Május 10-13-ig a vegán ételek, 17-20-ig pedig a magyar és a nemzetközi gasztronómia csodáit kóstolhatjuk meg.

Két májusi hétvégén is a gasztronómia játssza a főszerepet Budapesten
Fotó: Pixabay

Május második hétvégéjén, ötödik alkalommal rendezik meg a Vegan Food Festet, Magyarország legmenőbb és 100%-ban növényi gasztrofesztiválját – adta hírül az Ízesélet magazin.

A WestEnd tetőkertejébe kitelepülő éttermek, cukrászdák, street food-osok és kiállítók olyan ételekkel és italokkal készülnek, amelyeket a rendezvényen kívül nem lesz lehetősége máshol megkóstolni a látogatóknak.

Az ételkóstolások mellett a rendezvény négy napján folyamatosan tartanak majd az előadások és kisebb koncertek a rendezvény színpadán. Nyers és növényi ételes workshopok, egészségügyi és növényi étrenddel kapcsolatos előadások lesznek, valamint olyan zenészek lépnek majd fel, akik otthon mozognak a növényi étrend háza táján, így nem csak hangulatos zenéket, de rövidebb előadásokat is hallhatunk majd tőlük.

A belépés az eseményre díjtalan.

Gombóc, kaviár, pezsgő – jön a Gourmet Fesztivál

Idén is a Millenárison mutatkoznak be Magyarország top éttermei, legjobb cukrászdái, borászatai, a hazai gasztronómia aktuális finomságai, valamint a fesztivál ízelítőt ad a nemzetközi csúcsgasztronómia világából is. A mostani tematika a gombóc lesz, a kaviár, és a pezsgő.

A fesztivál nemzetközi főszereplője Heinz Reitbauer, a világ 10. legjobb éttermeként számon tartott, 2 Michelin-csillagos Steirereck séfje, mellette itt lesz Lengyelország összes Bib Gourmand minősítésű éttermének séfje, Kamilla Seidler, Latin Amerika legjobb női séfje és Maksut Askar, az isztambuli Neolokal séfje, a régió egyik nagy nemzetközi felfedezettje. A színpadi programon túl ők mindannyian exkluzív vacsorákat is adnak.

Az exkluzív ebédek és vacsorák limitáltak, fentieken túl 5 vidéki és 5 budapesti étterem is közös különleges menüvel készül. Workshopokból sem lesz hiány, előad többek között Pataki Ádám, cukrász, Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, Jahni László, a Kistücsök séfje, és ott lesz például Fördős Zé, Vágó Piros és Anger Zsolt is.

Részletes programajánló az izeselet.hu-n.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.