Két vadászrepülő fogta el a német kisgépet, majd egy darabon elkísérték.

Riasztani kellett a honvédség Gripenjeit

Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy, a németországi Riesa-gohlisből Nyíregyházára tartó kisrepülőgép hétfőn a déli órákban, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.

A Piper 28 típusú kisrepülőgép a repülési tervtől nem tért el, de Magyarország légterében nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással. A határt átlépve Miskolc térségében nem sokkal dél előtt a Gripen pár elfogta, azonosította, majd a nyíregyházi repülőtérig kísérte a kisrepülőt. A feladat végeztével a Gripenek visszatértek a kecskeméti repülőbázisra.

Honvédelmi Minisztérium/OS

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ha jól értem, valahol Ausztria felől bejött és Miskolc környékén már meg is fogták?...
Katana750
@Qqberci: Nem jól érted. Drezdától északra szállt fel. Mi a fenének ment volna Ausztria felé? Az egyetlen probléma, hogy nem verik rá a költségeket a légitársaságokra, nem bejelentkező pilótákra! Ha ki kéne köhögni két keszi gép emelésének az árát, mindjárt jobban figyelnének! Persze a pilótáknak jó, hogy repülhetnek.
Főlökött
Azért az Integrált Légivezetési Központ is hibás, ebben a felesleges pénzkidobásban. Mivel
"a repülési tervtől nem tért el", akkor volt leadott repülési terve és engedélye is a kapuzásra - légi folyosó használatára. Tehát a bejelentkezés elmulasztása, úgy, hogy minden papírja - engedélye rendben, indok egy készültségi kötelék emelésére és milliós üzemanyagköltség létrehozására ? Azért az elfogásra is kíváncsi lettem volna, mivel a légcsavaros gép sebessége és a gripenek sebessége igen eltérő, ezért is alkalmazták annó a MI-24-eseket, az ilyen lassú légi-járművek elfogására.
Katana750
@Főlökött: Igazad van. Ilyen légi rendészeti célokra tök felesleges a J-39. Mi gazdagok persze megtehetjük... A helikoptereket meg hagytuk lepusztulni, aztán kivontuk. Moldovát idézve a "tékozló koldus" esetének fennforgása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.