A rekordmeleg áprilist hasonlóan forró napok követték május első hetében is, most viszont úgy néz ki, jön egy kis felfrissülés.

Véget ér a kánikula, napokon belül itt a lehűlés
Fotó: Pixabay

Szombaton még marad a kánikula 30 fölötti maximumokkal, de vasárnaptól szép lassan hűlni kezd a levegő. Azért kabátra nem lesz szükség.

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton szórványosan – nagyobb eséllyel a Tiszántúlon és délen, délnyugaton – számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, hajnalban 13-18, délután 25-32 fok várható. 

Vasárnap a Dunántúlon és délen, délkeleten még többször zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, főként délkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Az élénk, erős északi-északkeleti szélben délutánra 22 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn napos, száraz időre készülhetünk, de még többfelé élénk, keleten erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalra felfrissül a levegő, napközben pedig 21-26 fokot mérhetünk.

Kedden és szerdán is többfelé feltámadhat a keleti-északkeleti szél, illetve ismét nedvesebb levegő áramlik fölénk, így több helyen előfordulhatnak záporok, zivatarok. A csúcshőmérséklet ezeken a napokon 20 és 26 fok között alakul.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Kánikuláról akkor beszélünk, ha a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 fokot. Nos ettől alaposan elmaradtunk, úgyhogy kár ilyen hülyeségeket leírni. A jövő héten teljesen normális, átlagos májusi idő lesz 20-25 fok körüli hőmérséklettel.
tulipan
@simmering73: Te nem tudod, hogy ami normális,az nem hír, ezért tupírozzák! :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.