010 elejéhez képest 56 százalékkal voltak magasabbak a családi kedvezmény nélkül számított nettó bérek 2018 elején.

Ezzel párhuzamosan a reálbérek is több mint 32 százalékkal, a családi adókedvezmények beszámításával több mint 38 százalékkal emelkedtek nyolc év alatt. A növekvő bérek és a munkából élők számának dinamikus növekedése a magyar gazdaság fellendülését érdemben támogatja, a költségvetés egyensúlyának megőrzése mellett – közölték.

A négyszázalékosnál nagyobb GDP-növekedés a keresetek további emelkedését vetíti előre, ami a foglalkoztatottak számának bővülésével párhuzamosan az életszínvonal töretlen javulását eredményezheti a következő időszakban – olvasható az NGM közleményében.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nem tudom mit szednek ezek a józan ész ellen de az biztos KURVÁRA HATÁSOS !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Nem tudom mit szednek ezek a józan ész ellen de az biztos KURVÁRA HATÁSOS !!!
Macskaszem
Csak az a baj, hogy a béreket előbb levitték a béka segge alá, onnan erőlködik fölfele, messziről már látszik is a békasegg.
advocat
És ha majd a nyugdíjak is, legalább évi 10 %-al, mint a minimálbér... Ezt szeretném megérni. Szerintem, sose halok meg.
namihami
A baj csak ott van, hogy a reálárak is emelkednek. És azoknak sikerült még a reálbéreket is beelőzni. Csak ez az apróság valamiért kimaradt a nyilatkozatból.
kissé felnőttem
A sédcsavar ? ! ugyanez leirva más cimen ott 959,00 Ft.. bruttóról áradozik, hát ha 47,000 Ft ból meg lehet élni ( Naponta 47,000 ből ) akkor ez 180 órával megszorozva 172,620 forint.
Mire ebből a levonások eceteta hát
KÉPVISELŐKNEK kéne ezzel létük a tét cimmel vitázni és családot eltartani . Londonban hej van számos utca ...
simmering73
8 év alatt sikerült kiizzadniuk virtuálisan 30%-ot, de mivel az összes pótlékot, cafatériát elvették ténylegesen maradt 6%. Köszönjük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.