A Magyar Köztársaság kövénél tettek esküt az MSZP és a Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselői kedd reggel, a parlament alakuló ülése előtt Budapesten.

A Magyar Köztársaság kövénél tettek esküt az MSZP-Párbeszéd képviselői

Az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség képviselőinek eskütétele az Országgyűlés alakuló ülése előtt a Magyar Köztársaság köve emlékműnél a Carl Lutz rakpart feletti sétányon 2018. május 8-án. Balról Hiller István, az MSZP választmányi elnöke. MTI Fotó: Illyés Tibor

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a XIII. kerületi Carl Lutz rakpart feletti sétányon, egy hotel és lakóházak között felállított emlékműnél azt mondta:

küzdeni mennek a parlamentbe, valamint hogy mindennap megkérdezzék a kormánytól, mit tett azért, hogy Magyarország a szabad és egyenlő polgárok közös otthona legyen.

Azért innen indulunk, mert ide szeretnénk megérkezni. Azért, hogy Magyarország egy negyedik köztársaságban újra a szabad és egyenlő polgárok közös otthona legyen – fogalmazott.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője közölte: azért küzdenek, hogy a többség képviseletét a magyar parlamentben megteremtsék.

Mi nem háromharmadot szeretnénk képviselni, hanem egy egészet, a magyar nemzetet

– hangsúlyozta.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez is egy eskü, az ő saját esküjük, ami gesztusnak szép!!! De ettől függetlenül részt vesznek orbán cirkuszában és "csókolgatni fogják" az alaptörvényt???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Ez is egy eskü, az ő saját esküjük, ami gesztusnak szép!!! De ettől függetlenül részt vesznek orbán cirkuszában és "csókolgatni fogják" az alaptörvényt???
Sámannus
Nekünk nincs más választásunk, mint mellétek állni.Nem lehet az ellenzéket okolni. Orbánnak az a bűne, hogy az egyébként jogos várakozásokat egészen másra használja, mint amire felhatalmazták a választók. Most még inkább átverésre játszik, mert akik ezt várja tőle a telhetetlen csürhe.
36
Létezik ilyen kő?! Nem is tudtam.
Eriksson
Oszt mire tették le az esküt? Az Alaptörvényre, vagy a Bibliára? És egyáltalán: Hivatalos ez az eljárás?
Olyan ez mint a házasságkötés Anyakönyvvezető nélkül.
Eriksson
Hiába no. Kunhalmi a legszebb az összes között. Tetszik, amikor spiccesen vihorászik, kifejezetten jól áll neki. Az viszont nem, mikor magából kikelve mikrofonba ordítozik valamilyen emelvényen.
Csizmás Kond
" Mi nem háromharmadot szeretnénk képviselni, hanem egy egészet, a magyar nemzetet"
...a nemzet kinyúlik a határokon kívülre...vagyis ez egy burkolt tizenötmillió akar lenni ?
justhpeter
@Csizmás Kond: Valahol erre is van orvosság. Valamelyik zárt osztályon.
Macskaszem
Eddig is sokra mentünk azzal, hogy mindennap elmondták, megkérdezték. Kaptak is komoly válaszokat: boldog karácsonyt, köszönjük a részvételt, meg ehhez hasonlók. Persze a fizetés ezért is jár, meg azért is, ha 8, vagy akár 28 évig meg sem szólalnak.
Commenter
Respekt! Bátor és nagyon kreatív lépés volt. Esküt tettek a Magyar Köztársaság a demokrácia mellett, pont azok mellett az értékek és államforma mellett amelyet Orbán a sárba tiport és meg is taposott. Csoda, hogy erről a kőről nagy buzgalmában megfeledkezett, hál istennek. OV azt mondta, hogy a Tákolmánya amire ő és fajtája fog esküt tenni kőbe van vésve, bár az alkotmányjogász szerint egy semmis puccsista fércmű az egész. Ezek a képviselők most arra tettek esküt aminek a kőbe vésett emléke él: az orbán által kivégzett III. Magyar Köztársaságra,annak alkotmányára és arra is, amit az ország akkori miniszterelnöke, Németh Miklós képviselt. Tehát ők sem tekintik Orbánt miniszterelnöküknek, hatalma szerintük is illegitim.
Hellcat
Beültetek a fidesz mellé legitimálni a csalva szerzett hatalmukat? Igen...akkor nincs miről beszélni.
Yoda69
@Hellcat: Nem mintha vedeni akarnam oket, de megis mit kellene tenni ebbena helyzetben? Ha nem ulnek, be azaz nem veszik fel a mandatumot, akkor az aktualis torvenyek ertelmeben a valasztason kovetkezo helyet elert kepviselo lesz jogosult a mandatumra. Nos ez majdnem full fideSS parlamentet jelentene, ahol esely se lenne arra, hogy esetleg menet kozben elbukjak a 2/3-ot mint tortent az 2016-ban.
En sem orulok hogy igy alakult, de megis mit tehetunk az utcai politizalason kivul? Es ahhoz az ellenzek IS kell. Ugyanis csak partok tudjak megtdonteni egy masik part hatalmat.
Abban bizom hogy az ellenzek, foleg a jobbik es az LMP akik miatt most 2/3-a van a fideSSnek, tanult az esetbol, es a kovetkezo valasztasokra jobban felkeszul.
Csizmás Kond
...színjátszás az egész. Aki ilyen gyerekes szarságokra bukik attól nem szabad tanácsot kérni...
Hellcat
@Yoda69: Következő választások...ugyan már...mindig a következő választások. Ne haragudj nem ellened irányul ez csak ez a faszom parádé fog még menni megint 4 évig, hogy a fidesz rombolja az országot meg szétlopja...azt szavaz meg amit akar mikor az "ellenzék" számonkér meg kitérnek a válaszadás elől és kész. SEMMIRE nem fognak ezek most jutni akik beültek a parlamentbe a fidesz mellé csak kapnak érte egy valag pénzt.
Eladott Ország
Dr. Vörös Imre alkotmányjogász : "Az tény, hogy mind az Alaptörvényt, mind a választási jogszabályokat egyetlen párt parlamenti frakciójának szavazataival fogadták el, ezek tehát egypárti törvények, így maga a közjogi rendszer is ezeken a jogi alapokon egypárt-rendszer. Ilyen utoljára 1989-ben volt. Tehát közjogi szempontból az akkor politikai hatalmat egyedül, kizárólagosan gyakorló bolsevikok, és a mai bolsevikok között nem látok semmi különbséget. A kérdését nem szeretném megkerülni, de a választ megadtam az imént: illegitim választás alapján működő törvényhozó és végrehajtó hatalom aktusai nélkülözik a törvényes alapot: ezt az állapotot fejezi ki az, hogy álláspontom szerint illegitimek.”
Yoda69
@Hellcat: En most konkretan az Europa Parlamenti valasztsra es a jovo evi onkormi valasztasra gondoltam. Ha osszeszedi magat az ellenzek akkor azok nyerhetok, mint ahogy ez is az lett volna, ha a jobbik es az LMP nem cseszi el.
Abban igazad van a parlamenti munka igy a 2/.3 elleneben semmit se fog erni. Mert a gecik minden kerdes elol elmenekulnek. Ezert kell az utcan folytatni mint pl. ami most is zajlik a Parlamentnel.
Desischado
Semmire sem mennek, mert a fidesz minden javaslatot le fog söpöri, ahogy eddig is. Az utcáról és a vidékről kellene építkezni.
png
Minden nap megkérdezik a megélhetési politikus ellenzékiek, hogy "Mi van?"
Aztán megkapják a választ: "Kellemes ünnepeket."

Az ellenzék a részvételével legitimálja, a demokrácia teljes leépülését - és mindezt EU-s országként!
Hülye kérdésre, csak hülye választ kapnak, amivel kezdenek... Mit is?
És mit kezdjünk ezzel a bullshittel mi, itt élő magyar nép?

És még csak fel sem fogják a Nyomorultak, hogy segédkeznek egy egész ország népének elveszejtésében.
Az ellenzék is szembe ment a népakarattal.
És még csak bocsánatot sem kértek ezért.
Magyarországnak, annyi!

Ez neki csak játék, mi meg belepusztulunk.
"Karvanyád" !!!

Szabadság nélkül nincs élet.
Az élet él, és élni akar.
A diáktatura az élni akarás természetes ösztönét veszi el, fojtja meg.
Kivágni minden fát...

Szellemi ebolavírus a magyar közélet.
egyvandor
El is várható az eddigiektől eltérő ellenzéki magatartás. Nem azért szavaztak rátok, hogy eltűrjétek Gorbán és bandája agymenéseit. A többség nem tehet mást, az ellenzékinek mondott politikusokra van utalva.
egyvandor
@Sámannus:
Gorbán a két százalékos népességgel és 0,68%-os GDP-vel Az EU-ban vétósdit játszik, a magyar parlamentben a választók 48%-ával meg ABSZOLÚTE MINDENT tarol a rafkós választási törvénynek köszönhető kétharmados mandátummal.
Egész életében ilyen suttyó volt. amíg nem volt hatalmon a liberalizmus értékeivel érvelt, most a tekintélyuralmi rendszert szereti. HÁNYINGER!!!
egyvandor
Tisztelt mszp tessék kiharcolni, hogy a gorbánék által uralt tv és rádió csatornákon a választóik arányában szerepelhessenek !!! és ebből, ha utálják is a többieket, pl. Gyurcsányt sem hagyhatják ki, ha fontosnak tartják az erkölcsi értékeket.
Nem azért fizetek adót, hogy vidéken akármelyik rádiót vagy tv-t bekapcsolom, csak a mocsok ömöljön belőle!!!
Sámannus
@egyvandor: Én már azt gyanítom, hogy az ellenzéknek titkosítanikell a cselekvési szándékait.Elsősorban azért, mert a fidest zavarba kell hozni, hogy pofára essenek, egy akció során. A lehetőségeik kihasználása egyszerű, olyan embereket akik hátrányba kerülnek a rendszerben támogatniuk kell. Ki lehet billenteni ezt a csürhét a magabiztos állapotból, csak minden vesztest össze kell fogni, és meg kell keresni a VIDÉKI , és határon túli veszteseket is, Mert azok is nem kevesen vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.