Újabb migrációs hullámot válthat ki a rabati folyamat keretében Marrákesben elfogadott nyilatkozat, ezért nem csatlakozott Magyarország a politikai deklarációhoz – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Szijjártó újabb migrációs hullámtól tart a marrákesi nyilatkozat miattFotó: KKM

Szijjártó Péter hozzátette: a 31 európai és 26 afrikai ország részvételével megtartott tanácskozáson elfogadott

deklaráció ugyanis arról szól, hogy a migráció olyan pozitív folyamat, amelyet ösztönözni kell. Ezért új migrációs csatornákat kell nyitni, és nem lehet jogi státuszuk alapján különbséget tenni migráns és migráns között

- ismertette .

Mint elmondta, a nyilatkozat szerint – amelyet egyedül Magyarország nem támogatott – az európai országok az afrikaiak álláspontját támogatják. Ez pedig teljesen ellentétes az egy évtizede elindult rabati folyamattal, aminek éppen az volt a célja, hogy az európai támogatásokat olyan fejlesztésekre használják Afrikában, amelyek csökkentik az elvándorlást – hangsúlyozta.

Közölte: a magyar kormánynak a választóktól kapott felhatalmazás alapján

"kutyakötelessége", hogy minden alkalommal hangoztassa bevándorlásellenes álláspontját.

Az osztrákokhoz is volt egy-két keresetlen szava

Arról is szólt: tisztességtelen és méltánytalan az osztrák kormány azon döntése, amelynek nyomán csökkenhet azon Ausztriában dolgozó magyarok családi pótléka, akiknek a gyerekei Magyarországon élnek. Ők ugyanannak az adó- és járulékfizetési kötelezettségnek tesznek eleget, mint az osztrák állampolgárok, ezért az európai szerződések értelmében ugyanolyan mértékű juttatások is illetik meg őket – mondta.

Az Európai Bizottságnak (EB) ebben a helyzetben lépnie kell és nem hozhat más döntést, mint azt, hogy az osztrák kormány megsérti az európai jogszabályokat – közölte a tárcavezető.

Mi magunk oldjuk meg a demográfiai kihívásokat

Szijjártó Péter csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában ugyancsak a Marrákesben elfogadott nyilatkozatot bírálva felidézte, Dimitris Avramopoulos, az EB migrációért felelős biztosa egyenesen úgy fogalmazott: azért kell támogatni a migrációt, mert miközben Afrikában nő a népesség, Európában csökken. Ez a miniszter szerint oda vezetne, hogy

az afrikai népesedésből oldaná meg Európa a népesedési kihívásokat.

A magyar kormánynak ezzel szemben az az álláspontja, hogy a demográfiai kihívásokat saját magunknak kell megoldanunk a családok támogatásával, a szakképzés és az oktatás modernizálásával – fűzte hozzá.

A családi pótlék csökkentésére vonatkozó osztrák kormánydöntéssel kapcsolatban megerősítette azt az álláspontot, hogy európai alapjogot sért Ausztria.

Magyar embereket akárhol ér méltánytalanság vagy hátrányos megkülönböztetés, a magyar kormánynak kötelessége fellépnie ez ellen – mondta Szijjártó Péter.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
szijgyarto te baromallat. a fonokod szavazott egyedulikent az Unio legutobbi ulesen a migracio rendezese ELLEN. Akkor mi a faszrol hablatyolsz? Amit hablaty a szadba ragott?

Mellesleg a migracio jo dolog. Jelenleg kozel 1 millio magyar migrans dolgozik mas orszagokban, es egyik se panaszkodik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Qqberci: Pötyinek ásó lehetett a jele az oviba ! ;)
babp1982
@csipetke: látom a halavskát kiemgedték Grazból, már nekik is tele lehetett a tökük vele-:))))
babp1982
Ez a pöcs már megint hazudik ki fog derülni hogy a fele sem igaz annak amit ez a zseléfejü főoldal Huszár pofázok! Az sógoroknak pedig jogukban a magyar migráncsok vsaládi pótlékát megfaragni ami még így is több mint a duplája, annyi esze már nincs a zseléfejű vikiszopónak, hogy a magyar családi pótlékot az osztrák szintre emelje,mert akkor olyan családi pótlék járna a magyaroknak is mint az osztrákoknak! Nem csodálkozom hogy kevés nő akar ide pottyant ami gyereket,mert amikor ezek a tertvek bitorolják s hatalmat csak a pofájuk jár,hogy megvédik a családokat meg senkit nem hagyunk az út szélén de ennek az ellenkezője igaz páros lábbal rúgják az árokba a gyerekes családokat, az utcára basszák ki a lakásukból a rákos betegeket csecsemőket ! Ott rohadjon meg ez a tetű banda ahol van! Remélem hamarosan eljön egy 56-s szintű lázzadás és ezek a mocsadékok egy elios oszlopon fognak hintáztattak a vejkóval eggyütt!
tudode
Nyugodjanak már le "EZEK", akik még a .. N É P V Á N D O R L Á S B Ó L .."is üzletet csináltak/nak!
.
Történelemből .. k a r ó ,, kedves mindannyiuknak. Csak a Charlie Hebdó óta fontos a GAZDIJA számár a "menekült kérdés", amikor a párizsi menet UTOLSÓ SORÁBÓL röhejesen felküzdötte magát az ELSŐ SORBA!
.
Népvándorlás mindig is volt, és lesz:
.
----- Nagy migrációk a történelemben [60.]
tortenelemtanulas.blog.hu/2015/10/18/nagy_migraciok_a_tortenelemben
.
"""Ma tehát már milliárdokat érint a kilátástalanság, a terror és a polgárháború. Ha többségük a migrációban látja helyzetének megoldását, akkor valóban történelmi méretű népvándorlásra számíthatunk."""
.
Oszt' amikor még MÁSKÉNT gondolkodott a GAZDI:
.
24.hu/belfold/2016/04/23/orban-tizenot-eve-meg-tobb-millio-bevandorlok-akart-befogadni/
.
Akkor most mi a TURULMADÁR van "jómadarak"!

.

.
csipetke
@csak úgy...: 17:40 Az lehet,ásó,aminek a másik vége bunkó...
tulipan
Milyen erős is az a sokat emlegetette határellenőrzés? Olyan, mint a cigicsempészet! Sok ezer kísérletből, el-elfognak egyet-egyet! :D Hihihi!!!
Ezeknek igazán, nagy pechjük volt!! :D
24.hu/belfold/2018/05/04/18-migranst-zsufolt-autojaba-a-no-babolnaig-jutott/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.