Sok fiatal csalódott, a kivándorlást tervezi a választási eredmény és a reménytelen légkör miatt. Az uszító keresztény állam Sikerült pár kétségbeesett fiatallal személyesen is felvennünk a kapcsolatot. Klára (ez álnév) nevelőként dolgozik egy állami intézményben, ezért óvatos volt. Keményen fogalmazott az április 8. estéről, főleg a kormány faék egyszerű migránsozós kampányát elővéve: Nagyon sírtam. Nem tudtam elhinni, hogy a szabadságunk így száll el. Hiszen nem értik, nincs veszély… Migráns egy külföldön élő magyar is, aki keresi az álmát, a menekültek pedig értelemszerűen menekülnek… Érthetetlen, hogy egy keresztény állam hogyan tagadhatja meg ezt és uszíthat. Klára mindezek miatt úgy döntött, többé nem akar olyan hazában élni, ahol „a gyűlölet a fegyver”. Hozzátette, lehetetlen dolog, hogy a kormányfő elszámoltatással riogat, majd letagadja azt. Tüntetni kint volt amúgy, magának pedig egy évet ad itthon, ez a lélektani határ, ha nem változik addig semmi jó irányba,...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Meglepoen sokan kerestek meg aprilis 8.-a utan a kivandorlasrol erdeklodve. AKinek tudok, segitek, bar ide nagyon nehez eljutni nyelvtudas nelkul.
Azt hiszem, mara olyan helyzet alakult ki otthon egy nem-fede$$es szamara, amit nem tud mar tovabb toleralni, es aminel mar a kulfoldi eletkezdes is simabb dolog. A legnehezebb dolog a papirmunka es a burokracia, meg akkor is, ha EU-s orszagba tavozik az illeto, bar ott meg elobb tortenhet meg a befogadas az Union beluli munkaeroaramlas szabadsaga miatt.
Az en lepesem es eletem a legjobb bizonyitek arra, hogy van elet a fide$$ nelkul is, - sot... Barmit is mondanak a kosa, nemethsziszi, orban es ujabban a kasler-felek - ok csak a sajat penzhez jutasi szabadsagukat akarjak a vegtelensegig prolongalni - hat ez egyre nehezebben fog sikerulni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@division: Nem akarok Veled vitatkozni, de nem kell hozza "komoly szakmai tudas", es ha ne adj'Isten megsincs valakinek "szakmai tudasa", me'g a mosogatasbol is legalabb tizszer olyan jol el , mint otthon a szakmunkabol. (Van ra pelda a kornyezetemben: egy holgy tanari diplomaval es egy kamasz fiuval ment ki Londonba, otthon a valas utan annyira nem ment neki, hogy a rokonaimnal lakott ingyen a fiaval kb. fel evet. Mar a kovetkezo evben - fel ev kavefozesi munka utan - el tudott helyezkedni tanarkent - gyogypedagogus volt egyebkent -, es egy evre ra mar meghivta magahoz a rokonom 20 eves lanyat egy hetre latogatoba, ugy hogy o fizette a repjegyet meg az ott-tartozkodasat, gond nelkul.
Mindenhol nehez elkezdeni, tisztelem azokat, akik otthon maradtak, csak azt az egyet ne probald bemeselni nekem, hogyha valaki nem fideszes ma otthon, akkor jolfizeto allast talalhat egyszeruen, mert ez nem igaz. Es ma Magyarorszagon mosogatasi munkabol - partfuggoseg nelkul - a hidegvizre valot sem keresed meg, nem hogy valakinek repjegyet meg egy hetes programot, szallast, kajat tudjal adni.
Jozefina
Aka keres az talál is. Szokták mondani. Egy ismerősöm mesélte, hogy két hét alatt volt munkája (nyelvtudás nélkül). Sorra kopogtatott be szállodákba, panziókba, éttermekbe és végül felvették. Van ismerősöm, aki két db. hátizsákkal ment ki az Egyesült Királyságba és ma mér csak látogatóba jár haza. Ő pl. lovakat ápol valahol!!!
Pálinkás Pál
@division: demagóg a dumád...ha a mosogatásért tízszer annyi pénzt kapok ,mint itt a ti híres közmunkásaitok!! É nem is a pénz csak a lényeg...az sem elhanyyagolható hogy nem kell nap mint nap a fideszcsürhe makogását hallgatni!!
karma1
@Jozefina: A munka sosem szegyen - semmilyen munka sem az, mert ha van valamilyen munka, akkor arra szukseg is van. Sokkal inkabb a ma.o.- megalazo fizeteseket kell szegyellni, es azt, hogy ugyanazert a munkaert mar 250 kilometerrel arrebb is legalabb tizszeres fizetest lehet kapni.
division
@Pálinkás Pál: Nem a Fideszt kell itthon sem hallgatni hanem dolgozni:-)
division
@karma1: Akkor vajon nekem miért ment jól akkor is amikor az MSZP volt vagy az MDF? Nem kell egybemosni a " ha jól élünk akkor nyaljuk a Fidesz seggét" baromságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.