Egyre biztosabb, hogy szándékosan érvénytelenítette a Kúria a sérült vagy saját címzésű borítékban érkező levélszavazatokat, hogy ne kelljen pluszmandátumot adni a Fidesznek – írta szombaton az Origo.

Az Origo is nekiment a Kúriának a levélszavazatok érvénytelenítése miatt
Fotó: Molnár Edvárd/MTI

A hírportál a birtokába került levélre hivatkozva közölte:

a Kúria tudott arról, hogy a kérdéses levélszavazatok érvénytelenítésével a Fidesz-KDNP elveszít egy képviselői helyet a május 8-án alakuló Országgyűlésben.

A közzétett dokumentum szerint a Kúria a döntés előtt kérte a Nemzeti Választási Irodától: "nyilatkozzon arról, hogy az általuk érvénytelennek minősített 4360 levélszavazat, amennyiben az kizárólag a Fidesz-KDNP jelölőszervezek országos listáján elszámolásra kerül, eredményez-e mandátumváltozást". Arról is érdeklődtek, hogy az érvénytelenítés változtat-e a képviselői helyek megoszlásán, illetve hány kormánypárti szavazatnál módosulna a mandátumeloszlás.

A válasz szerint a nem megfelelő boríték miatt érvénytelenített 4360 szavazatból 506 már elegendő lett volna még egy kormánypárti mandátumhoz. Az origo.hu megjegyezte, hogy a választási eljárásról szóló törvény a levélszavazatok érvényességéhez nem ír elő ilyen feltételt, a Nemzeti Választási Bizottság ezért "mondvacsinált okból" döntött az érvénytelenítésről.

A Kúria az NVI tájékoztatásával ellentétesen mondta ki, hogy nem lehet rekonstruálni az eseményeket, vagyis hogy utólag nem lehet pontosan megállapítani, hány szavazatról volt szó

- írta az Origo.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A Kúriát gondolom az igazság és a törvényesség érdekli, nem úgy mint az Origót!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Mi lenne, ha a törvényeket betartatnák velük? Mi lenne, ha ott , ahol kimondták, hogy a fidesz javára csaltak, ott büntetnének is? Mi lenne, ha a törvény szerint nem lehet szervezetten szállítani a szavazókat, ott törölnék az eredményt? Vagy hogy lehet egy lakhatatlan házban tömegesen bejelentve lakó? Ez az , amit tudunk!
De azt is kimondta a bíróság, hogy hazudtak a migrációt illetően rendesen!
A Kiralyi tv szintén ezt tette milliárdokból.
Tehát ki veszített sokat?
Kitől vettek el csalva szavazatokat?
Hát nem a fidesztől!
Sámannus
Má ők is leszállhatnának a döglött dakota lóról.
csipetke
@vladimir putin: 19:48 Hát ja.Buzulmán vallású leszel,oszt nézhecc...:))
Nem tudom,melyikőtök írta valamelyik nap ezt a buzulmán vallást,de irtóra tetszik...
SystemError
Már bocsánat, de úgy van leírva, hogy az Origo is nekiment a kúriának, mintha az origo valami lenne.. Még, ha egy rendes média lenne, akkor sem számítana jogi értelemben. Mi a f@szom az origo.. Orbán elvtárs építkezik a múltból rendesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.