Nagyon lehangoló képet festett Magyarország szegény oldaláról Tasi Kriszta pszichológus, akivel az Abcúg készített interjút.

Borzasztó állapotok vannak Magyarország legszegényebb településein, és csak egy pszichológus van a térségben

Fotó: Pixabay

Már az is elég súlyos, hogy a kunhegyesi járáshoz tartozó hét településen (Abádszalók, Kunhegyes, Tiszabő, Tiszabura, Tiszagyenda, Tiszaroff, Tomajmonostora) egyedül ő a pszichológus, rajta kívül nincs más, aki ezt a területet ellátná.

"Mindenki túlterhelt, nem tudjuk ellátni rendesen a térséget, miközben azt látom, hogy borzasztó nagy igény lenne pszichológus segítségére"

- mondta a szakember az Abcúgnak. 

A pszichológus beszélt arról is, hogy az egész rendszer szolgáltatáshiányos – a gyerekpszichiáternál például minimum egy hónap a várakozási idő – ezért nem teheti meg, hogy ennyit várjon, amikor ott ül vele szemben egy hatodikos kislány, aki összevagdosta a karját az iskolában.

Hétvégén egy olyan családdal foglalkoztam, ahol a 13 éves kamaszfiú vágta le az édesapját a kötélről, de már nem tudtak rajta segíteni. Azonnal be kellett avatkoznom, hogy ne történjen még nagyobb baj.

Tasi elmondta azt is, hogy rengeteg tanulási és magatartászavaros gyerekkel találkozik, felnőtteknél a depresszió a leggyakoribb, de előfordul skizofrénia, borderline is. Rengetegen magányosak; hiába élnek családban, nagyon felületes a kapcsolat. Nem mernek megnyílni a másik felé.

Több bántalmazásos esetem van: a családon belüli nemi erőszak, kiskorú megrontása is sok helyen előfordul. Sokszor maguk az anyák mondják, hogy a lányuk csak kitalálta az egészet, nem történt semmi. Ilyenkor nekem kell beleállni és megtenni a rendőrségi feljelentést.

A teljes interjú itt olvasható el!

(Abcúg)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ők is a fideszre szavaztak, tehát minden rendben van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Ők is a fideszre szavaztak, tehát minden rendben van.
Commenter
@simmering73: Victor Hugo Nyomorultak-ja életre kel Magyarországon 2018-ban. Hugo sohasem gondolta hogy Kelet Párizsában is vannak Javert-ek, Thénardier-k,Fantine-ek, Cosette-k. De vannak, és kell hogy legyenek valahol itt is Valjean-ok, Marius-ök, és Enjolras-k sőt kis Gavroche-ok is!
namihami
Valakikből össze kellett jönnie (persze némi rásegítés mellett) annak a bizonyos 2/3-nak.
Íme, egy szelet a tortából. Hogy avas a krém és romlott a máz? Sebaj, a szavazatszám (akárhogy), de megvan.
Mézike
Mer' ugyi el lehet menni. Nincs senki röghöz kötve. Na + az emút nyóc év...
lampa laz
Majd viktor király küld nekik is köszönő levelet, h a fideszre szavaztak. Oszt 4 év múlva kiló krumpliért megint szavazhatnak erre a fene nagy" jólétükre"
Istvántóth
Minden rendben ,olyan mint 70 évvel ezelőtt , nem látok semmi különösebb hátrányos élethelyzetet .( egy deka migráncs nincs a fotón )
KisGenyo2
Kell behozni még 1200 afrikait, meg 1200 pakisztáni oda. Hátha lesz köztük 10-12 pszichiáter! :D
balos
@KisGenyo2: Minek?Bent vannak már a "spájzban"!Befőzve,jó időre eltéve!FideSSes ecetben!
Eriksson
Keserves az életük, de nem nagyon jajveszékelnek mert ebbe születtek, ebbe nőttek bele az összes felmenőik is. Ellenben piszkosul félnek a bevándorlóktól, mert féltik azt a keveset tőlük, amijük van.
justhpeter
@Eriksson: Pontosan ezért aljas az egész nemzeti-keresztény fideSS-kdnp propaganda. Ők a nyomor igazi vámszedői.
Eriksson
@justhpeter: Lehetséges, de akkor el lehet ezt mondani minden eddigi kormányról, évszázadokra visszamenőleg. Aki szegénynek született az szegény is marad. Szegényes észjárással.
Tegnap néztem egy videót. Egy nyomortelepen élő közel 50 éves nő kihasználja a lehetőséget, hogy járhat iskolába. Most éppen a nyolcadikos. S miért? Mert neki még vannak tervei, vágyai. Megkérdezte a riporter, hogy mik azok. Azt mondja: Takarítónő szeretne lenni, vagy konyhalány.
Commenter
@Eriksson: Bizony. Nyugaton már a takarítói munkakört is rég szakképzettséghez kötik. Jól teszi hogy tanul azért, hogy most végre azt csinálhassa amit akar. Nincs alantas munka, csak alantas hozzáállás.
lampa laz
@Istvántóth: ...de igen, ott van orbán kedvenc arab maffiózó haverja aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent mégis ott lehet, az újságírók pedig ki vannak tiltva az ország házából.
24.hu/kulfold/2018/05/08/zaid-naffa-parlament-alakulo-ules/
Istvántóth
@lampa laz: A Zaid Fanta ? A lótúrót az egy becsületes zarab üzletember : -) csak az
( ellenzék ) a Magyar jelent neki nemzetbiztonsági kockázatot , de nem baj mert a Feri ott van a bildingben
és mivel a szemét társaság ráfogott egy egész világválságot szét fogja pofozni a nagy arcukat rendesen , ha egyáltalán eljut ez a történet odáig .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.