A Repülni Jó oldal tette közzé, hogy május elsején hogyan húzott át kétszer is alacsony magasságon a Parlament előtt a Wizz Air utasszállítója.

Május elsején tartották meg Budapesten a Nagy Futam elnevezésű rendezvényt, melyen a verseny- és egyéb autók mellett légiparádé is helyet kapott.

Az egyik műsorszám a Parlament előtti szakaszon alacsony magasságban áthúzó utasszállító gép volt, amit a Repülni Jó repüléssel foglalkozó oldal vett videóra.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
egy sárkányrepülős mesélte évekkel ezelőtt a rádijóban:

repnapon történt a kis budakeszi füves reptéren.. a kétszemélyes sárkányában gyönyörködve álldogált egy öreg róka...egyszercsak hátbaveri egy polgári pilótaegyenruhás ember, aki a gimiben végig padtársa volt...egyértelmű volt, hogy az egyenruhás pilóta, sok aranycsíkkal fontos ember lehet a repülésben...ölelkezés, örömkönnyek, aztán a sárkányos meghívta a barátját egy körre, csak úgy..fölvettek mindent, amit kell, felbőgött a trabantmotor, oszt irány a lélekvesztővel az ég...a sárkányos elbeszélése szerint a polgári pilóta barátja sírva könyörgött, hogy szálljanak le, mert ő nincs ehhez hozzászokva...hogy mindenhol süvít a szél, biztonságnak a nyoma sincs, még kapaszkodni sem lehet igazán...

...búcsúzáskor remegő lábbal, falfehéren közölte, hogy ő hosszújáratú pilóta egy Boeingen... azt hitte eddig, hogy a nyolc-tízórás repülés az már valami...nos már tudja, hogy a sárkány az igazi repülés, főleg, ha trabant motor tolja..

aranyos anekdota, de asszem ez megtörtént.
karma1
A tortenet egeszen biztos, hogy igaz, mert a Malev klubjaban en is repultem sarkanyon a 90-es evek elejen, Rotax motorral, az elso szivar alaku 2 szemelyes trike-on. Valoban nincs mas, csak a feneked alatt az a 40 negyzetcenti, folotted meg a magad osszeallitotta szarnyak - nekem a "turista" nagy szarny, nem a keskeny, versenyszarny.
Akkor hagytam abba, amikor 3 oktato halt meg egy balesetben, az egyik oktato teljes sportszerutlensege es a szabalyok be nem tartasa miatt.
Sok minden van a sarkanyrepulon, de biztonhsag az valoban csak minimalis...:o)))
Jo is az a termikeles, csak legyen eleg erdo alattad a kenyszerleszallashoz...:o)))
karma1
Azzal egyutt nem tudom, hogy kinek az otlete lehetett ennek az utasszallitonak a beengedese a surun lakott varos fole, plane 3-szor... Egy ilyen gep atstartolasa ebbol a magassagbool igen nehez, meg a repuloterek folott is csak nagy baj eseten engedik meg a legiiranyitok...
Az, hogy Bessenyei Peter mit tud megcsinalni a kis sportrepulojevel (mindent), az nem jelenti azt, hogy a nagy gep is ugyanugy kepes megcsinalni...

Szerintem felelotlenseg volt.
Lasd a La Guardia repteret... Na mert az nem semmi New York kozepen, ...Volt szerencsem ott le- es felszallni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.