A Kúria utasítására egy zalai és egy borsodi szavazókörben újraszámolták a voksokat – a Jobbik kapta a NET Párthoz írt szavazatokat. Több ilyen ügy lehet még a héten.

Újraszámolták a szavazatokat két szavazókörben is – értesült az Index

A lap szerint az országgyűlési választás listás eredménye ellen hétfő délutánig lehetett fellebbezéssel élni, és ezt jó pár helyen meg is tették. 

Két szavazókörben is újraszámolták a voksokat – a Jobbik örülhet

Fotó, címlapi kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Index úgy értesült, a zalai 1-es választókerület 001-es szavazókörében (Pálfiszeg) és a borsodi 5-ös választókerület 007-es szavazókörében (Sárospatak) a voksokat újraszámolták, és a NET Párthoz írt 14, illetve 144 szavazatból 14, illetve 122 a Jobbikhoz került át. 

Ez a lap szerint a választókerületi eredményeken nem változtat (mindkét helyen magasan nyert a fideszes jelölt), ám az országos listák alapján kiosztott mandátumoknál még lehet hatása a töredékszavazatoknak, mivel a héten még több ilyen újraszámlálás lehet a Kúria döntése értelmében.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Magyarul elcsalták a választást. Ezer módon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Magyarul elcsalták a választást. Ezer módon.
vladimir putin
@Peller Anikó: @Horizont: már a választás előtt elcsalták az egészet a hazugságaikkal.
Undorító egy társaság.
1magyar
A szavazatszámlálók nem tudnak számolni sem? Ne "matekzseniket" küldjenek oda!
colibri
@Peller Anikó: Egyértelmű. ...és ezt tudván fogadja a gratulációkat a világ minden országából! Ritka vastag bőr van a képes felén.
Istvántóth
ez csalás ,véletlenül ezt lehetetlen elnézni vagy elírni . :-(((((
Nagy Mária
@1magyar: Ez csak aprópénz ahhoz képest, amennyit néhány informatikusnak sikerült pár óra alatt.
human
@Nagy Mária: Informatikáról annyit, hogy egy egyszerű informatika érettségin mindent jegyzőkönyvezni kell. Ha hibát észlel a diák fel kell írni mikor észlelte, mit észlelt, önhibájából állt elő vagy tőle független okból. Oda akarok kilyukadni, hogy egy választási rendszernél minimum olyan szigorú jegyzőkönyvezésnek kell lenni, mint egy érettségin. Több időpontban kellett, hogy legyen mentett adatbázis is. De ezeknek az elemzéséhez szakember és idő kell.

Bár ez a hajó már elúszott, azért megjegyzem, hogy úgy lehet csalni ilyen esetben, hogy hibára hivatkozva visszatartják az adatok közlését. Bevárják az eredményeket és annak megfelelően módosítják a szavazatokat a rendszerben. De ezt csak azokban a körzetekben tehetik meg ahol kizárólag fideszes pártkatonák vannak. Miután módosították az elektronikus rendszerben az adott kerület eredményét és úgy látják jól állnak, a módosított eredményeket elküldik a választókerületbe ahol a haverok újragyártják a jegyzőkönyvet és újraszámolják a szavazatokat. Megsemmisítik amennyit kell és hozzá tesznek amennyit kell.
Ez csak két ponton bukhat meg. Ha valaki kikotyogja vagy az informatikai rendszerben nyoma marad a módosításoknak (ellentmondásos módosítási dátumok, ellentmondásos adatbázis mentések).
Ez egy lehetőség lehetett szerintem csalni. Ezt meg lehetett volna előzni, ha az ellenzék komolyabban veszi a választást és minden választókerületbe legalább(!!!) egy embert delegál. Egyébként bizottsági tagnak bárki jelentkezhetett volna. Én, Te, bárki aki nem fideszpárti.
csipetke
180 választókörből jelentettek szabálysértést,(lánykori neve:-választási csalás),ezek mindegyikében át kellene számolni a szavazatokat.Ha nagyot nem is fordítana a dolgon,de ki tudja mik derülnének még ki.
verőce21
A végén még "közkívánatra" kiejtik a mélydksokat pártlistán a Parlamentből. :)
Yoda69
Hoppa hoppa. Lehet hogy a vegen oda lesz a 2/3?
Peller Anikó
@verőce21: ki a rossebet érdekelnek a dékások? A fidesz essen ki, aztán már újra lehet írni mindent.

Akár még tisztességes választást is lehetne tartani.
maci0427
www.blikk.hu/aktualis/politika/mszp-valasztas-2018-frakcio-parbeszed-penz/7cdc8dn -------------- Kőkemény pénzeket, százmilliós többletet jelent a szocialistáknak a frakciótrükk a Parlamentben
Edmond Dantes
Érdekes,mindenhol a Fidesz javára "tévedtek".@human:
Edmond Dantes
@human: Tökéletesen igaza van,ráadásul precízen megfogalmazta a technikailag követendő eljárást egy számítógépes rendszerrel bonyolított szavazás esetén.Csak az ember nem úgy ül le kártyázni egy normális társaságba,hogy ezek csalni fognak,ezért viszek magammal egy figyelő embert.Ellenzéki megfigyelő nélkül is illik tisztességesnek lenni!!!.Ezek után valamennyi körben,ahol nem volt ellenzéki,újra kellene számolni a voksokat.Szégyen!
Eladott Ország
A kamu pártokat is csak azért találták ki, hogy legyen hová írni ellenzéki pártok szavazatait. Aztán milyen adatokat vittek be a számítógépbe, azt csak a fidesz és a Jóisten tudja. Amíg ez a rohadt csúti kancigány van hatalmon, felesleges választásokat is tartani. Itt már csak Tergovistyei (román) megoldás segíthet.
human
@Edmond Dantes: Sajnos az általam leírt eljárásból az következik, hogy nincs értelme újraszámoltatni a szavazatokat, mivel maguk a választási ívek száma hozzá lett igazítva az adatbázisban módosítotthoz.
human
@Eladott Ország: Megszűnt a bizalom a népszavazásban. Sajnos ki kell mondani, hogy olyan mennyiségű eszközzel követték el a csalást amivel tisztességesen nem lehet felvenni a harcot:
- saját magukra szabott választási törvény
- közmédia = propaganda média
- ellenzéki vélemények elhallgatása a közmédiában
- választások előtti ajándékozások
- utaztatások
- fiktív lakcímbejelentések
- közmunkával zsarolás
- kamupártok büntetlenségének biztosítása
és még biztos lehetne folytatni.
human
Egy pécsi férfi belépett a szavazóhelyiségbe, és közölte:
„Engem azért fizettek, hogy Hoppál Péterre szavazzak”

propeller.hu/itthon/3350439-egy-pecsi-ferfi-belepett-szavazohelyisegbe-kozolte-engem-azert#v2159094
Nagy Mária
@human: 22:20 Tökéletesen leírtad a történteket. Még annyit, hogy a módosított adatok feltöltéséhez felhasználták a 2014-s szavazatokat. Sajnos tudom, de a leállás, adatvisszatartás alatt + a következő héten minden nyomot eltüntettek.
human
@Nagy Mária: Ha rendesen felkészültek rá (előre megírt scriptek), akkor egy kész protokollal azonnal el tudták tüntetni a bizonyítékokat. Azért érdemes lett volna átvizsgálni a rendszert, mert az ember néha téved és lehetnek olyan információ maradványok amik lebuktatják a trükközést. Vagy ha teljes hozzáférést kap a szakértő, akkor még a törölt adatok egy része is visszaállítható, de ilyen szintű vizsgálatra már csak feljelentés után a nyomozati szervek jogosultak. Ez meg ugye a fideszes befolyás miatt kizárt. Az mszp kezdeményezte szakértő bevonásával a rendszer átvizsgálását, de azóta sem tudok erről semmit.
verőce21
@Peller Anikó: (07:54) A rossebet csak annyiban érdekelné, hogy újraírná alaposan a DK listás kiesése, a szavazatok elosztását. Mert az a 6 (listás) képviselői hely még a Fideszt (és a Jobbikot) illetné, a győztes mindent visz alapon.
Továbbá nem tudna frakciót sem alakítani a DK, és az bizony sok-sok pénzmegvonás.
(Ügyes húzás ez az újraszámolás az ellenzéki pártok részéről, akik egymást szeretnék a sárba taposni a "nagy közös ellenség" helyett, akikből élnek.) :)
Eladott Ország
@human: Az is megérée vagy két misét, hogy milyen adatokat vittek be a számítógépbe. Azt senki nem ellenőrizte a fideszes bűnbandán kívül. És milyen algoritmus alapján számolják ki, hogy 49 %-ból ,66 % lesz? Ezt sokan alkotmánysértőnek vallják, jogosan.
Nagy Mária
@human: Sajnos felkészültek, s Hódmezővásárhely után tízszeres energiával dolgoztak az informatikusok. Olyan ügyesen hozták ki a 132 képviselőt, nem kockáztatva 131-l, hogy a 2/3 ha törik, ha szakad meglegyen.
Eladott Ország
giphy.com/gifs/26n7aKBq3EsYhfcMo?utm_source=iframe&utm_medium=embed&utm_campaign=Embeds&utm_term=https%3A%2F%2Fnepszava.us%2Fhallgass-a-szivedre-szarjal-a-fideszre-1%2F
nepszava.us/rendszerszintu-volt-a-valasztasi-csalas/
Bizonyított mind a rendszerszintű, mind az egyes fázisokban előforduló csalás. A szavazást vagy meg kell ismételni ilyen esetben, vagy új eredmányt kell hirdetni az újraszámlálás után. De éppen a rendszerszintű csaló törvény miatt az egész választás törvénytelen, mivel az alkotmányos rend megdöntésével létrejött hatalom írta ki, még érvénytelen is. Ezért kell az egész Orbán-rendszert bojkottálni, mert minden hamis benne. A kollaboráns ellenzék pedig a saját anyagi érdekei miatt elleplezi ezt a tényt nyolc éve az ország népe elől. Legitimál egy törvénytelen hatalmat, csaló választást és egy bűnszervezet tevékenységét. Mindezt pénzért, mert Orbán és a rendszer pénzéből élnek, s Orbán lefizeti őket. Orbán ellenfeleinek meg kell érteniük, hogy az ellenzéki pártok nem őket képviselik, hanem saját magukat és a zsebüket. Úgy tartoznak össze, mint fény és az árnyék. Pedig azt is tudhatták, hogy ezeknek a fiúknak nem ez az első hosszúbájtos akciója.
human
@Eladott Ország: A törvény ismert, hogy a számításnak mi a menete. Valaki otthon megírja akár egy excelben az egészet, rögzíti a szavazatokat és vissza lehet ellenőrizni, hogy ugyanaz az eredmény jött-e ki. Ez a legegyszerűbb része az egésznek.
Eladott Ország
@human: Csak azt nem látta a fidesz bandán kívül senki, hogy mit vittek be a választási programba. Az összesítőt meg hiába nézzük.
human
@Eladott Ország: Mindegy mit vittek be a programba. Minden adat adott, hogy visszaellenőrizzük az eredményt.
1. A szavazókörönkénti szavazatok ismertek. Jegyzőkönyvezve vannak.
2. Az algoritmus ami alapján a programot is írták nyilvános, hisz törvényben rögzített a matek
3. El kell végezni a saját számítást és össze kell vetni a hivatalos eredménnyel (mandátumok száma)
4. Ha eltérés van, akkor valami nem stimmel a választási programmal.

Ezt a munkát remélhetőleg az ellenzék elvégezte már saját alkalmazott szakértőjével. Ha nem, akkor ne beszéljünk ellenzékről. Ez kötelező feladat számukra.
Eladott Ország
@human: Állítólag abba a terembe be se engedték az ellenzéket, ahol az adatokat bevitték a számítógépbe. Az ellenzék meg egy rakás szar, a csúti cigány megvette őket.
Nagy Mária
@human: Titkosított adatok, az a 3 óra is 7-től!
human
@Eladott Ország: Én addig tudtam, hogy az mszp valami szakértőkkel akarta megvizsgálni a választási rendszert. Itt a neten nem olvastam róla semmit azóta. Nem vagyok képben, hogy volet-e vizsgálat, vagy ezek szerint a szerverek közelébe sem engedték őket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.