Fürjes Balázs Budapesttel és az agglomerációval foglalkozik, Gyopáros Alpáré lesz a Modern Falvak Program. Kocsis Máté irányítja majd a Fidesz parlamenti frakcióját, és Gulyás Gergely is tart kormányinfót. Orbán Balázs lesz a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára – számolt be Gulyás Gergely a Mandinernek adott interjújában. A Miniszterelnökség jövendőbeli vezetője arról beszélt, a tárcához tartoznak a jövőben az európai uniós ügyek és az európai intézményekkel való kapcsolattartás. Az eddigi egy helyett két államtitkár dolgozik majd itt. Takács Szabolcs jelenlegi államtitkár mellett Varga Judit is e területért felel majd államtitkárként – ő tíz éve dolgozik az Európai Parlamentben, a magyar uniós politika új arca lehet.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez már szétrohadás állapota

Mindeközben fontos területek messze nem kapnak kiemelt figyelmet

A takarékosság jegyében újabb minisztériumok és államtitkárságok rittyentésével készül ártunk és qurmányunk újabb 4éves uralkodásra. A mandiner.hu „Gulyás Gergely: A Fidesz nem mondott le az értelmiségről” címmel adja közre „Nagyinterjújukat”. Melyben az új kormányzati struktúráról is hablatyolt, bár a többi sem volt piskóta.
Engem lenyűgözött például a „az ambíció nem feltétele a tisztségvállalásnak.” című felütés, de ült azon kijelentése, hogy „Ahogyan akkor megnyugtató volt, hogy Hende Csaba személyében nem csupán egy tapasztalt politikus, hanem egyben egy kiváló jogász követ, úgy most is megkönnyíti a helyzetemet, hogy Kocsis Máté érkezésével a lehető legjobb kezekbe kerül a frakció irányítása.”
Ami pedig az újabb és újabb szervezeti egységeket illeti – túl azon az apróságon, hogy a Miniszterelnökség és miniszterelnöki kabinetiroda mellé még egy miniszterelnöki kormányiroda is lesz - mókás, hogy az EU-s ügyeknek már két államtitkársága is lesz a Miniszterelnökségen. Az egyik a markát tartja, míg a másik anyázni fogja. Erről jut eszembe tegnap este a derék M1 már Európa végnapjairól vizionált! Talán nem függetlenül attól, hogy ez a Gergöl kölök szerint „az európai parlamenti képviselők az Európai Unió legnagyobb sírásói.”! =))
De hasonlóan mókás az un. területi közigazgatás „felügyelete”, melyre a derék Tuzson Bencus találtatott meg, de Fürjes Bazsónak (Budapestért és az agglomerációért felelős ) is j8t egy államtitkárság, s lesz a Kósa elhagyott javának (Modern Városok Program), valamint az újonnan induló Modern Falvak Programnak is államtitkársági szintű pénzpocsékolása.
Persze a legmókásabb
– pedig nem kis pofa kellett a zsidóságról „Ma az európai zsidóság sehol nincs olyan biztonságban, mint Magyarországon.”,
a bíróságról „Nekünk az az érdekünk, hogy stabil, független, jó színvonalú bíráskodás legyen Magyarországon.”,
és az értelmiségről „az értelmiségnek...
RonaGyuri
folyt.

és az értelmiségről „az értelmiségnek mennyire nehéz manapság, ha politikáról akar írni.”
szóló kijelentéseihez sem – azon értekezése, hogy: „Mi úgy gondoltuk eddig, hogy az átláthatóság és a transzparencia a demokratikus jogállamokban közös értékek.”!
Dr plágium
Rogán a helikopteres turizmust fogja népszerűsíteni ?
RonaGyuri
@RonaGyuri: „The devil is in the detail”

ezzel persze nem akarom profanizálni Ludwig Mies van der Rohe zseniális szakmai meglátását

A derék MTI is megolvasta Gulyás Gergöl mandiner.hu nagyinterjúját. S ahogy az náluk lenni szokott értelmezték is azt. Persze nem ismervén az eredeti mondatokat – csak a cikket olvastam =)) – így nem tudom megítélni, hogy mennyi benne ferdítés. Egy érdekes olvasatukra – bár lehet csak a hangsúly lett erősebb - azonban felfigyeltem: „A Miniszterelnökséghez fognak tartozni az európai uniós ügyek és a kapcsolattartás az európai intézményekkel”!
Így már akár érthető is a két külön államtitkárság szükségessége! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.