A Tatabányai Járásbíróság egy év tíz hónap fogházra ítélt csütörtökön egy fiatalkorú fiút, aki egy diáktáborban kiskorú sértettet kényszerített szexuális tevékenységre egy 12. életévét be nem töltött fiúval. Az ítélet nem jogerős.

12 év alatti fiúval kényszerített szexre egy kiskorút – a bíróság ítélkezett

A zárt tárgyalás után meghozott ítélet szerint a fiatalkorú V. I. két rendbeli szexuális erőszak bűntettének kísérletében bűnös, közvetett tettesként. Büntetésének végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették és kötelezték közel 250 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az ügy résztvevői 2016 októberében két napig az egyik Komárom-Esztergom megyei településen diáktáborban voltak. Az elkövető a táborban segítőként volt jelen. Az összejövetel második napján az esti órákban olyan játékot játszottak, ahol a rajtuk lévő ruhákat kellett zálogba adni.

A játékot a fiatalkorú V. I. vezette, a részvevők egy idő után meztelenül vagy alsónadrágban tartózkodtak a szobában. Amikor a kiskorú sértettre került a sor, őt az elkövető arra kényszerítette, hogy szexuális tevékenységet folytasson egy 12 évnél fiatalabb fiúval. A kérésnek a sértett részben eleget tett, ennek a szobában lévő gyermekek tanúi voltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.