A saját autójának kasznijában fulladt meg az a 64 éves férfi, akinek járművére ráborult egy 26 tonnás tűzoltóautó péntek délután, Budapesten.

Nem halt meg azonnal annak a kisbusznak a sofőrje, akinek az autójára ráborult egy emelőkosaras tűzoltóautó péntek délután. A 64 éves férfi beszorult a kaszniba, és mire a segítség megérkezett megfulladt a 26 tonnás jármű súlya alatt.

Dráma: megfulladt a 26 tonna alatt a kisbusz sofőrje

A Borsnak nyilatkozott egy névtelenséget kérő tűzoltó, aki szerint a felborult tűzoltókocsit körülbelül tíz éve adhatták át a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságnak. A jármű a Tas vezér utcából indult egy égő gyermekotthonhoz, és

nem kizárt, hogy a sofőr a kocsi adottságaihoz mérten gyorsabban vezetett,

hiszen a riasztás szerint gyerekek voltak veszélyben. A helyszínelők által az aszfaltra rajzolt jelekből azonban arra is lehet következtetni, hogy a bal oldali padka dobta meg a Volvo FL10 Bronto-Skylift F42 HDT típusú amúgy is nehezen manőverezhető, ingatagságra hajlamos tűzoltókocsit.

Többen odarohantak, hogy segítsenek a bajbajutott férfin, de egyszerűen lehetetlen volt őt puszta kézzel kiszabadítani. A baleset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja. 

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(borsonline.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Majd megállapítják, hogy nem baj, hogy a tűzoltóautó régi, rossz, lassabban kellett volna hajtani. Mint a rozoga mentőknek.
Legfeljebb gyerekek égnek bent a házban.
Fő, hogy lesznek stadionok, meg egy kézben levő irányítás.
Rózsika Hatházi
@görbetükör: Azok a gyerekek nem égtek volna benn. Azok a gyerekek csinálták a tüzet. A tűzeset Őrmezőn volt, a nevelőotthonban. A környék lakóinak az összes hócipője tele van velük. A telepen randalíroznak este tízkor, cigit tarhálnak, berúgják a buszmegálló üvegét. És senki, még a nevelők sem tudják őket megfékezni. Hetente minimum kétszer rendőrt hívnak hozzájuk. Nem, mintha ettől, feltámadna a balesetben elhunyt férfi, de lehet, hogy a tűzoltóautó sofőrjének a helyében én is ezerrel száguldottam volna menteni.
görbetükör
@Rózsika Hatházi: - ezt egy tűzoltó honnan tudja, ha annyit közölnek vele, hogy nevelőotthon, gyerekek, tűz? És ha valaki mégis megsérül, sőt meghal, mert nem érnek oda időben? Vagy úgy gondolod, erkölcsi bizonyítványt kell előbb felmutatni annak, akihez tűzoltót, mentőt hívnak?
Én nagyon sajnálom, akire ráborult a tűzoltóautó, a családjának részvétem - de ez a gyalázatos körülmény megbocsáthatatlan hibája!
Mint amikor a mentősöknek is azt mondják, menjenek lassabban.
görbetükör
@Rózsika Hatházi: - Még valami. Kinek bűne, ha bűnözőket nevelnek gyerekotthonban???
Rózsika Hatházi
@görbetükör: Valszeg rosszul közelítettem a dologhoz. Viszont olvasd el az utolsó mondatom második felét. Olvasgatom a cikkek kommentjeit és elég sokan a tűzoltót teszik felelőssé. Pedig szerencsétlen nem tudhatta, hogy vásott kölykök okozta tűzesethez hívták őket. Éppen eléggé fogja nyomasztani az eset a hátralevő életében. A második kérdésedre sokféle választ lehetne adni, de inkább nem mennék bele.
görbetükör
@Rózsika Hatházi: - Bármilyen indokból keletkezett tűz, a tűzoltó ha lelkiismeretes, a lehető leghamarabb igyekszik odaérni.
Az a gyalázatos, hogy nincs minden körülmény megfelelően biztosítva. Jó felszerelés, karban tartott autó. Bármelyik is hiányos, a baj ott keresendő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.