Elzárhatják a pénzcsapot az olyan tagállamok számára, amelyek nem tartják be az EU jogállami alapelveit. Nem szabad hagyni, hogy az európai adófizetők pénzéből az Orbán-család gazdagodjon – jelentette ki a liberálisok frakcióvezetője a következő uniós költségvetés európai parlamenti vitáján. Az Európai Bizottság bemutatta azt az új mechanizmust, amellyel meg lehet vonni az uniós forrásokat azoktól a tagállamoktól, ahol sérül az igazságszolgáltatás függetlensége.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A jogállamisági kérdés pontosítva

a 2021-től 2027-ig tartó időszakra szóló költségvetési javaslatot
mutatta be az Európai Bizottság elnöke

„Javasoljuk, hogy erősebb legyen a kapocs az európai költségvetés és a jogállamiság között. A jogállamiság tiszteletben tartása nélkülözhetetlen előfeltétele a józan pénzügyi döntéseknek és a költségvetés hatékony végrehajtásának. Ezért javasoljuk egy új mechanizmus bevezetését, amely lehetővé teszi a költségvetés védelmét a jogállamisággal kapcsolatos kockázatoktól. Ez egy általánosan alkalmazható mechanizmus és nem egyes tagállamok ellen irányul” – szólt Jean Claude Juncker kiemelvén „Az Európai Bizottság bemutatta azt az új mechanizmust, amellyel meg lehet vonni az uniós forrásokat azoktól a tagállamoktól, ahol sérül az igazságszolgáltatás függetlensége.”.
Az ALDE frakcióvezetője még egyértelműbben fogalmazott: „Nem szabad hagyni, hogy az európai adófizetők pénzéből az Orbán-család gazdagodjon ”! =))
Jozefina
Ez már nagyon dorva, ha így elhangzik az EU parlamentben:
"Nem szabad hagyni, hogy az európai adófizetők pénzéből az Orbán-család gazdagodjon – jelentette ki a liberálisok frakcióvezetője a következő uniós költségvetés európai parlamenti vitáján."
Az még inkább, hogy nincs bőr a pofáján sem neki, sem a családjának!! Minden magyart meglop a sajáthatalma és gazdagodása céljából!
De vigaztaló, hogy ezt a pénzt nem a magyaroktól vonja el az EU!
"A bizottság hangsúlyozza, hogy nem az adott országtól akarják elvenni a pénzeket, nem az ország polgárait vagy gazdaságát akarják büntetni az uniós pénzek megvonásával, hanem a korrupt kormányok vezetésének kezéből akarják kivenni a döntéshozatal lehetőségét, és hogy a pénzeket továbbra is szeretnék a végső kedvezményezetteknek eljuttatni - véli Jávor."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.