Szűkül a kancelláriaminiszter hatásköre és létrejön a közvetlenül Orbán Viktor irányítása alá tartozó Miniszterelnöki Kormányiroda, mivel a miniszterelnök ezután maga akarja ellenőrizni a kormánydöntések előkészítését és végrehajtását. Ahogy maga mondta: irányítani akar, nem vezetni. A korábban belengetett új, Orbán által vezetett miniszterelnöki kormányirodát Bíró Marcell vezetné a 24.hu szerint.

Ő lehet Orbán Viktor új jobbkeze

Fotó: MTI

Orbán Viktor ezentúl maga felügyeli a kormánydöntések előkészítését és végrehajtását, ezzel tulajdonképpen létrejön egy harmadik kancellária. Vezetője Bíró Marcell lehet a 24.hu szerint.

A hangsúly az irányítás szón van. A miniszterelnök elmondta a mai frakcióülésen: eddig vezette a kormányt, most irányítani akarja, ebben segítségére lesz természetesen a Miniszterelnökséget vezető miniszter is

– magyarázta korábban Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a távozását bejelentő Origo-interjúban.

Az új kormányban is kabinetminiszterként dolgozó Rogán Antal az RTL Klub Híradójának árulta el, hogy Orbán Viktor miniszterelnök közvetlen irányításával működik majd egy új közigazgatási egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda, amely a kormány döntéseinek előkészítését és végrehajtását felügyeli.

A 24.hu információi szerint a kizárólag a miniszterelnöknek alárendelt irodát Bíró Marcell vezeti majd államtitkárként.

Ő lehet Orbán Viktor új jobbkeze

Bíró Marcell a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban 2012 áprilisában. MTI Fotó: Beliczay László

Ezzel először fordulna elő, hogy a kormányülések előkészítése, a kormány döntéseinek felterjesztése közvetlenül a miniszterelnöknek lenne alárendelve. Ezt korábban a Lázár János vezette Miniszterelnökség végezte.

A 24.hu portál információi szerint Orbán sem Rogán Antalt, sem Gulyás Gergelyt nem akarta olyan nagy feladatkörrel felruházni, mint amilyennel előzőleg Lázár János rendelkezett.

Az idén negyvenéves Bíró Marcell 2010 óta a kormányban dolgozik, sok poszton, sok fontos ember mellett megfordult.

A Navracsics Tibor vezette közigazgatási tárcánál Gál András Levente államtitkár titkárságvezetőjeként kezdte, majd 2011-ben ő maga lett a közigazgatási államtitkár, de volt már Pintér Sándor kabinetfőnöke is, valamint a kabinetiroda közigazgatási államtitkára, ahol jelenleg is dolgozik, s ahonnan állítólag hívja most közvetlen munkatársának Orbán Viktor.

Forrás: 24.hu, HVG, Blikk, Origo

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Ebben az országban az úgy nevezett demokratikus jogrend már régen csirájában el van taposva, minden alárendelve egy önös diktatórikus rendszernek! "Pártállam az, amikor egyetlen párt (Vagyis nincs párt, Orbán van egyedül.) befolyása alá kerül a kormány, a törvényhozás, az alkotmányozás, az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök, a közmédia, a magánmédia, ezek felügyelete, az államigazgatás, a kultúra, a számvevőszék, az ügyészség, az igazságszolgáltatás, a nemzeti bank, a statisztikai hivatal, az adóhivatal, de még a labdarúgó szövetség is."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Eladott Ország: Módosítanám a kép aláírást a csuti esetében : aki nincs velünk, az nincs is !!!
papa.49
A jelölt meg egy igazi jólfejlett fütyiszes barom ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.