Olvasói levélben válaszolt Ónodi-Szűcs Zoltán a The Lancetnek, miután a világ egyik legnevesebb orvosi lapja arról írt, hogy a magyar példán látszik, mi történik, ha egy kormánynak a populizmus fontosabb, mint az egészségügy. A lap azt írta: a magyarok várható élettartama öt évvel kevesebb, mint az uniós átlag, és az iskolázatlanok átlagosan kilenc évvel kevesebbet élnek, mint a legjobban képzettek Az egészségügyért felelős államtitkár erre annyit válaszolt: valóban vannak rossz adatok, de ezek azt mutatják, hogy mit tettek az országgal a szocialista kormányok. Az egészségügyi kiadások a GDP 7,2 százalékára estek vissza, miközben az uniós átlag 9,9 százalék – írta a The Lancet. Ónodi-Szűcs erre azt hozta fel: most nagyobb a GDP, mint 2006 és 2010 között, vagyis a 7,2 százalék azt jelenti, hogy számszerűleg többet költ a kormány egészségügyre. Egyébként is, betiltották a dohányzást a zárt légterű helyeken, bevezették a trafikrendszert, és több testnevelésórájuk van a...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Aztaaa... igen tudjuk mindenütt a gaz szocialista kormányok miatt halnak az emberek korán szerte a világon. Jó nagy utóhatással bír a szocialista kormányok ténykedése ugyanis most is fogy a népesség. Ki is regnál itt sajnos 8 éve, és ki kezd meg egy újabb kormányzati ciklust? Ki mantrázza folyton a lányok nők szüljetek szöveget? Hát nem az MSZP...Pofátlan a fidesz mint mindig, mindenkor és mindenben!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Aztaaa... igen tudjuk mindenütt a gaz szocialista kormányok miatt halnak az emberek korán szerte a világon. Jó nagy utóhatással bír a szocialista kormányok ténykedése ugyanis most is fogy a népesség. Ki is regnál itt sajnos 8 éve, és ki kezd meg egy újabb kormányzati ciklust? Ki mantrázza folyton a lányok nők szüljetek szöveget? Hát nem az MSZP...Pofátlan a fidesz mint mindig, mindenkor és mindenben!
CsipkeRózsa
És a 2010 előtti állapothoz hány %-os gyógyszeráremelés történt, figyelembe véve azt is, hogy mennyivel csökkent az állami hozzájárulás?

Lassan, de bizonytalanul már az elmúlt 12 év felé tartunk, leszokhatnak "az elmúlt 8 év"ről.
tudode
Valójában a.. t a g o r s z á g o k .. hatáskörében maradt feladatokat u.a. mostohán Á P O L J Á K, illetve ápolták, mint az .. ü g y é s z s é g e t, csak fordított arányában fordítottan, amely miatt FEKETE RUHÁS NŐVÉR "is" karaktergyilkolás áldozata lett !
.
Úgy sehogy!
human
15 napon belül ki kell adniuk a kórházi fertőzések adatait. Úgy kellett kiperelni tőlük, mert valójában közérdekű adat és azonnal ki kellett volna adniuk.
Kíváncsi leszek az eredményre. Ott már nem lehet a szocikra fogni az eredményeket.
Commenter
@human: nem csak a takarításhoz szükségesfertőtlenítőszerre (hypora) nem jut, semmire se. Konkrétan tudok olyan vidéki kórházról ahonnan pár éve még a wc-kefét is lopták nem csak a wc papírt,Ez már annyira elképesztő volt, hogy országos hír lett.
human
@Commenter: A lopás az lopás. Azzal nehezen tud valamit kezdeni a kórház. De a fertőtlenítő szereket nem tudják a látogató ellopni. Abból legfeljebb nem vesz eleget a kórház. Ebben az esetben meg megállapítható a felelősség.

Az a baj, hogy olyan szinten van orvoshiány, hogy volt már per amiben a bíró mondta ki, hogy azért kellett enyhe ítéletet hoznia, mert orvoshiány van.
human
@Commenter: És még annyit, hogy a dokik és a kormány egymást fedezik valahol. A dokik nem lázadoznak, mert ugye csak megengedi nekik Orbán a hálapénzt meg a magán és állami praxis átfedéseit. Ezért a dokik szája nem jár, az igazgatók titkolóznak, az állam meg szemet huny.
És ki issza meg mindennek a levét? Az akiről szólnia kellene az egészségügynek.
human
Most futottam össze ismerőssel. Két éve érettségizett. Befejezi a szakmáját és megy ki Hollandiába havi netto 600 ezerért fog kint rettegni. Azt mondja nem is tervezi, hogy hazajön. Itthon nem tudna félretenni. Teljes a létbizonytalanság.
simmering73
Még ha csak öt évvel lenne rövidebb az átlag életkor. Maradjunk a tíz évnél, az közelebb van a valósághoz.
Commenter
@human: az a baj hogy az egészségügy csak kölcsönös alapon tud működni orvos nem létezhet beteg nélkül, beteg sem orvos nélkül, egymásra vannak utalva ezért és ebből kifolyólag a jelenlegi állami eü rendszerre is. Az meg olyan amilyen, és az orvosok zöme is külföldre megy most már. Ugyanannak a rossz rendszernek a szenvedő alanya tehát valahol az orvos és a beteg is. A magán egészségügyi ellátásban nincs ez így. De azt szerintem egy átlagember ma már nem is tudja csak hosszú hónapok esetleges spórolásával megfizetni.
Commenter
@simmering73: borzasztó. Csak itt ahol lakom az utóbbi hónapokban sok 45-50-60 év körüli ember halt meg. Nyugat Európában ez még nem időskor, ott 80+ tól kategorizálnak öregként valakit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.