A szerdán Marrákesben elfogadott politikai nyilatkozat szélsőségesen bevándorláspárti, ellentétes Magyarország érdekeivel, ezért a dokumentumot Magyarország nem fogadta el – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán telefonon az MTI-nek.

Szijjártó Péter elmondta, a több mint egy évtizeddel ezelőtt indított úgynevezett rabati folyamat letért az eredeti "nyomvonaláról", hiszen a rabati folyamat célja az volt, hogy európai források ésszerű felhasználásával megállítsák az Afrikából Európába tartó migrációs folyamatot.

Szijjártó szerint a Marrákesben elfogadott politikai nyilatkozat szélsőségesen bevándorláspárti

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezet fog Abdramane Syllával, a külföldön élő maliak ügyében illetékes miniszterrel találkozójukon Marrákesben 2018. május 2-án. Szijjártó Péter migrációs konferencián vesz részt a marokkói városban. MTI Fotó: KKM

A miniszter – aki részt vett a szerdai migrációs konferencián – közölte, olyan politikai nyilatkozat fogadtak el az afrikai és európai országok képviselői, amely egy szélsőségesen bevándorláspárti nyilatkozat, és ahelyett, hogy a migrációs folyamat megállításával foglalkozna, a migráció további "inspirálására" helyezi a hangsúlyt, új migrációs csatornák kiépítését tűzi ki célul.

"Ez a nyilatkozat teljesen ellentétes Magyarország és Európa érdekeivel" – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, a szerdai vita is illeszkedik a nemzetközi viták sorába, amelyek riasztó folyamatot vetítenek előre. Mint mondta, az afrikai országok migráció kapcsán kifejtett álláspontja kezd eluralkodni, miközben az európaiak feladják saját érdekeiket.

Kifejtette:

az afrikai országok álláspontja, hogy a migráció a gazdasági növekedés motorja, a globális jólét alapja és szervezni, nem pedig megállítani kell a folyamatot.

Szijjártó Péter úgy látja, az európai országok is – feladva saját polgáraik érdekeit – ezt a szemléletet kezdték magukévá tenni, figyelmen kívül hagyva a biztonsági kockázatokat.

Mi ebben nem leszünk cinkostársak, és határozottan ellene megyünk annak az európai szándéknak, hogy megváltoztassák az európai népesség összetételét

- nyomatékosította a külügyminiszter, hozzátéve, ebben a folyamatban az európai kultúra és biztonság kiárusítása zajlik, amit Magyarország nem tud támogatni.

A tárcavezető egyben arra szólította fel az európai intézményeket, hogy a jövő évi európai parlamenti választásokra tekintettel semmiféle elköteleződést ne tegyenek migrációs ügyekben, mert az – véleménye szerint – mélyen antidemokratikus lenne.

Meg kell adni az európai embereknek jogot arra, hogy saját maguk döntsenek arról, hogy mit gondolnak a kontinens jövőjéről – emelte ki Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Szijjártó szokás szerint hazudik, az EU-Afrika együttműködést is csak Magyarország vétózta meg. Nekik nem érdekük az illegális migráció visszaszorítása, pont az a jó, ha van. Lehet riogatni, meg folyamatosan kampányolni. De ha már Marrakesh, akkor inkább ezt a nótát hallgassuk meg, ne Szijjártó fasságait:
youtube.com/watch?v=EeCwm4TzRjE
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Csizmás Kond: Haver,te engem még itt nem tapasztnyaltál ;)
png
Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?
Tárca nélküli miniszter.
Biztos jobb tárcavezető miniszternek lenni, de tárca nélküli miniszternek sem rossz lenni.
Gyertek, legyünk tárca nélküli miniszterek. Sokan. Sokszor. Sokáig.
cikicakk55
@Csizmás Kond: Az ingyen munka és az olcso munkaerő nem az Afrikai országok,nem a Szírek,az Afgánok, a Muszlimok, a Nigériai nnépekből kerülnek ki. Ezek ha akarnának sem tudnának dolgozni,mert az alapoktól kéne kezdeni. Ők még az eső istenektől várják az esőt. Orvos nincs,csak varázsló. A civilizációt hírből sem ismerik. Egyetlen dologhoz értenek,a gyerek csináláshoz. A befogadó ország nyelvét soha nem lennének képesek megtanulni. Az unió munkásait az Unión belüli országok adják. Elhiszem,hogy rengetegen vannak,főleg Afrikában és a víz,a mezőgazdaság hiány élhetetlenné teszi az ott lakók jövőjét. Amerikában,Arizónába a Sivatag kellős közepére fel tudtak építeni egy modern várost. Phoenix-et. Van víz,áram,modern utak,internet és körbe a sivatag. Ezeket az embereket nem ide kéne hozni,hanem megtanítani kutakat fúrni,befogni a regeteg napsütést árammá alakítani.Ettől még pofátlan dolog volt amit Orbán művel,mind ezt rákenve a Magyar emberekre,mert,hogy mi hatalmaztuk fel arra,hogy szembe menjen az EU-nak. Orbánt kéne oda kivinni és ott is felejteni. Az EU is tele van érdek emberekkel,de Orbán telhetetlendége mindegyiket túlteljesíti.
karma1
Azert a kepen a kezfogas magaert beszel... Je, mintha ket szabadkomuves szorongatna egymas jattjat...:o))) A feketeboru politikus mutatoujja elegge felre nem ertheto modon lathato...:o))))
Bar nem hiszem, hogy az ilyen nyikhajokat bevennek maguk koze. Lehet, hogy a neger csak probalkozott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.